Η Τσέλσι σκόραρε δις στις καθυστερήσεις και κέρδισε 4-2 τη Λέστερ, κλείνοντας έτσι θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Τσέλσι ξεκίνησε για… περίπατο, έκανε το ματς «θρίλερ», αλλά τελικά λύγισε με 4-2 την αντίσταση της Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ήταν σαφώς ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 13΄ με τον Κουκουρέγια, έχασε πέναλτι στο 26΄ (ο Στόλαρτσικ απέκρουσε μάλον εύκολα την κακή εκτέλεση του Στέρλινγκ) και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Πάλμερ στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους.

Ολα πήγαιναν… πρίμα για τους «μπλε» μέχρι το 51΄, όταν ο Ντιζαζί επιχείρησε πιεζόμενος να γυρίσει τη μπάλα από τα 40μ. προς τον τερματοφύλακά του, χωρίς όμως να δει ότι ο Σάντσες βρισκόταν εκτός εστίας. Το αυτογκόλ του Γάλλου αμυντικού έδωσε θάρρος στους πρωτοπόρους της Championship, που βγήκαν μπροστά και ισοφάρισαν στο 62΄ με τον Μαβιντιντί.

Στο 73΄ ο Νίκολας Τζάκσον έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και ο Ντόιλ τον ανέτρεψε από πίσω. Ο διαιτητής αρχικά έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR, καταλόγισε φάουλ (αφού το μαρκάρισμα έγινε στο ημικύκλιο της περιοχής) και απέβαλε τον αμυντικό της Λέστερ.

Μπορεί η Τσέλσι να μην σκόραρε στη συγκεκριμένη φάση, αλλά έστω και στο φινάλε αξιοποίησε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από εξαιρετικό «τακουνάκι» του -κορυφαίου- Κόουλ Πάλμερ, ο Τσουκουεμέκα λύτρωσε τους γηπεδούχους, για να διαμορφώσει στην εκπνοή (98΄) ο Μαντουέκε το τελικό σκορ.

Τα highlights
Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Αγγλίας

Γουλβς-Κόβεντρι 2-3
Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ 2-0
Τσέλσι-Λέστερ 4-2
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 17:30

Η εξέλιξη του θεσμού

Cup tree provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.