Το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται προ των πυλών και σήμερα έλαβε χώρα η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται προ των πυλών και σήμερα έλαβε χώρα η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου.

Η εν λόγω Συνέντευξη αφορούσε όχι μόνο το Κύπελλο Ανδρών αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών.

Οι αρχηγοί και οι προπονητές των συνολικά δέκα ομάδων που θα αγωνιστούν έδωσαν το «παρών» και μίλησαν για το μεγάλο ραντεβού, όπως επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, από την Πολιτεία ο υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Τον λόγο πήραν ακόμη ο Νίκος Συριγωνάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, καθώς είναι για μία ακόμη φορά ο τόπος που φιλοξενεί μια μεγάλη διοργάνωση μπάσκετ και ο εκπρόσωπος του χορηγού της διοργάνωσης και της ΕΟΚ, ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκας.

Δείτε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:
Ευάγγελος Λιόλιος (πρόεδρος ΕΟΚ):

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που είμαι ανάμεσα στις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, ανάμεσα σε προπονητές καταξιωμένους και παίκτες που δίνουν το παράδειγμα σε όλους που βρίσκομαι ανάμεσα σε προπονητές και παίκτες καταξιωμένους.

Θα ήθελα να χαιρετήσω τον υπουργό αθλητισμού που βρίσκεται κοντά μας. Κύριε υπουργέ είναι τιμή και χαρά μας που βρίσκεστε κοντά μας και που στηρίζετε την προσπάθεια αυτή και που πορευόμαστε με κοινές αρχές και αξίες. Θέλω να χαιρετήσω τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού που είναι ανάμεσά μας ξανά και μας τιμά. Επίσης, τον χορηγό μας, τον ΟΠΑΠ που είναι συνέχεια μαζί μας και στηρίζει την προσπάθεια αυτή, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ που είναι ανάμεσά μας και από την περιφέρεια της Κρήτης που για μία ακόμη φορά κάνουμε το Final 8 εκεί. Ευελπιστούμε όπως με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο θεσμός που βλέπετε αυτήν την εικόνα που το κύπελλο είναι γιορτή μια που ενώνει τους πάντες και κυρίως ενώνει τους φιλάθλους και την κοινωνία μας. Το μπάσκετ είναι το μέσο για να ενώσουμε τους φιλάθλους και την κοινωνία μας.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μπορεί εντός αγωνιστικού χώρου οι ομάδες να μάχονται η μία την άλλη,  αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου είμαστε αυτοί εδώ ενωμένοι. Και σήμερα έχουμε τη χαρά αυτή τη ενότητα να μην αφορά μόνο το μπάσκετ Ανδρών, αλλά και το μπάσκετ Γυναικών. Ευελπιστούμε αυτή η διοργάνωση να είναι προάγγελος των μεγάλων διοργανώσεων που έρχονται και θα διεξαχθούν στη χώρα μας όπως είναι το Προολυμπιακό Τουρνουά το καλοκαίρι, που ευελπιστούμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωμπάσκετ Γυναικών το 2025 που θα γίνει στη χώρα μας, περιμένοντας τόσο η Εθνική Ανδρών, όσο και η Εθνική Γυναικών να μας κάνουν περήφανους. Η ΕΟΚ είναι φιλόξενη με όλους και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παράδειγμα στην ελληνική κοινωνία με την εικόνα και όχι με τα λόγια πως ο αθλητισμός ενώνει».

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός, να πετύχουν τους στόχους τους και αυτό το οποίο ζητάμε είναι να προσφέρουν θέαμα για όλους τους φιλάθλους και να αποδείξουν ότι προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και το αθλητικό πνεύμα στέλνοντας το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει».

Πηνελόπη Παυλοπούλου (Παναθηναϊκός):

«Να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσα σε τόσους  καταξιωμένους προπονητές και αθλητές. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την όμορφη ενέργεια, να παίξουμε ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τους άνδρες. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε εμείς στο μπάσκετ γυναικών. Την προβολή την έχουμε ανάγκη. Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα «ξεκλέψουμε» κόσμο που θα δει και τον δικό μας αγώνα και την δική μας προσπάθεια. Στόχος μας ως Παναθηναϊκός είναι να κατακτήσουμε το κύπελλο όπως και πέρυσι και σκοπός να προσεγγίσουμε κορίτσια στο χώρο του αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα νέα κορίτσια που θα έρθουν να μας δουν. Ελπίζουμε να τα εμπνεύσουμε με τον κόπο και την προσπάθειά μας να ακολουθήσουν το άθλημα».

