Ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και θα προσπαθήσει την άλλη εβδομάδα να κάνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στη Euroleague.

Μπορεί να ήταν με την πλάτη στον τοίχο, όμως ο Ολυμπιακός τα κατάφερε. Η νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήρθε στο ΣΕΦ και μάλιστα με πολύ πιο εύκολο τρόπο. Εν μέρει και οι Ισπανοί φάνηκε να παράτησαν το παιχνίδι, όμως αυτό προήλθε από την προσπάθεια των Ερυθρόλευκων.

Ο τρόπος που χάθηκε το Game 3 δεν… κάθισε καλά στους Πειραιώτες. Στο Game 4 δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το ξέσπασμα. Έτσι κι έγινε. Η επίθεση των Ερυθρόλευκων είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Είχε την επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου. Είχε μπόλικη ενέργεια και ένταση. Όλα αυτά συνέθεσαν ένα… εκρηκτικό μείγμα που «έσκασε» στα χέρια των Καταλανών.

Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές

Για πρώτη φορά, ίσως, στη σειρά η μπάλα μπήκε με άνεση στο καλάθι. Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό. Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές βοήθησαν αρκετά σε αυτό. Και πρώτος απ’ όλους ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός των Πειραιωτών απουσίαζε σε όλη τη σειρά. Συνεπώς έμοιαζε αδύνατον να το κάνει χθες. Και η συνεισφορά του ήταν υπερπολύτιμη.

Είτε αυτό έχει να κάνει με την άμυνα, είτε με την επίθεση. Βοήθησε με έναν… μαγικό τρόπο να μπουν και οι υπόλοιπο στην εξίσωση. Παίκτες όπως ο Κάνααν, όπως ο Μιλουτίνοφ. Ειδικά ο Σέρβος ήταν ένα πραγματικό «θωρηκτό» μέσα στο παρκέ. Και ίσως μετατραπεί στο κρυφό χαρτί για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Από την άλλη, παίκτες σαν τους Γκος, ΜακΚίσικ, Πετρούσεφ και Φαλ από την αρχή της σειράς αποδίδουν τα μέγιστα. Μένει λοιπόν ένα ακόμα παιχνίδι από μέρους τους, για να πάρει ο Ολυμπιακός αυτό που θέλει την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός πάει για το… ακατόρθωτο

Αυτό που θα προσπαθήσουν να κάνουν οι Ερυθρόλευκοι δεν έχει προηγούμενο. Καμία ομάδα δεν έχει νικήσει σε Game 5 εκτός έδρας. 18/18 για τους γηπεδούχους. Βέβαια πέρσι έσπασε ένα άλλο ρεκόρ. Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα που επιστρέφει από το 2-0. Συνεπώς δεν φαντάζει απίθανο να έχουμε άλλη μία ιστορική στιγμή.

Αν κάποια ομάδα μπορεί να το κάνει αυτή είναι σίγουρα ο Ολυμπιακός. Είναι ανώτερος από τους Καταλανούς σχεδόν στη μεγαλύτερη διάρκεια των αναμετρήσεων. Η αποστολή σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη, όμως και στα δύο ματς στη Βαρκελώνη οι Πειραιώτες έδειξαν καλά στοιχεία. Και ποιος ξέρει, ίσως έχει έρθει η ώρα να το καταφέρει και αυτό η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Υπομονή μέχρι το Game 5…