Τρεις σερί νίκες, δύο μεγάλα «διπλά» και ένα turning point. Ο Ολυμπιακός γυρίζει τον... διακόπτη και κυνηγά μια υπέρβαση στην τελική ευθεία.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις τρεις σερί νίκες στη Euroleague. Δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Κάτι που απέδειξε και στη «Φοντέτα» κόντρα στη Βαλένθια. Έπαιξε κόντρα σε μια ομάδα που δεν του άφησε τίποτα εύκολα. Πήρε το πρώτο του «διπλό» στην Ισπανία για φέτος και συνεχίζει.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα άλλο μεγάλο «διπλό». Αυτό απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το περίφημο «turning point». Μπορεί όμως μία νίκη να φτιάξει ακόμα περισσότερο μια σεζόν; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ακόμα οκτώ αγωνιστικές για να το αποδείξουν. Και να κυνηγήσουν κάτι πολύ σημαντικό. Το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το… turning point του Μπαρτζώκα

Η σεζόν που διανύουμε είναι λίγο περίεργη για τον Ολυμπιακό. Έχασε τους δύο καλύτερούς του παίκτες. Προχώρησε σε μία προσθήκη λίγο πριν το ξεκίνημά και σε άλλες τρεις στα μέσα της χρονιάς. Χτυπήθηκε από απανωτούς τραυματισμούς. Όμως παρέμεινε όρθιος. Έμεινε στη μέση της πρώτης δεκάδας της Euroleague και ετοιμάζει την αντεπίθεσή του.

Οι νέοι παίκτες προσαρμόζονται όλο και περισσότερο. Αν εξαιρέσουμε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, όλοι οι υπόλοιποι έχουν επιστρέψει από τους τραυματισμούς τους. Είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να μείνουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι δύο «σφαλιάρες» από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια στοίχισαν. Ψυχολογικά. Ειδικά η εμφάνιση στη Βιτόρια. Ακολούθησε μια καλή νίκη με τη Μακάμπι και η «μάχη» στη Μαδρίτη που πήγε να γυρίσει ένα χαμένο ματς. Το θετικό αποτέλεσμα με την Άλμπα έδωσε ώθηση. Όμως χρειαζόταν ένα… turning point. Αυτό ήρθε με την Μπάγερν. Ένα «διπλό» που έβγαλε σιγουριά. Έφερε ελπίδα. Έφερε τη νίκη-δήλωση με τη Βαλένθια. Μένει να δούμε αν εκείνο το ματς αποδειχθεί εν τέλει κομβικό.

Η μεγάλη ευκαιρία που έχει ο Ολυμπιακός

Απομένουν πια οκτώ παιχνίδια για τους Πειραιώτες στη Euroleague. Τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός. Είναι ουσιαστικά μία νίκη μακριά από την τετράδα. Παράλληλα οι ομάδες που είναι από πάνω τους ετοιμάζονται να «χτυπηθούν» μεταξύ τους. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έχουν να παίξουν τόσο με Βίρτους, όσο και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν και τις ισοβαθμίες μαζί τους.

Εντός έχουν και τη Βιλερμπάν, ένα ματς με το δικό του «πρέπει», αλλά και τη Φενέρ στην τελευταία αγωνιστική. Τα εκτός είναι περίεργα. Πάνε σε δυνατές έδρες. Αρχικά στο Κάουνας κόντρα στη φορμαρισμένη Ζάλγκιρις. Έπειτα με την Έφες στην Πόλη, την ώρα που η παρουσία των Τούρκων αποτελεί ερωτηματικό. Και τέλος, ένα… τουρνέ στη Σερβία απέναντι σε Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα. Σε δύο «κολαστήρια».

Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια ευκαιρία για να κυνηγήσει το πλεονέκτημα έδρας. Δεν θα είναι εύκολο. Το αντίθετο. Όμως τα ματς στο ΣΕΦ θα δείξουν πολλά. Αν κάνει αυτό που πρέπει τότε θα έχει και την ψυχολογία με το μέρος του. Που θα τον βοηθήσει να πάρει και τα απαραίτητα «διπλά». Οκτώ ματς λοιπόν μένουν ακόμα. Οκτώ «μάχες» για να δούμε αν όντως το… turning point του Μονάχου στείλει τους Ερυθρόλευκους με το πάνω χέρι στα πλέι οφ.