Ανώτερος ο Άρης κυριάρχησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 77-63 και έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Καλύτερος, αμυντικά και επιθετικά, στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Αρης επικράτησε σήμερα, στο Αλεξάνδρειο, για τη 18η αγωνιστική της Basket League, με 77-63. Αποτέλεσμα που του έδωσε την 4η συνεχή νίκη του στο πρωτάθλημα. Άρης-ΠΑΟΚ

Κορυφαίοι για τους «κιτρινόμαυρους» στο παρκέ ήταν οι Ρόνι Χάρελ (21 πόντοι, με 4/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 7 κλεψίματα), Βασίλης Τολιόπουλος (20 πόντοι, με 3/10 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τα 18 λάθη (ο Αρης είχε 8) και η αστοχία στοίχισαν στον ΠΑΟΚ, για τον οποίο ξεχώρισε περισσότερο ο Τζαμάνι ΜακΝίς (20 πόντοι, 2 ριμπάουντ).

Ολιγόλεπτη διακοπή υπήρξε στο παιχνίδι, με τρία λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε φίλαθλος του Αρη, ο οποίος είχε θέση στις πολυθρόνες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Κινητοποιήθηκε ιατρική βοήθεια άμεσα και ο υποστηρικτής των «κιτρινόμαυρων» έφυγε από την κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου με φορείο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με το… καλησπέρα και τους Γουίλιαμς, ΜακΝίς να εκτελούν, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-5. Απόσταση που κράτησε ο «Δικέφαλος» ως το μισά της πρώτης περιόδου (11-16), όταν ο Αρης, με επιμέρους 16-6, με επιθετικές αιχμές τους Μποχωρίδη, Τολιόπουλο, Σανόγκο πήρε τα ηνία στο ματς με +5 (11’ 27-22).

Ο Αρης συντήρησε τη διαφορά του, γύρω από το ίδιο επίπεδο, έχοντας κινητήριο μοχλό τον Χάρελ (30-26, 36-33), ξέφυγε με +7 στο 22’ (45-38), με τους Σανόγκο, Ντε Σόουζα να βάζουν την μπάλα στο καλάθι και με +9 (58-49), δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με εξαιρετικές άμυνες, που οδήγησαν σε λάθη του αντιπάλου, και τους Τολιόπουλο, Χάρελ, Μπάνκστον να «φορτώνουν» το αντίπαλο καλάθι, οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν στο +12 (63-51) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Διαφορά η οποία «ανέβηκε» στο 37’ στο +14 (72-58) και τους γηπεδούχους να «τελειώνουν», ουσιαστικά, το ματς.

Δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο Αρης είχε τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι, το +16 (77-61).

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 40-36, 58-51, 77-63 Άρης-ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Θεονάς, Μαγκλογιάννης Άρης-ΠΑΟΚ

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης , Σταρκ 7, Σανόγκο 3 (1), Τολιόπουλος 20 (3), Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς 1, Μποχωρίδης 10 (2), Περσίδης 2, Ντε Σόουζα 7, Χάρελ 21 (4), Μπάνκστον 6, Καλόγηρος.

ΠΑΟΚ (Φώτης Τακιανός): Τάουνς 5, ΜακΝίς 20, Τσιακμάς 1, Σχίζας 4, Τσαϊρέλης 2, Φρίντρικσον 9 (1), Μαργαρίτης 4, Γουίλιαμς 9 (1), Μίχαλακ 3 (1), Άλστον 6.

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!