Αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός είναι μοναδικό και σε λίγες μέρες θα έχει την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε. Θα βρίσκεται στο Final Four της Euroleague και θα διεκδικήσει τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία του. Αυτό που πέτυχαν οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι μοναδικό στην ιστορία τους. Καθώς για πρώτη φορά θα πάνε σε τρίτο σερί.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Σε μια σεζόν που τα πράγματα πηγαίναν άσχημα αυτή η παρέα θα δώσει το παρών στο ραντεβού του Βερολίνου. Οι τραυματισμοί ήταν πολλοί. Η αμφισβήτηση μεγάλη. Τόσο για την στελέχωση του ρόστερ, όσο και για τον τρόπο παιχνιδιού. Τίποτα όμως δεν πτόησε τους πρωταγωνιστές. Η δουλειά έγινε και για τις επόμενες μέρες η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα χτυπά στη Γερμανία.

Από τις απώλειες των Σλούκα-Βεζένκοφ και τους τραυματισμούς, στη δικαίωση

Από το καλοκαίρι η αποχωρήσεις των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ είχαν φέρει έναν αναβρασμό. Και λογικό. Όταν φεύγουν οι δύο καλύτεροί σου παίκτες υπάρχει πρόβλημα. Αν σε όλο αυτό μπουν και οι τραυματισμοί, μαζί με την κόπωση που είχε προκύψει από το Παγκόσμιο Κύπελλο, το… γλυκό δένει.

Η λέξη κλειδί σε όλο αυτό ήταν η υπομονή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φρόντισε να μην αφήσει την κατάσταση να ξεφύγει. Η επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι δεν τον ικανοποίησαν πλήρως και έτσι προχώρησε σε περισσότερες προσθήκες. Γέμισε το ρόστερ και σταδιακά έχτισε.

Σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, σε όλα τα πλέι οφ, πλην του Game 5, υπήρχε μία τουλάχιστον απώλεια. Ακόμα και στο Game 4 προέκυψε το διάστρεμμα του Λαρεντζάκη. Τίποτα όμως δεν ήταν ικανό για να πτοήσει τον Ολυμπιακό. Η δικαίωση ήρθε και μαζί το αποτέλεσμα.

Η ατάκα του Μπαρτζώκα ήταν όλος ο Ολυμπιακός…

Μέσα στη σεζόν μια ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε αίσθηση. Όσο ο Σακίλ ΜακΚίσικ παρέμενε εκτός λόγω τραυματισμού ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε κάτι που σημάδεψε την χρονιά ολόκληρης της ομάδας. Το «εγώ δεν θα πουλήσω κανέναν παίκτη μου» ακόμα ηχεί. Μια ατάκα που όσο κι αν φαίνεται αυτονόητη για έναν προπονητή, συνάμα δεν είναι.

Ήταν ο τρόπος του προπονητή να πει σε όλους ότι τους στηρίζει. Ότι θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος. Δεν έχει σημασία αν θα τα ερχόταν η επιτυχία, που εν τέλει ήρθε. Την πιο ηχηρή απάντηση την έδωσε ο ΜακΚίσικ. Εκείνος που με τα καλάθια του έφερε τη νίκη.

Ο Μπαρτζώκας δεν τον πούλησε. Ούτε αυτόν, ούτε κανέναν. Όπως δεν πούλησε τον Παπανικολάου στη δύσκολη σεζόν του. Όπως δεν πούλησε τον Μιλουτίνοφ. Όπως δεν πούλησε τον Γκος. Όπως… Όπως… Όπως… Επειδή πολλές φορές η ομάδα τα ξεπερνάει όλα. Δυσκολίες, κακοτυχίες κλπ. Ο Ολυμπιακός είναι μία τέτοια. Δεν είναι του ενός, είναι όλων. Όλοι θα στηριχθούν και θα δώσουν αυτό που τους αναλογεί. Επειδή πάνω από όλα μιλάμε για μια οικογένεια. Μια ΟΜΑΔΑ…