Ο Τσάβι θα παραμείνει (τελικά) στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και ο Μανώλης Μακρόπουλος γράφει στο debut.gr για την απόφαση των Καταλανών.

Τσάβι και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν εν τέλει μαζί. Μόλις 2,5 μήνες από τη συνέντευξη Τύπου στην οποία δήλωνε πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, ο Ισπανός παρέθεσε νέα.

Σε αυτή γνωστοποίησε εκείνο που ήταν κοινό μυστικό• πως τελικά θα μείνει στην Βαρκελώνη, θα εκπληρώσει το συμβόλαιό του, που εκπνέει τον Ιούνιο του 2025. Τα ερωτήματα πολλά, οι απαντήσεις, παρακάτω….

Γιατί άλλαξε γνώμη;

Αυτή είναι ίσως η μια εκ των δυο πιο κοινότυπων ερωτήσεων μετά την επισημοποίηση της παραμονής. Τι έκανε τον πρώην Ισπανό χαφ να παραμείνει, ενώ σε κάθε δοθείσα ευκαιρία οριόταν πως θα φύγει ο κόσμος να χαλάσει;

Προφανώς έπιασαν τόπο οι πιέσεις του προέδρου, Τζοάν Λαπόρτα. Προφανώς, για να τα λέμε όλα, η Μπαρτσελόνα της τωρινής οικονομικής κατάστασης, δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποιο «μεγάλο» προπονητικά όνομα. Όμως αυτό δεν αναιρεί πως ο ισχυρός άνδρας των «μπλαουγκράνα» όντως πιστεύει στον Τσάβι.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Ο Λαπόρτα ακόμη θεωρεί πως η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν μόνο η αρχή της νέας Μπαρτσελόνα, της οποίας θέλει να ηγηθεί ο Τσάβι, παρά την αποτυχημένη φετινή σεζόν.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό πως δεδομένα ο βραχύσωμος κοουτς δεν ήθελε να φύγει, αλλά τα αποτελέσματα και η σκληρή κριτική τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, έφτασαν στο σημείο να φέρουν «τούμπα» το μυαλό του.

Κάνει πολύ κακό στην εικόνα του κλαμπ

Πάντως, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ακόμη μια που κάνει μεγάλο κακό στην εικόνα του συλλόγου. Πέρα από το αγωνιστικό και το οικονομικό, η Μπάρτσα χάνει και επικοινωνιακά.

Ο Τσάβι (όπως είπαμε και παραπάνω) συνεχώς εξηγούσε στους δημοσιογράφους πως ότι και αν συμβεί, θα κουνήσει μαντήλι. Μάλιστα έχει μείνει το περίφημο «Ακόμη και αν πατούμε το Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα αλλάξω γνώμη».

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Κάτι που όχι μόνο πέρασε και δεν ακούμπησε (με δική του μεγάλη ευθύνη), αλλά αποδείχθηκε επική «κωλοτούμπα».

Αποδείχθηκε άλλος ένας λόγος ο κόσμος να γελάει εις βάρος του κλαμπ της Καταλονιάς…

Δύσκολα θα αλλάξει το πράγμα

Κρίνω τίμιο ακόμη και στην τελευταία «κεφαλίδα» του κειμένου να αναφέρω πως εκτιμώ ελάχιστα τον Τσάβι προπονητικά. Αυτό βεβαίως επηρεάζει τα όσα σκέφτομαι και αποτυπώνω εδώ.

Κάτι όμως που σίγουρα δεν επηρεάζεται, είναι η γνώμη μου για το αν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση των -όχι για πολύ- πρωταθλητών Ισπανίας. Και ο Τσάβι δεν έχει πάνω από το 50% του μεριδίου.

Η επιστροφή της Μπαρτσελόνα στην ελίτ θα έρθει με οικονομική σταθερότητα (κακά τα ψέματα το χρήμα κινεί τα πάντα εν έτει 2024), αγωνιστικό πλάνο (δεν υπάρχει, εδώ ευθύνεται ο Ισπανός) και φυσικά επιστροφή του ευρωπαϊκού σεβασμού.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Τι σημαίνει το τελευταίο; Πως η Μπάρτσα πρέπει να κάνει κάτι πραγματικά σπουδαίο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όχι απαραίτητα κατάκτηση, αλλά μια όντως καλή πορεία, ώστε να κερδηθεί πίσω ο σεβασμός που με κόπο και μπαλάρα αποκτήθηκε τα περασμένα χρόνια.

Και πάνω που ήταν κοντά στο να επιτύχει κάτι τέτοιο, ήρθε ακόμη ένα χαστούκι, πάλι εντός έδρας, πάλι από αντικειμενικά πιο αδύναμη ομάδα. Χωρίς όλα τα παραπάνω, το πράγμα δεν αλλάζει.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.