Ο Δημήτρης Μάρκος πήγε στη Ντόχα για το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, με μεγάλο στόχο να πιάσει το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Δημήτρης Μάρκος πήγε στη Ντόχα για το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, με μεγάλο στόχο να πιάσει το όριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το λόγο αυτό δήλωσε μόνο δύο αγωνίσματα (έναντι τεσσάρων πέρυσι στη Φουκουόκα) και στην πορεία αποσύρθηκε από τα 200μ. ελεύθερο, προκειμένου να επικεντρωθεί στα 800μ. Σήμερα το πρωί δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς με το 7:49.97 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ του Κώστα Εγγλεζάκη και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην αποστολή για το Παρίσι.

«Πήγε πάρα πολύ καλά η κούρσα, όπως την είχα σχεδιάσει. Έκανα ακριβώς αυτό που ήθελα, δηλαδή να πιάσω το όριο, το οποίο και έπιασα, έκανα πανελλήνιο ρεκόρ που για πρωί είναι πάρα πολύ γρήγορος χρόνος (7:49.97). Παρόλα αυτά δεν έχω εκπληρώσει τον στόχο μου, βέβαια είμαι σε καλό στάδιο.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Προχωράμε, βελτιωνόμαστε και όσο κατακτάμε ένα σκαλί κοιτάζουμε για το επόμενο. Κάθε φορά τα δίνω όλα, ένιωθα δυνατός, ήξερα ότι πήγαινα στον ρυθμό που πρέπει και συνέχισα να κάνω αυτό που ξέρω», δήλωσε ο Μάρκος στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συμπλήρωσε: «Η συνεχή βελτίωση είναι ο στόχος και αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας. Να έχεις διάρκεια, σταθερή βελτίωση και σε κάθε αγώνα να είσαι καλύτερος. Κάποιες φορές το ότι γίνεσαι καλύτερος μπορεί να μην φαίνεται με τις επιδόσεις, αλλά σίγουρα σου δίνει εμπειρίες ώστε να μπορείς να εξελίσσεσαι».

Αν και μόλις 22 ετών, ο Ελληνας πρωταθλητής δεν είναι… πρωτάρης σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ήταν παρών και το 2021 στο Τόκιο. Αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αφού, όπως εξηγεί ο ίδιος, «… είχα πιάσει τελευταία στιγμή το όριο και ήταν περισσότερο μια Ολυμπιάδα για να πάρω εμπειρίες και να δω την κορυφαία διοργάνωση από κοντά. Αφότου γύρισα είπα ότι οι επόμενοι Ολυμπιακοί δεν θέλω να είναι μόνο για την συμμετοχή, αλλά να συναγωνιστώ τους κορυφαίους του κόσμου».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Δημήτρης Μάρκος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας: «Είναι καιρός πια να δείξουμε ότι η ελληνική κολύμβηση είναι πάρα πολύ καλή.

Όλοι έχουμε πάρει αυτό που μας αξίζει και συνεχίζουμε να το παίρνουμε. Δείχνουμε ότι είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι στο στόχο μας και αρχίζουμε να μπαίνουμε στους κορυφαίους του κόσμου. Αυτό φαίνεται με τελικούς και τα Ολυμπιακά όρια. Νομίζω ότι το μέλλον είναι λαμπρό για την ελληνική κολύμβηση και ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας που στηρίζει τις “σκυτάλες” σε αυτό το Παγκόσμιο και θα αποδείξουμε, χωρίς να λέω μεγάλα λόγια, ότι αξίζουμε αυτή τη στήριξη».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Νωρίτερα το πρωί, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής πέρασε για δεύτερη σερί φορά στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση των προκριματικών με 27.62. Ο αθλητής του Νέου Ηρακλή ήταν ικανοποιημένος από την πρόκριση, όχι όμως και από την επίδοσή του, την οποία ελπίζει να βελτιώσει το απόγευμα: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δουλέψει τόσο πολύ τα 50μ. φέτος όσο τα 100μ. για τις “σκυτάλες”. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον πρωινό χρόνο και θεωρώ ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα.

Το απόγευμα θα είμαι με πιο καθαρό μυαλό και ξεχνάμε τι έχει γίνει τώρα, και εφόσον το απόγευμα έχουμε μια διαδρομή να κολυμπήσουμε, υπάρχει μία πιθανότητα να μπω και τελικό. Στόχος είναι ό,τι καλύτερο μπορέσω να κάνω.

Αν μπορέσω να πιάσω το ατομικό μου ρεκόρ από πέρσι καλώς και αν έρθει ο τελικός πάλι καλώς. Φυσικά θέλω να σπάσω και το πανελλήνιο ρεκόρ (σ.σ. 27.20 του Δημήτρη Ξυνάδα από το 2009). Είναι ένας πολύ γρήγορος χρόνος και τόσο γρήγορα έχουμε πολλά χρόνια να κολυμπήσουμε. Προφανώς και θέλω να το καταρρίψω, αλλά ένα-ένα. Δεν λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να το καταρρίψω τώρα, αλλά θα έρθει».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Για τον Απόστολο Παπαστάμο, η συμμετοχή στα προκριματικά των 200μ. πεταλούδα είχε χαρακτήρα “προθέρμανσης” ενόψει του βασικού του αγωνίσματος, που είναι τα 400μ. μικτή. Εδειξε πάντως σε καλή κατάσταση και με 2:00.56 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, παίρνοντας την 27η θέση στο σύνολο.

«Είμαι ευχαριστημένος από το πώς ένιωθα, γιατί τώρα ουσιαστικά αρχίζω και νιώθω καλύτερα στο νερό. Έχω ακόμα πέντε μέρες για την βασική μου κούρσα και δεν θα κοιτάξω καθόλου τον χρόνο, αλλά σίγουρα είναι ένα ατομικό ρεκόρ. Κοιτάω μπροστά, κάθε μέρα ξεχωριστά, με στόχο την Κυριακή την τελευταία μέρα των αγώνων τα 400μ. μικτή. Στόχος είναι το όριο για τους Ολυμπιακούς.

Δεν ξέρω το πότε και πού θα έρθει. Μπορεί να έρθει την Κυριακή ή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (σ.σ. τον Ιούνιο στο Βελιγράδι). Βρισκόμαστε σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το πολύ ενθαρρυντικό είναι ότι όλη η ομάδα ανταποκρίνεται πολύ καλά και δείχνουμε ένα πολύ καλό χαρακτήρα που μας κάνει να θέλουμε να πάμε ακόμα καλύτερα.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πιστεύω ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την αποστολή κυνηγάμε τελικούς και διακρίσεις. Έχουμε δουλέψει πολύ για το όριο των Ολυμπιακών και πιστεύω πολύ καιρό τώρα ότι μπορώ να το πιάσω, έτσι πλέον έχει έρθει η ώρα να μπω μέσα και να πάρω αυτό για το οποίο έχω δουλέψει», τόνισε ο Χανιώτης κολυμβητής του Ολυμπιακού.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!