Ο Γιώργος Στούπης μίλησε αποκλειστικά στο Debut.gr για τη φανταστική σεζόν του Πανιωνίου και όλους τους λόγους που οι φίλοι του πρέπει και πάλι να χαμογελούν!

Ο Πανιώνιος έχει περάσει δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Οι φανατικοί υποστηρικτές του ήπιαν πολλά ποτήρια πίκρας. Όμως, το μέλλον φαίνεται πως θα είναι καλύτερο. Τα χαμογέλα θα επιστρέψουν και δεν αποκλείεται να γίνουν πιο πλατιά από το παρελθόν! Τουλάχιστον αυτό δείχνει και η πορεία του συλλόγου, εντός αγωνιστικού χώρου, όπου η μία νίκη έρχεται πίσω από την άλλη στη Γ Εθνική.

Ο Γιώργος Στούπης, μιλώντας στο www.Debut.gr, είχε να πει μόνο θετικά λόγια και σχόλια για τους φίλους του «Ιστορικού» που συνεχίζουν να δίνουν βροντερό «παρών», όπου και αν παίζει η ομάδα τους με τον έμπειρο χαφ να τους υπόσχεται πως τα καλύτερα ακόμα δεν έχουν έρθει!

Παράλληλα, ο ταλαντούχος μέσος αναφέρθηκε στους λόγους που έκαναν τον Πανιώνιο να ξεχωρίσει από νωρίς τη φετινή σεζόν και έχει πολλούς βαθμούς διαφορά από τους υπόλοιπους! Αλλά και πως φαντάζεται την τελευταία αγωνιστική με τους «κυανέρυθρους» να έχουν ήδη κλειδώσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Γιώργος Στούπης στο Debut.gr:

Έχεις πλούσιο βιογραφικό και έχεις περάσει από αρκετές ομάδες. Αλλά πως νιώθεις που είσαι πλέον στον Πανιώνιο;

«Δεν έχω μετανιώσει, ούτε μία στιγμή για την απόφαση που πήρα για να συνεχίσω την καριέρα μου στον Πανιώνιο. Είμαι ήδη 1,5 χρόνο στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος. Η ομάδα λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη Γ Εθνική. Ωστόσο, όλοι βλέπουμε το πνεύμα και η δυναμική της ομάδας από τον πρώτο, μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο που την πλαισιώνουν την καθιστούν ως μία ομάδα “πρότυπο”».

Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον Πανιώνιο να έχει ξεφύγει τόσο πολύ από τον δεύτερο της βαθμολογίας;

«Για να πω την αλήθεια είναι πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ένας από τους πιο βασικούς για εμένα είναι οι άνθρωποι που “τρέχουν” την ομάδα. Πέρα από εκείνους που κράτησαν τον Πανιώνιο ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δύσκολα για την ομάδα και τους παίκτες στη Γ Εθνική. Φέτος μπήκαν ακόμη πιο έμπειροι και άλλοι άνθρωποι, ώστε να βοηθήσουν τον σύλλογο. Έτσι, όλοι μαζί έχουν πετύχει μία διοίκηση που σφύζει από υγεία. Μετά είναι ο κόσμος του Πανιωνίου που δίνει πάντα και παντού βροντερό “παρών”.

Για εμένα είναι ο 12ος παίκτης μας. Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσω και το καλό κλίμα που υπάρχει εντός και εκτός αποδυτηρίων. Αυτό βγαίνει στο γήπεδο και μετά στα αποτελέσματα! Παρόλα αυτά υπάρχουν και ακόμη περισσότεροι λόγοι, αλλά δεν μου αρέσει να μακρηγορώ (γέλια)».

Κάνετε ήδη σχέδια για τη Super League 2; Ή είναι ακόμα νωρίς και απλά κοιτάτε τα επόμενα παιχνίδια;

«Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα και αυτόματα την άνοδο για τη Super League 2. Όταν έρθει η ώρα πιστεύω ότι θα γίνουν όλες οι κατάλληλες ενέργειες για να παρουσιαστεί η ομάδα, όπως πρέπει στη Super League 2».

Όλο αυτό που έχει περάσει ο Πανιώνιος, από τότε που υποβιβάστηκε από τη Super League, εσάς τους παίκτες σας φορτώνει με περισσότερο βάρος και άγχος;

«Σίγουρα κάποιο βάρος και άγχος υπάρχει από την ώρα και τη στιγμή που βρίσκεσαι στον Πανιώνιο και κάνεις πρωταθλητισμό μαζί του ανεξαρτήτως κατηγορίας. Από εκεί και πέρα πιστεύω έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός και πόσο εύκολα μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου για την ώρα με τον Πανιώνιο;

«Νομίζω η καλύτερη στιγμή μου με τον Πανιώνιο θα έρθει σε μερικούς μήνες (γέλια). Παρόλα αυτά αν έπρεπε να επιλέξω μέχρι τώρα θα έλεγα τη στιγμή, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Άγιο Νικόλαο. Όταν όλη η ομάδα βρέθηκε μαζί με τους οπαδούς μας και πανηγυρίζαμε και μετά όλοι μαζί τραγουδούσαμε».

