Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στο κλειστό γήπεδο του Μετς με 3-2 σετ και μείωσε τη σειρά σε 2-1.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού στο κλειστό γήπεδο του Μετς με 3-2 σετ, ύστερα από ένα συναρπαστικό ντέρμπι στον τρίτο τελικό της Volleyleague.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Οι «πράσινοι» σημείωσαν την πρώτη νίκη τους και μείωσαν σε 2-1, με τη σειρά να μεταφέρεται για τον τέταρτο αγώνα στο «Μελίνα Μερκούρη». Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Δευτέρα 22 Απριλίου, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον 32ο τίτλο της Ιστορίας τους ενώπιον του κοινού τους.

Τα highlights
Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ήταν το ποιοτικότερο που έχει παιχθεί μεταξύ των δύο αιώνιων αντίπαλων, καθώς αμφότεροι έκαναν λάθη, στηρίχτηκαν σε ατομικές ενέργειες των παικτών τους και η απόδοσή τους είχε διακυμάνσεις.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη νίκη που έψαχνε στη σειρά έχοντας βελτιωμένη υποδοχή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα που δέχθηκε 15 άσους, πρωταγωνιστή τον Πρωτοψάλτη σε σερβίς κι επίθεση και τους έμπειρους Ερνάντεζ, Κόβαρ να πετυχαίνουν καθοριστικούς πόντους στα κρίσιμα σημεία. Παρά τη νίκη, πάντως, ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις 3 πόντους από μπλοκ σε 5 σετ, έναντι 11 του Ολυμπιακού.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 8-5 με άσσο του Πετρέα κι επίθεση του Φράγκου, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με επίθεση και μπλοκ του Ιντάλγκο. Στο ράλι των πόντων που ακολούθησε το «τριφύλλι» είχε συνεχώς προβάδισμα ως το 17-16, που ήρθε με επίθεση του Πρωτοψάλτη.

Ο Τζούριτς ισοφάρισε (17-17) αλλά ο Τράβιτσα έχασε το σερβίς και ο αγώνας τελείωσε με άσσο του Ερνάντεζ στον Τζιάβρα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Ο Παναθηναϊκός έκανε μια καταπληκτική χρονιά κι αξίζει να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Εμείς χάνουμε στη σειρά 2-1, είμαστε ακόμα με την πλάτη στον τοίχο και δεν θέλουμε να μιλάμε, αφήνουμε τους άλλους να το κάνουν. Θα το πιστεύουμε μέχρι να πέσει η τελευταία μπάλα κάτω. Έχουμε τραβήξει πολλά και προσπαθούμε πολύ σκληρά», σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Σε περίπτωση που σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις φυσικά και στο YouTube.

Ο ομόλογός του στους «ερυθρόλευκους», Ντανιέλ Καστελάνι, υπογράμμισε: «Ήμασταν κοντά στο να τελειώσουμε από σήμερα τη σειρά των τελικών. Ωστόσο δεν κάναμε τόσο καλή δουλειά σήμερα, ειδικά στην επίθεση και μετά στο σερβίς. Η εμφάνισή μας δεν ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πάμε τώρα στο γήπεδό μας για τον τέταρτο τελικό. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει».

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα σετ: 25-15, 21-25, 20-25, 25-20, 19-17.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 12 άσσους, 53 επιθέσεις (49% αποτελεσματικότητα), 3 μπλοκ και 42 λάθη αντιπάλων (26 χαμένα σερβίς) και του Ολυμπιακού από 7 άσσους, 52 επιθέσεις (46% αποτελεσματικότητα), 11 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων (22 χαμένα σερβίς).

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κασαμπαλής 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Κόβαρ 12 (9/18 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 42% υπ. – 26% άριστες), Ρανγκέλ 5 (5/9 επ.), Ερνάντεζ 26 (23/46 επ., 3 άσσοι), Βουλκίδης 4 (2/6 επ., 2 άσσοι), Πρωτοψάλτης 17 (13/26 επ., 4 άσσοι, 48% υπ. – 33% άριστες) / Κοντοστάθης (λ, 52% υπ. – 22% άριστες), Πετρέας 1 (1 άσσος), Μάρκου, Φράγκος 1 (1/2 επ., 40% υπ. – 20% άριστες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντάνιελ Καστελάνι): Στερν 18 (16/34 επ., 2 άσσοι), Γκουσταβάο 5 (2/8 επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 11 (9/24 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 26% υπ. – 5% άριστες), Τράβιτσα 3 (1/3 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 13 (9/11 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Ιντάλγκο 20 (15/34 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 25% υπ. – 9% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 27% υπ. – 3% άριστες), Καρασαββίδης (λ), Κομητούδης, Δαλακούρας.

Η εξέλιξη του θεσμού

Cup tree provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.