Ελένη Καπογιάννη (προπονήτρια, Παναθηναϊκός): 

«Είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καταξιωμένους προπονητές και αθλητές που εμπνέουν κι εμένα προσωπικά και όλον τον αθλητικό κόσμο. Θα ήθελα να χαιρετήσω την πρωτοβουλία της ΕΟΚ να διεξαχθεί ίδια μέρα αι γήπεδο και ο δικός μας τελικός. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προβολή μας. Το αξίζει το μπάσκετ γυναικών. Είναι χαρά η κατάκτηση τόσων κυπέλλων, αλλά ο κάθε τελικός έχει τη δική του δυσκολία. Παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Είναι μια πολύ σκληρή και δουλεμένη ομάδα, άρα έχει το δικό του άγχος και τον δικό του βαθμό δυσκολίας. Εμείς ως Παναθηναϊκός δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί, άλλωστε το ζήσαμε αυτό πέρυσι όταν κινδυνεύσαμε να χάσουμε το κύπελλο. Θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και το μόνο που θα κρατήσω πως το άγχος του τελικού αυτού, η συμμετοχή μου στους προηγούμενους τελικούς το κάνει πιο διαχειρίσιμο».

Ζωή Κορρέ (Εσπερίδες Καλλιθέας): 

«Φυσικά θα είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι για μένα. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό, έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά και θέλουμε το Κύπελλο. Από εκεί και πέρα ο καλύτερος θα κερδίσει».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Θάνος Σόφτσης (προπονητής, Εσπερίδες Καλλιθέας): 

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία και νομίζω είναι πρωτοφανές, δεν νομίζω να έχει γίνει σε κάποιο άλλο σπορ κοινή συνέντευξη Τύπου πριν από τελικούς, Είναι μια όμορφη εκδήλωση που δίνει αίγλη σε εμάς. Μετά από χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής θέλω να πω πως είμαστε ετερόφωτοι, παίρνουμε φως από το μπάσκετ Ανδρών, από τους προπονητές εμείς και οι αθλήτριες από τους καταξιωμένους παίκτες. Είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός όπως και όλες οι ομάδες των Ανδρών όταν συναντάνε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό έχουν ένα μειονέκτημα. Αλλά επειδή αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό πρόσφατα, δείξαμε ότι μπορούμε είμαστε ανταγωνιστικοί. Και ελπίζω κάποιες εκπλήξεις που έχον γίνει στο κύπελλο να ακολουθήσουμε κι εμείς και να κατακτήσουμε το Κύπελλο φέτος».

Κώστας Σλούκας (Παναθηναϊκός AKTOR) :

«Αρχικά το κύπελο για τον Παναθηναϊκό είναι βασικός στόχος, είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Οπότε όπως καταλαβαίνετε χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τις άλλες ομάδες, θα το διεκδικήσουμε ως το τέλος. Το να αντιμετωπίζει ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Άρης όπως είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα δείχνει το ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει ανεβάσει επίπεδο σε ότι αφορά την ικανότητα και το ταλέντο. Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, δεν είχαμε κίνητρο και χάσαμε από μια πολύ αξιόλογη ομάδα, οπότε αυτό δεν πρέπει να το κάνουμε με την ΑΕΚ την Πέμπτη, γιατί είναι αξιόλογη ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει τις πιθανότητές της απέναντι σε εμάς που θεωρητικά είμαστε το φαβορί μαζί με τον Ολυμπιακό».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Εργκίν Αταμάν (προπονητής, Παναθηναϊκός AKTOR):

«Τα παιχνίδια του κυπέλλου είναι ενδιαφέροντα, γιατί οι οχτώ καλύτερες ομάδες σε τρεις ευκαιρίες να κατακτήσουν τον τίτλο. Δεν είναι το ίδιο στην Ευρωλίγκα ή στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, όλες οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές και ελπίζω ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή αυτό το τουρνουά στο Ηράκλειο, γιατί σε πέντε μήνες που είμαι εδώ έχω δει την σημασία του μπάσκετ για τους Έλληνες και θα είναι καλό όποια ομάδα το αξίζει περισσότερο να κερδίσει το κύπελλο. Και εύχομαι το καλύτερο για όλους τους φίλους προπονητές που βρίσκονται εδώ».

