Europa Conference League: Η Φενέρμπαχτσε επικράτησε 3-0 της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στις Βρυξέλλες και η Φιορεντίνα με 4-3 της Μακάμπι Χάιφα.

Άνετο ήταν το πέρασμα της Λιλ από την Αυστρία, επικρατώντας με 0-3 της Στουρμ Γκρατς, στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Europa Conference League. Τα γκολ σημείωσαν οι Ντέιβιντ (28′, 51′) και Ζεγκρόβα (71′).

Άγιαξ και Άστον Βίλα έμειναν στο 0-0 και θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!

Δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν τα βραδινά παιχνίδια της φάσης των «16» του Conference League.

Η Φενέρμπαχτσε πήγε στις Βρυξέλλες και επικράτησε με 3-0 της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Τα γκολ σημείωσαν για τους Τούρκους οι Μπατσουαγκί (20’), Εστερβέλντε (84’) και Τάντις (90+4’ πέν.).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων στη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν ως εξής:

Άγιαξ (Ολλανδία)-Άστον Βίλα (Αγγλία) 0-0

Στο «μεγάλο» ματς της πρώτης παρτίδας της φάσης των «16», ο Άγιαξ και η Άστον Βίλα έμειναν στο «λευκό» 0-0 στη «Johan Cruijff Arena» κι όλα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στη ρεβάνς του «Villa Park». Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη πρώτα ο Κονσά στο 83′ για την Άστον Βίλα κι ακολούθως ο Γκόγιερ του Άγιαξ στο 86′.

Μόλντε (Νορβηγία)-Μπριζ (Βελγιο) 2-1 (43΄ Στέβενικ, 90΄+2΄ Γκουλμπράντσεν – 84΄ πέν. Ντε Κάιπερ)

Την ίδια ώρα στο «Aker Stadion» η Μόλντε πήρε «χρυσή» νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Γκουλμπράντσεν, επικρατώντας της Μπριζ με 2-1 και πήρε μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/3) στο Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με γκολ του Στέβενικ στο 43′, οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 84′ με εύστοχο πέναλτι του Ντε Κάιπερ, όμως στο τέλος «μίλησε» ο 31χρονος διεθνής Νορβηγός φορ.

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Λιλ (Γαλλία) 0-3 (28΄, 51΄ Ντέιβιντ, 71΄ Ζεγκρόβα)

Το «εισιτήριό» της για τα προημιτελικά του Europa Conference League εξασφάλισε η Λιλ απ’ το πρώτο κιόλας παιχνίδι για τη φάση των «16», καθώς πέρασε απ’ την έδρα της Στουρμ Γκρατς με το εμφατικό 3-0 δείχνοντας τρομερή αποτελεσματικότητα και συνέπεια απέναντι στους Αυστριακούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «σκύλους» ήταν ο διεθνής Καναδός φορ, Τζοναθαν Ντέιβιντ, ο οποίος σημείωσε τα δύο πρώτα τέρματα της γαλλικής ομάδας (28′, 51′) κι έφτασε τα 21 στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Το τελικό 3-0, διαμόρφωσε ο Ζέγκροβα στο 71′.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-4 (13΄ Ελ Κααμπί – 4΄, 30΄ Ζάχαβι, 9΄ Σαχάρ, 74΄ Πέρετζ)

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού επί ημερών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο ήταν… εκκωφαντική. Η πειραϊκή ομάδα γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1 και ουσιαστικά αποχαιρέτησε το Conference League στη φάση των «16», αφού είναι πολύ δύσκολο για τους «ερυθρόλευκους», με τέτοια εικόνα, να νικήσουν τους Ισραηλινούς με διαφορά τεσσάρων τερμάτων την άλλη Πέμπτη (14 Μαρτίου, 22:00) στη Σερβία, στην έδρα της Μπάτσκα Τοπόλα.

Σερβέτ (Ελβετία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 0-0

Η Σερβέτ ήταν ανώτερη όμως δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πλζεν στην Ελβετία και το 0-0 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Τσεχία.

Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 0-3 (20΄ Μπατσουαγί, 84΄ Οστερβόλντε, 90΄+3΄ πέν. Τάντιτς)

Η «Φενέρ» ήταν απόλυτο… αφεντικό στο «Lotto Park» του Άντερλεχτ στον αγώνα με τη Σεντ Ζιλουάζ, παίρνοντας από το 20ό λεπτό το προβάδισμα με το γκολ του Μπατσουαγί. Οι Βέλγοι δεν έδειξαν ικανοί για να χτυπήσουν την τουρκική ομάδα, η οποία βρήκε άλλα δύο γκολ στο στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Οστερβόλντε (84′) και Τάντιτς (90’+3′ πέναλτι), «κλειδώνοντας» την πρόκριση για τα προημιτελικά απ’ τον πρώτο αγώνα.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 2-0 (37΄, 71΄ Πέτκοβιτς)

Χάρη σε δύο γκολ του Μπρούνο Πέτκοβιτς (37’, 71’), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο «Μάκσιμιρ», βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League. Η πρωταθλήτρια Κροατίας αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματική, σε αντίθεση με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που θα χρειαστεί να παρουσιαστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στη ρεβάνς της Τούμπας (14/3, 19:45) αν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του.

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 3-4 (12΄ Σεκ, 29΄ Κίντα, 67΄ Χαλαϊλί – 2΄ Ενζολά, 59΄ Μπελτράν, 79΄ Μαντραγκόρα, 90΄+5΄ Μπαράκ)

Ισχυρό προβάδισμα με… buzzer beater γκολ του Μπαράκ στο 90’+5′ πήρε και η Φιορεντίνα, που νίκησε τη Μακάμπι Χάιφα με 4-3 στη Βουδαπέστη μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν τρεις φορές με τους Σεκ (12′), Κίντα (29′), Χαλαϊλί (67′), όμως οι «βιόλα» έβρισκαν διαρκώς… απαντήσεις. Οι Ενζολά (2′), Μπελτράν (59′) και Μαντραγκόρα (79′) σημείωσαν τα γκολ ισοφάρισης των Ιταλών, πριν απ’ το τελικό «χτύπημα» του Μπαράκ.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!