Ο Ολυμπιακός, μετά το επιβλητικό εκτός έδρας 4-1, επί του ΠΑΟΚ έδειξε σε όλους ότι μπορεί εύκολα να τους... τελειώσει όλους.

Ο Ολυμπιακός δείχνει από την αρχή της σεζόν να μην έχει βρει την ισορροπία του. Να μην έχει ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει και να τον αφήσει εκτός κουβέντας για τη διεκδίκηση του τίτλου. Ακόμη και τώρα. Ακόμη και φέτος που δεν έχει τόσο καλή εικόνα και δεν… πείθει.

Αυτός που την πλήρωσε τη νύφη -και μάλιστα ακριβά- ήταν ο ΠΑΟΚ με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μία νίκη πραγματική… δήλωση και να δείχνουν σε όλους ότι κανείς δεν πρέπει να τους υποτιμάει. Ούτε φέτος, ούτε σε καμία άλλη χρονική περίοδο.

Πρόβλημα στα ντέρμπι

O ΠΑΟΚ από το Νοέμβριο και μέχρι σήμερα έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις και σε πολλές περιστάσεις ότι… μπορεί. Όχι μόνο να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά να πάρει και αποτέλεσμα. Όχι μόνο να πάρει κάποια νίκη, αλλά να το κάνει με τον δικό του τρόπο που είναι διασκεδαστικός και αλέγρος!

Όλα αυτά, όμως, πάνε περίπατο στα ντέρμπι. Και αν ήταν ένα και δύο, τότε θα λέγαμε «That’s OK» και ότι πρόκειται για γκίνια, ατυχία, ανάδρομο Ερμή ή για το Κισμέτ. Όμως, οι παίκτες του Λουτσέσκου όχι μόνο δεν έχουν νικήσει σε ντέρμπι αλλά έχουν φανεί κατώτεροι των περιστάσεων. Εξαίρεση στον… κανόνα ήταν η εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» με σκορ 4-2 και η νίκη επί του Παναθηναϊκού με σκορ 2-1.

Ωστόσο, σύντομα ο Ρουμάνος τεχνικός μαζί με το επιτελείο του θα πρέπει να βρουν κάποια λύση, αφού στα play off θα δοθούν το ένα ντέρμπι μετά το άλλο. Και αν ο ΠΑΟΚ εμφανιστεί όπως στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στην «Τούμπα», τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς!

Ντάνιελ Ποντένσε: Στο τότε και στο τώρα!

Λίγα πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Πόσο μάλλον άνθρωποι. Παρόλα αυτά εδώ θα βάζαμε εύκολα τον Ντάνιελ Ποντένσε. Ο έμπειρος εξτρέμ γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν για τον κόσμο του Ολυμπιακού τα εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος άσος είχε ξεχωρίσει στο παιχνίδι του 2019. Ήταν και πάλι Φεβρουάριος. Τότε, όμως, οι Θεσσαλονικείς είχαν επικρατήσει με σκορ 3-1 και τον ίδιο να σημειώνει ένα απίθανο γκολ!

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Αυτό συνέβη και τώρα! Πέντε χρόνια, αλλά και μία εβδομάδα μετά! Ο Ποντένσε δεν πέτυχε μόνο ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει για φέτος στη Super League απέναντι σε έναν άκρως εντυπωσιακό και ποιοτικό αντίπαλο, αλλά και σε μία έδρα όπου το… βάρος είναι ανάλογο. Από τα πόδια του πρώην άσσου της Γουλβς ξεκινάει το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, από τα δικά του μπαίνει το δεύτερο, ενώ δίνει και μία ασίστ.

Ο Ποντένσε όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο της «Τούμπας» είτε τότε (2019), είτε τώρα (2024) ένα είναι σίγουρο ότι θα κάνει κάτι πολύ ωραίο όταν η μπάλα πάει στα πόδια του.

Η νοοτροπία… Terminator και ο Ολυμπιακός!

Ο Ντέιβιντ Κάμερον άλλαξε το σινεμά με τις ταινίες του. Ειδικά με τα δύο πρώτα «Terminator». Λίγο θρίλερ, πολλή ένταση, αρκετή αδρεναλίνη και κυρίως περιπέτεια. Έβλεπε κανείς τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ να δέχεται όλων των ειδών τις σφαίρες, όμως, προχώραγε. Όσο εκείνος προχώραγε τόσο περισσότερο οι άλλοι που τον έβλεπαν έχαναν την Γη κάτω από τα πόδια τους.

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει δεχτεί πολλά και διαφορετικά χτυπήματα. Ωστόσο, έχει την νοοτροπία του «Terminator». Φαίνεται ότι πάει πίσω, αλλά προχωράει μπροστά. Με μικρά βήματα, αλλά σταθερά. Εκεί που όλοι περιμένουν ότι έχει κλατάρει και έχει τελειώσει μπορεί εύκολα να σημειώσει μία νίκη. Ακόμη και εκτός έδρας. Ακόμη και με τον ΠΑΟΚ, που ήταν και παραμένει, μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Will he be back?

Πολλοί ήταν εκείνοι, όπου πριν το εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, θεωρούσαν ότι ήταν τυπικής διαδικασίας η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ότι ο νικητής είχε βγει πριν από τη σέντρα και ότι αυτό που έλειπε να μάθουμε ήταν οι διαστάσεις του σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως όταν δεν έχουν την πίεση στη δική τους πλευρά και όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όχι μόνο μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Αλλά και να πάρουν άτυπες ρεβάνς.

Το «διπλό» που πήρε ο Ολυμπιακός στην «Τούμπα» δεν ήταν μόνο μία νίκη γοήτρου. Δεν ήταν μόνο μία νίκη ψυχολογίας. Στην ουσία αυτό το αποτέλεσμα βάζει για τα καλά τον Ολυμπιακό στην εξίσωση για τα play offs για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα το πάει ως το τέλος; Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να πει από τώρα με σιγουριά. Παρόλα αυτά όποιος δεν τον υπολογίζει θα πρέπει να έχει στο μυαλό του μία από τις εικονικές σκηνές του «Terminator» με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ να υπόσχεται ότι θα επιστρέψει. Το γνωστό «I will be back».