Η Εθνική μας ζορίστηκε κόντρα στην Ολλανδία όμως την κέρδισε, και μαζί με το ματς, ο Βασίλης Σπανούλης κέρδισε και τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Η Ελλάδα είχε να διαχειριστεί πολλές σημαντικές απουσίες στη Χάγη. Έλειπαν ουσιαστικά οι τρεις καλύτεροί της παίκτες. Ο Παπανικολάου, ο Μήτογλου και ο Γουόκαπ. Έλειπε ο Λαρεντζάκης. «Έχασε» τους Μήτρου-Λονγκ και Αντετοκούνμπο. Είχε όμως τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο γκαρντ του Άρη ήταν εκπληκτικός. Δεν έλειψαν οι κακές στιγμές, αλλά ποιος δεν έχει. Η γενική του εικόνα όμως ήταν άψογη. Οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη νίκη. Μπορεί να υπήρξαν δυσκολίες στο ματς, όμως η Ελλάδα έδειξε χαρακτήρα και πήρε αυτό που ήθελε.

Τα.. είδε όλα με τους Ολλανδούς

Η Ολλανδία παρατάχθηκε χωρίς άγχος στο ματς. Είχε ουσιαστικά μια πλήρη ομάδα και γνώριζε πως θα πάει για το καλύτερο έχοντας προηγουμένως όμως ηττηθεί από τους Άγγλους. Είχε τον κόσμο στο πλευρό της και πήρε ώθηση βλέποντας πως η Εθνική μας αντιμετώπιζε δυσκολίες.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη αναζητούσαν κάποιον να βρει μπροστά. Ουσιαστικά κανείς από εκείνο το ρόστερ δεν το κάνει αυτό στην ομάδα του. Οπότε μη ζητάμε ό,τι θέλουμε. Τα παιδιά το πάλεψαν όσο τους επέτρεπαν οι δυνατότητές τους. Ωστόσο, όταν πράγματα «αγρίεψαν» στο φινάλε, μίλησε ο χαρακτήρας τους και έτσι ήρθε η πολυπόθητη νίκη.

Μεταξύ μας όμως και με ήττα δεν θα έπρεπε να μιλήσουμε για την καταστροφή του κόσμου. Σύμφωνοι πως τέτοια ματς πρέπει να «καθαρίζονται» με συνοπτικές διαδικασίες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περνούν τρεις ομάδες. Δηλαδή θα έπρεπε να έρθει ο κόσμος ανάποδα ώστε να κινδυνέψει η γαλανόλευκη. Πλέον όμως αυτό δεν την απασχολεί. Έκανε το 2/2 και κοιτά μπροστά.

Όταν έχεις τέτοιον Τολιόπουλο…

Η Ελλάδα λοιπόν αναζήτησε έναν… ηγέτη μέσα στο ματς και τον βρήκε. Ο Βασίλης Τολιόπουλος βγήκε μπροστά γιατί ουσιαστικά αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός που έχει κουβαλήσει την ομάδα του. Τον έχουμε δει να το κάνει ουκ ολίγες φορές με τη φανέλα του Άρη. Τι ήταν για εκείνον άλλη μία φορά;

Πήρε το… όπλο του και δεν απογοήτευσε. Ήταν σχεδόν σε όλο το ματς στη λεγόμενη «comfort zone» του. Τα καλάθια που σημείωσε ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Πήρε σωστές επιλογές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και τα νούμερά του μιλούν από μόνο τους. Κατ’ αρχάς το… κοντέρ έγραψε 26 πόντους, συγχρόνως μοίρασε 8 τελικές πάσες. Είχε δηλαδή συμμετοχή σε 44 πόντους από τους 74 της ομάδας. Όχι κι άσχημα…