Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης αν και δυσκολεύτηκε πολύ από την Λειψία (1-1) - Άνετο βράδυ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 την Κοπεγχάγη.

Θέση στα προημιτελικά του UEFA Champions League έκλεισαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι.

Η «Βασίλισσα» δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Λειψία, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και σε συνδυασμό με την νίκη της με 1-0 στην Γερμανία πήρε την πρόκριση.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Στο Έτιχαντ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι είχε ακόμη ένα εύκολο βράδυ κόντρα στην Κοπεγχάγη, την οποία νίκησε ξανά με 3-1.

Ο Ακάντζι άνοιξε το σκορ στο 5’ και ο Άλβαρες «κλείδωσε» την νίκη στο 9’. Ο Ελιουνούσι μείωσε για τους Δανούς στο 29’ προτού ο Χάαλαντ διαμορφώσει το τελικό 3-1 στο 45’+3’ για τους «πολίτες».

Αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στους δύο αγώνες της φάσης των «16» του Champions League:

Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία 1-1: Έπαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Λειψία, πάντως, απέδειξε ότι δικαιούτο κάτι καλύτερο στην αποψινή ρεβάνς του «Μπερναμπέου». Ήταν ανώτερη από τους «μερένγκες» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Όλμο στις καθυστερήσεις και παρότι «απάντησε» άμεσα στο γκολ του Βινίσιους με τον Όρμπαν (ο Βραζιλιάνος θα έπρεπε να είχε αποβληθεί πριν το γκολ που σημείωσε για βίαιη απώθηση στον Όρμπαν), δεν κατάφερε να βρει ένα ακόμη τέρμα που θα έστελνε τη ρεβάνς των «16» στην παράταση.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Τσουαμενί, Κρόος (78’ Μόντριτς), Καμαβινγκά (46’ Ροντρίγκο) – Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (85’ Χοσέλου), Βινίσιους Ζούνιορ.

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Γκουλάσι – Χένριχς, Λουκεμπά, Όρμπαν, Ράουμ – Χαϊντάρα (90’ Καμπλ), Σλάγκερ (85’ Ελμάς) – Ντάνι Όλμο, Τσάβι Σίμονς – Σέσκο (85’ Μπαουμγκάρτνερ), Οπεντά (77’ Πόουλσεν).

Τα highlights
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 3-1: Πρόκριση στο… ρελαντί

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα

Όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει σε μία άνετη πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League έπαιξε απόψε η Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς του Έτιχαντ με την Κοπεγχάγη.

Έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το «εισιτήριο» για την οκτάδα από το πρώτο ματς (3-1) οι «πολίτες» νίκησαν για δεύτερη φορά τους πρωταθλητές Δανίας με το ίδιο σκορ και, πλέον, στρέφουν το μυαλό τους στο ντέρμπι κορυφής που ακολουθεί στην Premier League με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» (10/03).

Κρατώντας στον πάγκο του Ακε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στόουνς, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Γουόκερ και Γουάιτ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε την ομάδα του να «κλειδώνει» την πρόκριση πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά με τα γκολ των Ακάντζι και Αλβαρες (5 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές στην εφετινή διοργάνωση).

Ο Ελιουνούσι μείωσε σε 2-1 στο 29΄, ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χάαλαντ σκόραρε με αριστερό σουτ (7ο γκολ σε 8 συμμετοχές) φτάνοντας τα 41 τέρματα στο Champions League, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στον θεσμό μετά το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο του 2019.

Οι συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντίας (68’ Στόουνς), Λιούις, Ακάνζι, Γκβάρντιολ, Ρόδρι (46’ Γκόμεθ), Κόβατσιτς, Νούνιες (74’ Χάμιλτον), Μπομπ, Άλβαρες, Χάαλαντ (88’ Ράιτ).

Κοπεγχάγη: Γκράμπαρα, Ντικς, Βάβρο, Γέλερτ (78’ Μέλινγκ), ΜακΚένα, Φρόχολντ (58’ Μάτσον), Κλεμ (68’ Χόιλουντ), Άνκερσεν, Όσκαρσον (68’ Κορνέλιους), Ασουρί (58’ Μπαρντάτζι), Ελιουνούσι

Τα highlights
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς:

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Λάτσιο (Ιταλία) 3-0 (38΄, 66΄ Κέιν, 45΄+2΄ Μίλερ)

Α΄ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Μπάγερν Μονάχου με συνολικό σκορ 3-1

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-2 (89΄ Μερίνο – 15΄, 56΄ Μπαπέ)

Α΄ αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν με συνολικό σκορ 4-1

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λειψία (Γερμανία) 1-1 (65΄ Βινίσιους – 68΄ Όρμπαν)

Α΄ αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Ρεάλ με συνολικό σκορ 2-1

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 3-1 (5΄ Ακάντζι, 9΄ Άλβαρες, 45΄+3 Χάαλαντ – 29΄ Ελιουνούσι)

Α΄ αγ. 3-1: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Σίτι με συνολικό σκορ 6-2

Αρσεναλ (Αγγλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 12/03
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) 12/03
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Ιντερ (Ιταλία) 13/03
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 13/03

Η εξέλιξη του θεσμού

Cup tree provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!