Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε στο τέλος, επικράτησε της ΑΕΚ στο πρώτο προημιτελικό του Final Eight και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός αν και δυσκολεύτηκε στο τέλος, επικράτησε της ΑΕΚ στο πρώτο προημιτελικό του Final Eight. Πλέον, περιμένει τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ-Άρης για να τον αντιμετωπίσει στον ημιτελικό.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, εκ των οποίων τους 17 στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Πολύτιμος και ο Ματίας Λεσόρ με νταμπλ νταμπλ (16π., 10ρ.).

Από την ΑΕΚ προσπάθησε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μέτρησε 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Μετά το… αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο (20-15 στο 10΄), το οποίο χαρακτηρίστηκε από την… αστοχία της ΑΕΚ από τα 6,75 (3/12 τρίποντα), η Ένωση βασίστηκε στην επιθετική… ασυνεννοησία των «πράσινων» στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου και πέτυχε την ανατροπή, γράφοντας το 22-23.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» αντέδρασε, ο Μήτογλου κυριάρχησε κοντά στο αντίπαλο καλάθι, δίνοντας λύσεις και από την περιφέρεια και ο Παναθηναϊκός απάντησε με επιμέρους σκορ 17-7, παίρνοντας τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +9 (39-30).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με τον Γκραντ να χαρίζει με το… καλησπέρα της τρίτης περιόδου μία διψήφια διαφορά στον Παναθηναϊκό (41-30), για πρώτη φορά στον αγώνα, οι «πράσινοι» έλεγξαν τον ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και χωρίς να… ιδρώσουν έμειναν σε απόσταση ασφαλείας, ξεφεύγοντας στο 28΄ ακόμα και με 16 πόντους (59-43). Ο ΜακΡέι, πάντως, και οι εκτελέσεις του από την περιφέρεια, επέτρεψαν στην Ένωση να πλησιάσει στο φινάλε της τρίτης περιόδου (59-48). Παναθηναϊκός 

Το σερί της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στον… επίλογο του αγώνα, με τον Χόλινς να κρατάει ζωντανό το όνειρο της ανατροπής για τους «κιρινόμαυρους» (59-54 στο 32΄). Οι Μήτογλου και Ναν, όμως, έδωσαν και πάλι λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση για το 64-55 στο 33΄.

Η ΑΕΚ προσπάθησε και πάλι να επιστρέψει, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού, διαμορφώνοντας το 74-70 στα 40΄΄ για τη λήξη, αλλά τα λάθη των «κιτρινόμαυρων» στο κρισιμότερο σημείο και η ευστοχία των «πράσινων» από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, χάρισαν στο «τριφύλλι» την πρόκριση.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Οι λεπτομέρειες 

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης, Αγαφιώτης, Κατραχούρας

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόσα, Σλούκας 2, Παπαπέτρου, Γκραντ 13 (1), Ναν 12 (1), Λεσόρ 16, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 11 (1), Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 22 (2).

ΑΕΚ (Ηλίας Ζούρος): Ραντλ 10 (2), Καράμπελας, Χόλινς 8 (2), Νετζήπογλου 5 (1), Αγραβάνης 6, Κουζμίνσκας 18 (1), Νάιτ 4, Κουζέλογλου 5, Μόργκαν 2 , ΜακΡέι 14 (1).

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!