Νίκη με ανατροπή για την Άστον Βίλα επί της Μπόρνμουθ ενώ φωτιές πετούσε η Κρίσταλ Πάλας με 5αρα επί της Γουέστ Χαμ

Η Άστον Βίλα παρά την κούραση της από τον προημιτελικό κόντρα στη Λιλ στη Γαλλία νίκησε σήμερα, και μάλιστα με ανατροπή, στην έδρα της την Μπόρνμουθ με 3-1, στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής στην Premier League, και παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κρατώντας γερά στα χέρια της το εισιτήριο του Champions League για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Η Μπόρνμουθ προηγήθηκε με το πέναλτι του Σολάνκε (31′), αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Μπέρμιγχαμ κυριάρχησε στο «Βίλα Παρκ» και πήρε τη νίκη με τα γκολ των Ρότζερς (45′), Ντιαμπί (57′) και Μπέιλι (78′).

Ο Ουνάι Εμερι, που παρά την κούραση των παικτών του έκανε μόλις δύο αλλαγές και αυτές μάλιστα στα τελευταία λεπτά (!), παρέταξε την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League με τους: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Τόρες, Ντίνιε, ΜακΓκιν, Τίλεμανς, Μπέιλι (87′ Κάρλος), Ντιαμπί (90′ Ντουράν), Ρότζερς και Γουότκινς.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Στο μεταξύ η Κρίσταλ Πάλας στην καλύτερη φετινή απόδοση της διέλυσε με 5-2, στο «μικρό» ντέρμπι του Λονδίνου, τη Γουέστ Χαμ και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Νωρίτερα, η Εβερτον πέτυχε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της χρονιάς, καθώς επικράτησε σήμερα στο «Γκούντισον Παρκ» της Νότιγχαμ με 2-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στο χείλος του γκρεμού.

Η ομάδα του Σον Ντάις ήταν αποφασισμένη για την κρίσιμη νίκη και την κατέκτησε, έστω δύσκολα, με τα γκολ των Γκέιγ (29′) και ΜακΝιλ (76′), αξιοποιώντας τις δύο από τις τρεις συνολικά ευκαιρίες στο ματς, ενώ η Νότιγχαμ είχε τον έλεγχο του ματς και περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους στην άμυνα των «ζαχαρωτών».

Να σημειωθεί πως το ματς διακόπηκε στις καθυστερήσεις και όλοι στο γήπεδο ανησύχησαν από τη σφοδρή σύγκρουση, κεφάλι με κεφάλι, του Μπέντο με τον Γκιμπς-Γουάιτ. Ο μέσος της Νότιγχαμ σηκώθηκε μετά από λίγο, αλλά ο Πορτογάλος φορ αποχώρησε με φορείο και μάσκα οξυγόνου από το γήπεδο, αλλά υψώνοντας το χέρι του έδειξε πως είναι καλά στην υγεία του.

Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Λούτον-Μπρέντφορντ 1-5

(90’+ Μπέρι-24′, 45′ Γουίσα, 62′ Πίνοκ, 64′ Λιούις-Πότερ, 86′ Σέιντ)

Σέφιλντ Γιουν.-Μπέρνλι 1-4

(52′ Χάμερ-38′ Λάρσεν, 40′ Ασινιόν, 58′ Φόστερ, 71′ Γκούντμουντσον)

Γουλβς-Άρσεναλ 0-2

(45′ Τροσάρ, 90’+5 Όντεγκααρντ)

Έβερτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0

(29′ Γκέιγ, 76′ ΜακΝιλ)

Άστον Βίλα-Μπόρνμουθ 3-1

(45′ Ρότζερς, 57′ Ντιαμπί, 78′ Μπέιλι-31′ πεν. Σολάνκε)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 5-2

(7′ Ολίσε, 16′ Εζε, 20′ αυτ. Εμερσον, 31′, 64′ Ματετά-40′ Αντόνιο)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 21/04

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 14/05

Μπράιτον-Τσέλσι 15/05

Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 15/05

Standings provided by Sofascore