Τι γνώμη έχεις για τους οπαδούς του Πανιωνίου;

«Ο Πανιώνιος έχει περάσει πολλές δυσκολίες και κακουχίες τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά οι οπαδοί της ομάδας δεν την παράτησαν ποτέ. Και μπορώ να πω ότι φέτος είναι περισσότεροι από ποτέ. Εκτός αυτού έχουν δείξει σε αρκετές περιπτώσεις το ήθος τους σε πολλά ματς. Τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Ωστόσο, τα “μεγάλα” κανάλια δεν το διαφημίζουν και δεν δίνουν την έμφαση που θα έπρεπε σε τέτοιες κινήσεις.

Όπως για παράδειγμα στο ματς με τον Εθνικό, όπου κέρασαν μπύρες τους οπαδούς του Εθνικού. Μία κίνηση που ήταν πολύ ωραία και σπάνια την βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Αλλά δεν ήταν η μοναδική, μιας και υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα. Φέτος, όμως, τους βγάζω το καπέλο. Έχουμε σε πολλά ματς τόσο κόσμο που θα τον ζήλευαν μέχρι και ομάδες της Super League ή και της Super League 2».

Πόσο δύσκολο είναι για παίκτες με τη δική σου τεχνική κατάρτιση να ξεχωρίσουν σε τέτοιες κατηγορίες και γενικότερα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο; 

«Σε αυτή την κατηγορία λόγω των γηπέδων και των συνθηκών που υπάρχουν σε κάθε γήπεδο (άλλα έχουν πλαστικό και άλλα κακό χόρτο) ίσως να είναι λίγο πιο δύσκολο. Αλλά μέχρι εκεί. Ωστόσο, για να ξεχωρίσει κάποιος σε μία τέτοια κατηγορία, μιας και το ποδόσφαιρο έχει εξελιχτεί τόσο πολύ, δεν μπορεί να επαναπαυτεί μόνο στην τεχνική του κατάρτιση, όσο καλή και αν είναι. Πρέπει να είναι εξίσου καλός και σε κάποιες άλλες κατηγορίες του παιχνιδιού του».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε προσωπικό επίπεδο ως το τέλος της σεζόν;

«Ο πρώτος στόχος είναι να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα πράγματα! Από εκεί και πέρα θα ήθελα να βοηθήσω στον μέγιστο βαθμό και με όποιον τρόπο μπορώ, ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ακόμα και με ένα τάκλιν παραπάνω, ακόμη και αν είναι ένα γκολ ή μία ασίστ παραπάνω. Δεν με απασχολεί το πως. Αυτό που με απασχολεί είναι να πετύχει ο Πανιώνιος».

Οραματίζεσαι ότι μπορεί να είσαι στην ομάδα του Πανιωνίου όταν θα επιστρέψει στη Super League; Ή αυτό είναι κάτι πολύ μακρινό και δεν απασχολεί ακόμα;

«Είναι λίγο μακρινό αυτό και δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Βήμα- βήμα πρέπει να ανεβαίνει η ομάδα. Το πρώτο βήμα είναι η Super League 2 και μετά βλέπουμε από εκεί και πέρα. Φυσικά και θα το ήθελα αυτό να συμβεί! Εννοείται ότι θα ήταν το ιδανικό σενάριο για εμένα και τον Πανιώνιο».

Θεωρείς μεγάλη τη διαφορά επιπέδου μεταξύ των συλλόγων που πρωταγωνιστούν στη Super League 2 με τον Πανιώνιο;

«Όχι! Σε καμία περίπτωση! Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες που βρίσκονται στη Super Leagu 2 αυτή τη στιγμή».

Πως σκέφτεσαι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος;

«Το έχω κάνει ήδη εικόνα να σου πω την αλήθεια! (γέλια). Πως βλέπουμε σε βιντεάκια ομάδες από την Αγγλία και τη Γερμανία, όπου μόλις τελειώσει ένα παιχνίδι και η ομάδα τους έχει ανέβει κατηγορία μπαίνουν οι φίλοι τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Ε κάπως έτσι! Τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για μία ομάδα σαν τον Πανιώνιο να μην βρίσκεται στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Πιστεύεις ότι τα δύσκολα πέρασαν για τον Πανιώνιο; Ή αν δεν προσέξει μπορεί να βρεθεί και πάλι στο ίδιο αγωνιστικό, διοικητικό και οικονομικό τέλμα;

«Η αλήθεια είναι ότι εμείς σαν ποδοσφαιριστές δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο οικονομικό κομμάτι με την ομάδα. Με τα χρέη που υπήρχαν και όλα τα σχετικά. Εμείς προσπαθούμε και κοιτάμε το δικό μας κομμάτι που είναι το αγωνιστικό. Παρόλα αυτά αν οι άνθρωποι που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους συνεχίσου να την “τρέχουν” τόσο καλά και τόσο πετυχημένα, ενώ μπορεί να έχουν και μία παραπάνω βοήθεια, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα, σαν αυτά του παρελθόντος, στο μέλλον».

Έχεις να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο του συλλόγου; Ή ένα μήνυμα γενικότερα;

«Θα ήθελα να τους πω ότι τους ευχαριστούμε για τη στήριξή τους στην ομάδα και που είναι ο 12ος παίκτης μας σχεδόν σε κάθε αγωνιστική. Τα καλύτερα έρχονται. Ο Πανιώνιος είναι μία ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ!».