Ηλίας Ζούρος (προπονητής ΑΕΚ): 

«Είναι δύο διαφορετικά τελείως παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό τουρνουά, μια γιορτή για το μπάσκετ. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και στο Ηράκλειο που φιλοξενεί πάντα μεγάλες διοργανώσεις. Θα ήθελα να δώσω και άλλη μια ευχή να τελειώσει το τουρνουά και να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς, γιατί οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είναι σε υψηλό επίπεδο πολύ δυνατά παιχνίδια και καλό είναι να τελειώσει καλά ο θεσμός, να γίνει γιορτή, αλλά να υπάρχει υγεία για να φέρουμε το μπάσκετ ξανά ψηλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς αρκετές ομάδες διεκδικούν πολλά».

Γιάννης Κουζέλογλου (ΑΕΚ):

«Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αλλά εμείς θα μείνουμε στο δικό μας κομμάτι, θα μείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας πλάνο. Όποιος κερδίσει περνάει, θα κριθεί σε σαράντα λεπτά και θα κάνουμε το δικό μας κομμάτι για να πάρουμε τη νίκη».

Φώτης Τακιανός (προπονητής, ΠΑΟΚ):

 «Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που διοργανώνουν κάτι το ξεχωριστό. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα υπάρχει παρουσία φιλάθλων όλων των ομάδων, κάτι που αποφεύγαμε τα προηγούμενα χρόνια. Να διεξαχθεί ένα τουρνουά καθόλα ανταγωνιστικό και να λείψουν παρατράγουδα ανάμεσα στους φιλάθλους. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του τουρνουά. Παίζουμε με τον Άρη η συγκυρία μας φέρνει να ξαναπαίξουμε σε τρεις μέρες πάλι. Αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, οι δύο διοργανώσεις τελείως ξεχωριστές. Ο χαρακτήρας των νοκ άουτ αγώνων στο Κύπελλο το κάνει ιδιαίτερο. Ίσως και με την εμπειρία που πήραμε από το παιχνίδι του πρωταθλήματος, να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και στο αγωνιστικό κομμάτι και στο πνευματικό για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ):

 «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ στο δεύτερο Final 8 του Κυπέλλου. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ- Άρης στη Θεσσαλονίκη ήταν παλιά γιορτή για όλη την πόλη, αλλά και φέτος και όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε εδώ, είναι ένα παιχνίδι που το παρακολουθεί πάρα πολύς κόσμος. Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του αγώνα πρωταθλήματος και να μην τα επαναλάβουμε στο επόμενο παιχνίδι της Πέμπτης. Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας της ιστορίας των δυο ομάδων και να κερδίσει ο καλύτερος. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να έχουμε υγεία και χωρίς τραυματισμούς».

Βασίλης Τολιόπουλος (Άρης):

 «Αυτό που θα προσπαθήσω να πω στους συμπαίκτες μου είναι πως είμαστε σε μια πολύ ωραία διοργάνωση. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στην Ελλάδα, να το απολαύσουν, να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θα κοιτάξουμε να δούμε τι σωστά και τι λάθη κάναμε χθες, να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Να το απολαύσουν όλοι, να γίνει μια γιορτή για το μπάσκετ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής, Άρης):

«Σίγουρα υπάρχει κόπωση μετά από τόσους μήνες και όσο πηγαίνουμε προς την πρώτη διακοπή για τα παράθυρα και τις Εθνικές Ομάδες. Η κούραση είναι πρώτα και κύρια στο μυαλό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όποτε βρισκόμαστε στο γήπεδο για προπόνηση είτε πολύ περισσότερο για αγώνες, οπότε εμείς στην ομάδα μας έτσι το αντιμετωπίζουμε και έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που θα συμμετάσχουμε σε μια τόσο όμορφη διοργάνωση και θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμη πρόκληση απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τις επόμενες μέρες οφείλουμε και αυτό θα κάνουμε. Θα φρεσκαριστούμε, θα ξεκουραστούμε και σωματικά και πνευματικά και θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Πέμπτης».

