Ο Παναιτωλικός, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 30’ λόγω αποβολής του Οικονόμου, κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της Super League.

Ο Παναιτωλικός σημείωσε την, ενδεχομένως, σημαντικότερη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας στο Αγρίνιο με 1-0 του Ατρόμητου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής και κάνοντας βαθμολογικό άλμα στους 18 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του Βόλο και Κηφισιά.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν για τέταρτη συνεχή αγωνιστική και παρέμειναν καθηλωμένοι στους 23 βαθμούς.

Έτσι έπαιξαν οι δυο ομάδες

Η εξέλιξη του αγώνα
Α’ ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό κι ένα άκυρο γκολ του Αντζιέλσκι στο 2ο λεπτό, καθώς ο επιθετικός του Ατρόμητου ήταν εκτεθειμένος την ώρα που σούταρε ο Ρομπάιγ, πριν εκείνος πάρει το ριμπάουντ και σκοράρει.

Ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 24΄, όταν από την κάθετη του Πέρες ο Καρέλης έφυγε από οριακή θέση κι έγραψε το 1-0 νικώντας τον Τσιντώτα, σε φάση που εξετάστηκε από το VAR.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το πλεονέκτημα των γηπεδούχων ήρθε να «ισοφαρίσει» η αποβολή του Οικονόμου έξι λεπτά αργότερα, που είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα του Παπαδόπουλου για ένα πολύ άσχημο, αντιεπαγγελματικό μαρκάρισμα με τις τάπες στο γόνατο του Έντερ.

Στο 43΄ ο Τορεχόν μπήκε στην περιοχή από αριστερά κι έκανε το γύρισμα με τον Μαυρία να πιάνει το σουτ και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Στις καθυστερήσεις (45΄+2) το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Έντερ έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι και στο 45΄+4 ο Ντε Μποκ γύρισε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Αντζιέλσκι στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Πολωνός δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Β’ ημίχρονο

Ο ίδιος παίκτης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 51΄, όταν η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του αποκρούστηκε ελάχιστα από τον Στεργιάκη και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης και με τον τερματοφύλακα των «Καναρινιών» ακόμα στο έδαφος, δηλαδή με όλη την εστία ουσιαστικά άδεια μπροστά του, ο Βαλένσια με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Έλληνα γκολκίπερ, σε μια από τις ευκαιρίες της χρονιάς.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αλλά έδινε χώρους και στο 71΄ ο Τσιντώτας απέτρεψε τα χειρότερα αποκρούοντας σε τετ α τετ με τον Λιάβα, ενώ στο 82΄ πέταξε σε κόρνερ το σουτ του Χουάνπι. Η ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας απείλησε ξανά στο 86΄ με την κεφαλιά του Έντερ σε κόρνερ του Αθανασίου να φεύγει άουτ.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-0
ΚΟΚΚΙΝΗ: 30΄ Οικονόμου Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-0
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μλάντεν, Στάγιτς – Τζαβέλλας, Αγκ. Καμαρά, Έντερ Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-0

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μαυρίας (75΄ Χουάνπι), Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς, Τορεχόν, Πέρεθ (75΄ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (36΄ Μαλής), Ντουάρτε, Ντίας (68΄ Λιάβας), Καρέλης (68΄ Ζοάο Πέδρο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Κιβρακίδης (77΄ Τριμμάτης), Τσακμάκης (46΄ Αγκιμπού Καμαρά), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (77΄ Αθανασίου), Κούντε, Γιουμπιτάνα (68΄ Βέργος), Έντερ, Ρομπάιγ (77΄ Ντιρκς), Αντζιέλσκι, Βαλένσια

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!