Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το εν Ελλάδι ταξίδι της στο δρόμο για το Παρίσι...με στάση στο ακριτικό νησί, στην 3η μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Από το ακροτελεύτιο άκρο της Ελλάδας, το μοναδικό Καστελόριζο, η Ολυμπιακή Φλόγα φώτισε όλη την οικουμένη, στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης προς κάθε κατεύθυνση.

Το Ιερό Φως του Ολυμπισμού έφτασε στο ακριτικό νησί, στην 3η μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, με ειδική πτήση της εταιρείας Flycycladic και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του Καστελόριζου. Ακολούθησε Λαμπαδηδρομία στο λιμάνι της Μεγίστης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρο Καπράλο να ανάβει το βωμό. Ενώ το Ολυμπιακό Φως σε αυτό το ταξίδι, συνόδεψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Εμμανουήλ Κολυμπάδης. Το σύμβολο του Ολυμπισμού υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καστελόριζου Νίκος Ασβέστης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος μιλώντας στους κατοίκους, είπε: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση μας που είμαστε εδώ, για τρίτη φορά, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Και του 2012 στο Λονδίνο, για να θυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα φτάνει έως εδώ. Επομένως είμαστε όλοι συγκινημένοι που βρισκόμαστε στο νησί σας, για να σας στηρίζουμε όπως μπορούμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήσαστε εδώ και βοηθήσατε να γίνει αυτή η Τελετή.

Θέλω να πω κι ένα ευχαριστώ στην κυρία Κατόπη επειδή χάρη σε αυτήν είμαστε εδώ και θα συνεχίσει η Φλόγα το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα. Κύριε υπουργέ Γιάννη Βρούτση μας τιμήσατε που είστε εδώ και θέλω να ευχηθώ αυτή η Φλόγα να φέρει ειρήνη στον κόσμο. Ειρήνη που χρειαζόμαστε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ειδικά όταν σε 99 μέρες από σήμερα ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης τόνισε: «Η Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου και θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Παρισιού στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Φλόγα αυτή μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας. Της αγάπης και της συμφιλίωσης των λαών!

Σε ένα κόσμο που υπάρχουν εστίες πολέμου και εχθροπραξίες παντού, εμείς στέλνουμε το μήνυμα της αγάπης και της συμφιλίωσης. Θα φύγουμε από το Καστελόριζο και θα κρατήσουμε το μήνυμα των παιδιών που μας υποδέχθηκαν. Πρέπει να τους πούμε ότι για αυτά αγωνιζόμαστε και με αυτά ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Σας ευχαριστούμε κύριε Βρούτση που είστε μαζί μας καθώς όλους όσοι δούλεψαν για να ταξιδέψει η Φλόγα στο Καστελόριζο». Ολυμπιακή Φλόγα

Λαμπαδηδρόμοι ήταν κάτοικοι του νησιού, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού και το μέλος της Επιτροπής Κατερίνα Κατόπη. Ακολούθησε μία χορευτική επίδειξη από τα καταπληκτικά παιδιά του τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.