Βίοι αντίθετοι για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τους μεν να είναι στον τελικό της Euroleague και τους δε να μένουν με την πίκρα.

Ο τελικός της Euroleague «κλείδωσε». Παναθηναϊκός και Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι το ζευγάρι, για πρώτη φορά στην ιστορία των Final Four! Οι ελληνικές ομάδες έκαναν το 1/2. Και την Κυριακή το βράδυ θα γνωρίζουμε αν… ραφτεί το 7ο ή αν οι Ισπανοί φτάσουν στο back to back.

Στα… πιο δικά μας τώρα, είδαμε δύο διαφορετικές παρουσίες από τις ελληνικές ομάδες. Οι μεν Πράσινοι μπήκαν από το ξεκίνημα έτοιμοι για τον «πόλεμο». Ο δε Ολυμπιακός έκανε ακριβώς το αντίθετο. Πάτησε παρκέ όμως ουσιαστικά δεν ήταν ποτέ εκεί. Με πιο απλά λόγια, ο ένας τους… έψαχνε, ο άλλος… ψαχνόταν.

Πανέτοιμος για την 7η Euroleague…

Η φράση που ακούγεται αρκετά συχνά, «το ήθελαν περισσότερο» λέει πολλές φορές την αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να βρεθεί στον τελικό της Euroleague και το έδειξε. Πάλεψε σαν θηρίο και στο τέλος τα κατάφερε. Το πρώτο μήνυμα δόθηκε από το 12-0 της εκκίνησης.

Στη συνέχεια ακόμα κι όταν πλησίασαν οι Τούρκοι ουσιαστικά δεν απείλησαν. Υπήρχε αυτή η αίσθηση πως οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να χάσουν. Δεν θα το επέτρεπαν ποτέ. Ο Εργκίν Αταμάν έχει χτίσει ένα πολύ δυνατό σύνολο και αυτό φάνηκε για άλλη μία φορά.

Τώρα μένει ένα παιχνίδι. Ο Τούρκος τεχνικός υποσχέθηκε Final Four και το έκανε. Υποσχέθηκε τελικό και το έκανε. Πλέον είναι στο έσχατο ματς και η ομάδα του θα τα δώσει όλα. Η Ρεάλ δεν είναι απλός αντίπαλος, αλλά ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος για «πόλεμο».

Με ένα ημίχρονο, δεν…

Στον Ολυμπιακό είχαν ένα μεγαλειώδες flashback. Για την ακρίβεια γύρισαν πίσω στις 25 Ιανουαρίου. Στο «Wizink Center» τότε η Ρεάλ είχε κάνει ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Ξανά οι Ερυθρόλευκοι κυνήγησαν την ανατροπή, αλλά οι Μαδριλένοι δεν είναι καμία τυχαία ομάδα.

Η παρουσία των Πειραιωτών στα πρώτα 20 λεπτά ήταν απογοητευτική. Τραγική άμυνα, καθόλου ενέργεια στο πίσω μέρος. Μόλις έξι ριμπάουντ (τα τρία επιθετικά). Καμία κυκλοφορία στο μπροστά μέρος και εκνευριστική στατικότητα. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με την αδιανόητη ευστοχία των «μερένγκες» και το πράγμα δεν άργησε να στραβώσει.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μας θύμισε την ομάδα που δεν τα παρατά. Την ομάδα που παλεύει μέχρι το τέλος. Μείωσε μέχρι τους οκτώ, ως εκεί όμως. Η Ρεάλ έχει μεγάλους παίκτες. Όταν η ελπίδα φαινόταν στο ξέφωτο, εκείνοι την έσβηναν μονομιάς. Δικαία λοιπόν έφτασαν στον τελικό και ακόμα πιο δίκαια οι Ερυθρόλευκοι θα παλέψουν για την τρίτη θέση.