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής, Ολυμπιακός): 

«Για όλες τις ομάδες είναι το ίδιο, όλες οι ομάδες πρέπει να δώσουν τρεις δύσκολους αγώνες για να φτάσουν στο τρόπαιο. Εμείς δεν έχουμε τόσο ευρύ ορίζοντα για το τουρνουά. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι που είναι πολύ δυνατό και πρέπει να ανταγωνιστούμε, να βγούμε να παλέψουμε το παιχνίδι, να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό για να κερδίσουμε και μετά θα δούμε τα επόμενα, αν προκύψουν.

Τους τελευταίους δύο τελικούς στο Ηράκλειο τους κερδίσαμε και θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Όποιος συμμετέχει στην ομάδα μας, όποιος παίζει στον Ολυμπιακό έχει υψηλό κίνητρο και έτσι πρέπει να είναι. Νομίζω ότι θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε τη διοργάνωση, το πρώτο παιχνίδι και αν προκύψουν και τα επόμενα και καλώ όλο τον κόσμο να έρθει στο Ηράκλειο, γιατί είναι μια φανταστική πόλη, έχει πολλές ομορφιές, εστιατόρια, παραλίες και μπορεί να γίνουν και πολύ όμορφα παιχνίδια».

Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός):

«Πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει μια όμορφη διοργάνωση. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Η υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας όπως αναφέρθηκε ήδη. Να έχουμε υγεία όταν θα τελειώσει όλο αυτό και οι εικόνες που θα έχουν μείνει μετά το τουρνουά να είναι όμορφες και εικόνες που θα χαραχτούν στη μνήμη μικρών παιδιών και θα τους βοηθήσει να διαλέξουν τον δρόμο του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει νομίζω στη ζωή ενός αθλητή ή μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό το να διεκδικεί έναν τίτλο και να το θεωρεί αμελητέο. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός. Γι’ αυτό παίζουμε, αυτό μας έκανε να αγαπήσουμε αυτό που κάνουμε να πετυχαίνεις τους στόχους σου, να κερδίζεις τους τίτλους ή τους στόχους που έχεις βάλει στη ζωή σου και να γίνεσαι καλύτερος κάθε φορά. Οπότε, είναι ένας τίτλος που τον θέλουμε πάρα πολύ, θα παλέψουμε γι’ αυτόν, σίγουρα δεν υπάρχιε τίποτα δεδομένο ειδικά σε ένα φορμάτ όπως του Final 8 που είναι ένα μονό παιχνίδι και τα πάντα μπορεί να συμβούν».

Λεωνίδας Κασελάκης (Περιστέρι): 

«Για εμάς είναι σίγουρα χαρά και δικαίωση που βρισκόμαστε στο δεύτερο Final 8 και αποτελεί πρόκληση η συμμετοχή μας. Ξέρουμε ότι η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, παίζουμε με μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό, έχει στόχους πολύ υψηλούς, την κατάκτηση όλων των τίτλων, αλλά εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στην δική μας ομάδα και σε αυτά που θα δουλέψουμε να τα βγάλουμε στο παρκέ. Είναι ο μόνος τρόπος να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Προφανώς θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και ο καλύτερος ας κερδίσει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για τις πρωτοβουλίες που παίρνει για την αναβάθμιση του τελικού και στο Κύπελλο Γυναικών. Είναι σημαντικό όλο το μπάσκετ να παίρνει από αυτήν την λάμψη του Final 8.

Δεν είναι μόνο το επαγγελματικό και το υψηλότερο επίπεδο που πρέπει να μας απασχολεί, αλλά όλο το μπάσκετ, σε όλες τις δομές του πρέπει να είναι συγκροτημένο και να εξελίσσεται. Να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές, να το χαρεί ο κόσμος που είναι πολύ σημαντικό και εμείς από την πλευρά μας να ξέρουμε επιστρέφοντας από το Ηράκλειο ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!