Η Ντόρτμουντ κέρδισε 2-0 την Μπάγερν στο Μόναχο, επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της Bundesliga και κράτησε την Λεβερκούζεν στο +13 στην κορυφή.

Η Ντόρτμουντ «έψαχνε» εδώ και πάρα πολύ καιρό μια νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Τα κατάφερε απόψε στην «Αλιάνζ Αρένα», όπου μετά από 11 σερί παιχνίδια απέναντι στους Βαυαρούς, ανεξαρτήτως έδρας, χωρίς «τρίποντο» (10-1-0 το πρόσφατο ρεκόρ τους), πανηγύρισε ένα μεγάλο «διπλό» με 2-0 στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες
Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά από τρεις πειστικές εμφανίσεις εντός κι εκτός των συνόρων (5-2 την Ντάρμσταντ, 8-1 τη Μάιντς και 3-0 τη Λάτσιο στη ρεβάνς των «16» του Champions League), αλλά και αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα, η Μπάγερν γνώρισε μία οδυνηρή ήττα χάνοντας πλέον και τις τελευταίες ελπίδες που είχε για να καλύψει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ενόψει ενός άκρως απαιτητικού προγράμματος και προερχόμενη από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Εντίν Τέρζιτς αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από την 5η Λειψία, κρατά την τύχη στα χέρια της για την έξοδο στο Champions league της επόμενης περιόδου και «αγόρασε»… ηρεμία για τη συνέχεια (ακολουθεί η Στουτγκάρδη, εκτός η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γκλάντμπαχ, εντός η Ατλέτικο και η Λεβερκούζεν, εκτός η Λειψία).

Αφού δεν έχασε ούτε σήμερα, η Λεβερκούζεν είναι πολύ πιθανό να τελειώσει αήττητη τη φετινή ονειρική χρονιά της! Σε μία ημέρα όπου όλο το σύμπαν έμοιαζε να συνωμοτεί εναντίον της, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο βρήκε τον τρόπο να νικήσει με ανατροπή 2-1 τη Χοφενχάιμ στην «Μπάι Αρένα».

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Ντέιβις (84′ Τσούπο-Μότινγκ), Λάιμερ (73′ Μαζραουί), Γκορέτσκα, Σανέ (63′ Κομάν), Μίλερ (63′ Τελ), Μουσιάλα (63′ Γκνάμπρι), Κέιν
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μέγερ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Νμέτσα (68′ Εζτζάν), Τζαν, Σάντσο (84′ Βολφ), Μπραντ (68′ Ρόις), Αντεγέμι (84′ Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ (74′ Αλέ)

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.