Παναθηναϊκός, Άρης, Ολυμπιακός και Προμηθέας Πατρών, πέφτουν σήμερα στα ημιτελικά του Final-8 για το Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών.

Παναθηναϊκός, Άρης, Ολυμπιακός και Προμηθέας Πατρών, πέφτουν σήμερα στην… αρένα των ημιτελικών του Final-8 για το Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ των Ανδρών, που λαμβάνει χώρα στα «Δύο Αοράκια», με στόχο την… επιβίωσή τους, που θα τους στείλει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/2).

Λίγες ημέρες μετά το σπουδαίο «διπλό» του Άρη στο ΟΑΚΑ, όπου υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες παίζουν αντίπαλοι και πάλι, αυτή τη φορά στον νοκ άουτ πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (17/2, 18:00). Ο πολυνίκης του θεσμού με 20 τίτλους, ξεπέρασε με άνεση στα προημιτελικά το εμπόδιο της ΑΕΚ και θα παίξει απέναντι στον Άρη με την προοπτική ότι το… πάθημα του έγινε μάθημα. Κι αυτό καθώς θέλει να επιστρέψει σε τελικό Κυπέλλου και να σηκώσει το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (τελευταία φορά ήταν το 2021).

Στον αντίποδα, ο Άρης με σόου του Βασίλη Τολιόπουλου στην τέταρτη περίοδο του ντέρμπι με τον Άρη (σημείωσε 17 πόντους σε αυτό το διάστημα) πήρε το «εισιτήριο» με μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, δηλώνει αποφασισμένος για νέο «θαύμα» απέναντι στους «πράσινους», προκειμένου να διεκδικήσει στον τελικό τον ένατο τίτλο του και πρώτο από το 2004.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Εργκίν Αταμάν, θα προφυλάξει τον Λούκα Βιλντόζα (αισθάνθηκε μια ενόχληση στο αριστερό γόνατο). Μάλιστα, θα δηλώσει στην εξάδα των ξένων τον Αλεκσάνταρ Μπαλτσερόφσκι. Από την πλευρά του, ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, δεν ήρθε αντιμέτωπος με κάποιον απρόοπτο τραυματισμό στην προπόνηση.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, ο Ολυμπιακός παίζει με τον Προμηθέα Πατρών, ψάχνοντας μία θέση στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του στον θεσμό και 12ο στο σύνολο. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα άνετο απόγευμα στα προημιτελικά απέναντι στο Περιστέρι. Οι Αχαιοί, οι οποίοι συνέτριψαν στην οκτάδα τον Πανιώνιο, θα ψάξουν την υπέρβαση, προκειμένου να πάρουν την τρίτη πρόκρισή τους σε τελικό (2020, 2021 οι προηγούμενοι) και να διεκδικήσουν το παρθενικό τρόπαιο τους.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις και στα social media. Επειδή ξέρουμε ότι ίσως δεν ψάξεις, σου τα έχουμε έτοιμα. Στο link εδώ κάνεις like στο Facebook. Βέβαια, επειδή ίσως είσαι πιο πολύ της εικόνας, κάνε follow στο Instagram. Λοιπόν, τι περιμένεις για να το κάνεις; Δύο κλικ παραπάνω είναι.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν υπολογίζει στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο τελευταίος έπαιξε για μόλις 42΄΄ στον νοκ-άουτ αγώνα με το Περιστέρι. Αποχώρησε με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και περιμένουν το χρονικό «κόστος» του τραυματισμού. Όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ, μάλιστα, o παίκτης υπέστη μυϊκό σπασμό οπισθίων μηριαίων αριστερά και δεν υπολογίζεται για το ματς της τετράδας. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου θα παίξει δίχως απουσίες.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών 2023-24

FINAL-8 (15-18/2/2024)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

18:00 Παναθηναϊκός-Άρης ΣΚΑΪ/Cosmote TV (1)

21:00 Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών ΣΚΑΪ/Cosmote TV (2)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ TV

19:00 Νικητής 1-Νικητής 2 ΣΚΑΪ/Cosmote TV