Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice με αφορμή τα 116 χρόνια του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην Athens Voice και στον Μάκη Προβατά, μίλησε για την επιλογή του Φατίχ Τερίμ, την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον τρόπο που λειτουργούσε στις μεταγραφές, λέγοντας πως πιθανόν ο Παναθηναϊκός να είχε κατακτήσει το περσινό πρωτάθλημα, τα χρήματα που έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό αλλά και το λόγο που σταμάτησε να μιλάει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξή του στην Athens Voice:

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα ήθελαν να ξέρουν γι’ αυτές τις ημέρες που ήσασταν σε διαδικασία απομάκρυνσης του Γιοβάνοβιτς για να έρθει ο Τερίµ. Προσωπικά, και δημόσια ήμουν υπέρ της αλλαγής, γιατί αυτό το πράγμα είχε πιάσει ταβάνι και φαινόταν.

«Ήταν και κουρασμένο. ∆εν ήταν καν στο υψηλότερο επίπεδο που παίξαµε µε τον κύριο Γιοβάνοβιτς. Ο ίδιος µου είχε πει µια φορά ότι ένας προπονητής µπορεί να κάθεται σε µια οµάδα µέχρι 3 χρόνια, µετά δεν µπορεί να εµπνεύσει τους παίκτες, δεν µπορεί να τους δώσει τίποτα παραπάνω. Κάθισε λίγο παρά πάνω από 2,5 χρόνια».

Δεν έχετε µιλήσει από τότε;

«Δεν έχουµε µιλήσει δυστυχώς. Και εκείνος και εγώ είµαστε σε δύσκολη θέση, αφού εµείς αποφασίσαµε να του ζητήσουµε να παραιτηθεί». Αλαφούζος

Πώς επιλέχτηκε ο Τερίµ;

«Είχαµε αρχίσει να ψάχνουµε από τον Οκτώβριο για διαθέσιµους προπονητές, γιατί έβλεπα ότι το πράγµα είχε αρχίσει να κακοφορµίζει. Έβλεπα ότι στα δύσκολα παιχνίδια δεν είχαµε την ορµή και το πάθος που θα χρειαζόµασταν για να προσπαθήσουµε να κερδίσουµε. Μετά τη Μακάµπι αποφάσισα ότι πρέπει να γίνει η αλλαγή. Ο µόνος προπονητής που βρήκαµε διαθέσιµος τότε ήταν ο κύριος Σόουζα. Μεγάλος παίκτης, πολύ καλός προπονητής. Τον επισκέφτηκα στη Μαδρίτη αλλά είχε κάποιες απαιτήσεις σχετικά µε την αποµάκρυνση συγκεκριµένου παίκτη από το roaster, κάτι που θεωρήσαµε ότι δεν ήταν σωστό και θα δηµιουργούσε προβλήµατα στην οµάδα. ∆εν προχωρήσαµε, παρ’ όλο που τον εκτιµώ. Αλαφούζος

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Είµαι πολύ φίλος µε τον Ατζούν, είµαστε πραγµατικοί φίλοι. Είναι ένας έντιµος και µπεσαλής άνθρωπος. Έχουν υπάρξει προσωπικά θέµατα που του δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσει και βοήθησε. Του έλεγα λοιπόν τον πόνο µου και µου είπε «Γιάννη, έχω έναν φίλο ο οποίος είναι σπουδαίος άνθρωπος και νικητής και ηγέτης. Στον συνιστώ ανεπιφύλακτα». Πήγα ανήµερα τα Χριστούγεννα, 25 ∆εκεµβρίου, στο γραφείο του Ατζούν στην Τουρκία και είδα τον κύριο Τερίµ. Μου άρεσε πάρα πολύ σαν χαρακτήρας και η ενέργεια που εξέπεµπε. Δέχτηκε λόγω της µεσολάβησης και του Ατζούν».

Είναι πιο ακριβός από τον Σόουζα;

«Ναι. Μου είπε «θα έρθω για 6 µήνες και θα φύγω αν δεν κερδίσουµε το πρωτάθληµα». Και του είπα «όχι, πρέπει να έρθετε για 1,5 χρόνο στην αρχή και βλέπουµε. Μακάρι να καθίσετε παραπάνω, να µεσουρανήσετε, να πάνε όλα καλά». Εδώ να προσθέσω επίσης ότι ο Ατζούν µας βοήθησε πολύ και στη µεταγραφή του Μπακασέτα. Είναι ισχυρός παράγοντας στην Τουρκία, ξέρει τους πάντες». Αλαφούζος

Πόσα χρήµατα έχετε βάλει στον Παναθηναϊκό;

«Πλέον µπορεί να έχουµε ξεπεράσει τα 130 εκατοµµύρια ευρώ. Έχω βάλει το ποσό αυτό από την καρδιά µου για τον Παναθηναϊκό. Και ανέλαβα την ευθύνη αυτή. Είναι τεράστιο προσωπικό κόστος για εµένα, την οικογένειά µου και τις επιχειρήσεις µου.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Καταρχήν τα χρέη του Παναθηναϊκού και το ακριβότερο roaster ήταν 60-70 εκατοµµύρια, τα οποία πέρασαν χρόνια για να µπορέσουµε να τα ξεπληρώσουµε. Στις επιχειρήσεις περνάς περιόδους κρίσης και τότε, το 2017, ήµασταν σε βαθιά κρίση. Είχα και σοβαρά θέµατα µε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχα τη δυνατότητα να υποστηρίξω την οµάδα. ∆ήλωσα ότι θέλω να φύγω και ήλπιζα ότι θα βρισκόταν κάποιος άλλος πιο ισχυρός, µε περισσότερα µέσα, να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. ∆υστυχώς δεν βρέθηκε κανείς παρ’ ότι προφανώς δεν είχα οικονοµικές απαιτήσεις. Μάλιστα ήµουν διατεθειµένος να πάρω και χρέη, το είχα δηµοσιοποιήσει αυτό. Μετά αρχίσαµε πάλι αργά αργά να το ξαναχτίζουµε, να τελειώνουµε µε τα χρέη, να ρυθµίζουµε, να πληρώνουµε».

