Η Ελλάδα ήταν οδοστρωτήρας απέναντι στο Καζακστάν, επιβλήθηκε με το ευρύ 5-24 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου, εκεί που έκλεισε ραντεβού με την Ιταλία με φόντο τα ημιτελικά.

Η Ελλάδα ήταν οδοστρωτήρας απέναντι στο Καζακστάν, επιβλήθηκε με το ευρύ 5-24 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Υγρού Στίβου, εκεί που έκλεισε ραντεβού με την Ιταλία με φόντο τα ημιτελικά.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Το σημερινό ματς δεν έκρυβε καμία δυσκολία για την ελληνική ομάδα, ούτε μπορεί να χρησιμεύσει για εξαγωγή συμπερασμάτων, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια. Η Ελενα Ξενάκη έκανε ό,τι ήθελε στα 2μ., έχοντας δύο γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα. Έτσι, η Εθνική προηγήθηκε 4-1 και 8-2 στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου.

Οι αλλαγές και οι δοκιμές της Αλεξίας Καμμένου (χρησιμοποίησε για κάποιο διάστημα και τις τρεις φουνταριστές ταυτόχρονα) και τα συνεχή επιθετικά φάουλ των υποδείκνυαν οι διαιτητές «χάλασαν» λίγο το ρυθμό των διεθνών. Αλλά το Καζακστάν είχε πολύ μεγάλο έλειμμα φυσικής κατάστασης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στην τρίτη περίοδο (μετά από εξέταση του βίντεο) αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση η Τσόι, για χτύπημα στη Μυριοκεφαλιτάκη. Και η ελληνική ομάδα βρέθηκε να αγωνίζεται για τέσσερα λεπτά με παίκτρια παραπάνω. Στο διάστημα αυτό η εθνική πέτυχε άλλα τέσσερα γκολ και «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +15 (18-3), για να φτάσει χαλαρά στο τελικό 24-5.

Σκόραραν όλες οι παίκτριες γηπέδου της ελληνικής ομάδας, ενώ Σταματοπούλου και Διαμαντοπούλου μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο κάτω από τα δοκάρια.

Οι λεπτομέρειες 

Διαιτητές: Κάεσλερ (Αυστραλία), Τσενγκ (Σινγκαπούρη)

Τα οκτάλεπτα: 2-8, 0-4, 1-5, 2-7

Το φύλλο αγώνα

Καζακστάν (Μαρίνα Πέρτσεβα): Κολεσνιτσένκο, Ποτσίνοκ, Γκλούκοβα, Κάπλουν, Ραχμάνοβα, Νοβίκοβα, Ρούντνεβα, Χριτάνκοβα, Μίρσινα, Τσόι, Μαρτινένκο, Ντρουζίνινα, Βορόντσοβα.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Eλευθεριάδου, Ξενάκη, Ασημάκη, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματαοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!