Με τον Μαρινάκη συνομιλείτε;

«Κατά περιόδους ναι, όπως µε όλους τους προέδρους. Μετά από αυτό που έκανε µε τον Χουανκάρ, δεν µιλάµε. Με τον Χουανκάρ ξεπέρασε κάθε όριο. Ένας κακός οπαδός του Ολυµπιακού πέταξε µια κροτίδα η οποία τραυµάτισε έναν ποδοσφαιριστή µας. Έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας και να τιµωρηθεί ο Ολυµπιακός, τη στιγµή που ο κανονισµός λέει αυτά που λέει. Τα έχουν υποστεί αυτά και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, νοµίζω. Ο µόνος που ποτέ δεν είχε τιµωρηθεί ήταν ο Ολυµπιακός. Έτυχε η κακιά η ώρα στον Ολυµπιακό αυτή τη φορά. Τσακώθηκε µε το Metropolitan, κυνήγησε το «Υγεία», έβγαλε στο In.gr φωτογραφία των γιατρών, εκβίασε, απείλησε. Έγινε ο Γ΄ Παγκόσµιος Πόλεµος επειδή τόλµησε κάποιος να πει στον Ολυµπιακό ότι θα εφαρµοστεί ο νόµος».

Και τα δικά σας ΜΜΕ έχετε υποκύψει στον πειρασµό να τα χρησιµοποιήσετε υπέρ του Παναθηναϊκού;

«Τα έχω χρησιµοποιήσει µία περίοδο. Πολύ».

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.
Μετανιώσατε;

«Όχι, καθόλου».

Με αυτά που συζητάµε µου έρχεται στο µυαλό αν κάποια στιγµή είπατε «θα πάρω τον Γιοβάνοβιτς τηλέφωνο».

«Προσωπικά δεν µου αρέσει να επικοινωνώ πολύ. Είµαι κλειστός άνθρωπος. Αλλά αν τον συναντήσω θα τον χαιρετήσω και σίγουρα θα του προτείνω να βρεθούµε να φάµε. Ξέρετε, ήταν έντονη στιγµή. Ο κύριος Γιοβάνοβιτς έδωσε πολλά στον Παναθηναϊκό, πέτυχε πάρα πολλά πράγµατα, πέρασε πάρα πολύ έντονα, και σίγουρα υπάρχει µία απογοήτευση και θα έχει µία µεγάλη πικρία. Ελπίζω ότι µε την πάροδο του χρόνου οι γωνίες να εξοµαλυνθούν και από εµένα και από εκείνον, να αποκατασταθεί η σχέση µας. Θέλει λίγο χρόνο». Αλαφούζος

Διαφωνούσατε µε κάποιες από τις κινήσεις του;

«Είχα µια πολύ καλή σχέση µαζί του, βεβαίως είχα αντιληφθεί από την αρχή ότι δεν είχα τη δυνατότητα να τον επηρεάσω καθόλου σε θέµατα µεταγραφών. Αυτό ήταν καλό και κακό. Κακό γιατί έµεινε ο Παναθηναϊκός χωρίς παίκτες, πέρσι χάσαµε το πρωτάθληµα, αν είχαµε περισσότερους παίκτες µπορεί και να το κερδίζαµε».

Δηλαδή ήσασταν διατεθειµένος…

«Τι λέτε τώρα; Παρακαλούσα. Έχω φτάσει σε σηµείο για κάποιον ποδοσφαιριστή να «υποκλέψω» την έγκριση του Γιοβάνοβιτς (µιλάω χαριτολογώντας βέβαια)».

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.
Τι πιστεύετε ότι έγινε µε τον Μπρινιόλι;

«Ουδέν σχόλιο. Νοµίζω ότι έχουν ειπωθεί όλα». Αλαφούζος

Ας πάµε στον έντιµο και κανονικό τρόπο που γίνονται οι µεταγραφές. Η φετεινή οµάδα του Παναθηναϊκού έχει έναν παίκτη που ξεχωρίζει ιδιαίτερα και αυτός είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Διαβάζουµε πως θα έχει µία πολύ καλή πρόταση από το εξωτερικό. Ως Παναθηναϊκός, σας ρωτάω για την απόφαση που σκέφτεστε να πάρετε.

«Δεν τον πουλάµε. Έχουµε δεχθεί υψηλή πρόταση για τον Φώτη Ιωαννίδη, την οποία απορρίπτουµε χωρίς συζήτηση. Ούτε και ο Φώτης θέλει να φύγει. Δεν είµαστε µία υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά χώρα. Το όνειρό µου είναι να γίνουµε µία απόλυτα ανταγωνιστική οµάδα. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει ινδάλµατα και αστέρια για να µπορούν και νέα παιδιά να έρχονται κοντά στην οµάδα. Δεν είναι δυνατόν οι νέοι ταλαντούχοι παίκτες να φεύγουν από την πατρίδα τους µε την πρώτη πρόταση από το εξωτερικό». Αλαφούζος

*Η συνέντευξη έγινε 28/2, λίγο πριν τον αγώνα Παναθηναϊκός-Άρης για το πρωτάθληµα

Πηγή: Athens Voice

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.