Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/2) στο Παρίσι η κλήρωση των ομίλων στις τέσσερις Λίγκες (League A, B, C και D) του Nations League 2024/25.

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (8/2) στο Παρίσι η κλήρωση των ομίλων στις τέσσερις Λίγκες (League A, B, C και D) του Nations League 2024/25, με την Ελλάδα (που «ανέβηκε» κατηγορία στο προηγούμενο τουρνουά), να κληρώνεται στο 2ο γκρουπ της League B μαζί με την πανίσχυρη Αγγλία, τη Φινλανδία και την Ιρλανδία την οποία αντιμετώπισε και στα πρόσφατα προκριματικά του EURO2024.

Κάθε χώρα θα αντιμετωπίσει άλλες τρεις, εντός κι εκτός έδρας σε συνολικά έξι αγωνιστικές, ενώ το νέο UEFA Nations League 2024-2025 θα επεκταθεί με έναν επιπλέον γύρο νοκ άουτ που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2025.

Η βασική διαφοροποίηση είναι το γεγονός πως οι νικητές και οι δευτεραθλητές του ομίλου της League A θα συμμετάσχουν σε προημιτελικούς εντός και εκτός έδρας, με τους νικητές αυτών να προκρίνονται στο Final Four της διοργάνωσης.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Από εκεί και πέρα, οι που θα καταλάβουν την 4η θέση στην League A και Β υποβιβάζονται αυτόματα στη Β και C αντίστοιχα. Οι δύο χειρότερες τέταρτες ομάδες της League C υποβιβάζονται στη League D.

Επίσης, οι τέσσερις νικητές των ομίλων στην League Β και την League C καθώς και οι δύο νικητές των ομίλων στην League D, προβιβάζονται αυτόματα στις κατηγορίες Α, Β και C αντίστοιχα.

Οι δε τρίτες ομάδες της League A και οι δευτεραθλήτριες της League B, καθώς και οι τρίτες ομάδες της League B και οι δευτεραθλήτριες της League C, θα παίξουν διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας) για τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό τους.

Τέλος, θα υπάρξουν αγώνες play off μεταξύ των δύο καλύτερων τέταρτων ομάδων της League C και των δύο δευτεραθλητών της League D.

Στη League A ξεχωρίζει στον 1ο όμιλο η… μόνιμη «μάχη» ανάμεσα στην Κροατία και την Πορτογαλία, ενώ στον 2ο όμιλο η Ιταλία θα… ανταμώσει με τη Γαλλία και το Βέλγιο. Στο 3ο γκρουπ κυριαρχεί το παραδοσιακό ντέρμπι της Ολλανδίας με τη Γερμανία, ενώ θεωρητικά πιο «εύκολο» έργο θα έχει η Ισπανία στον 4ο όμιλο.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ NATIONS LEAGUE 2024/25

LEAGUE A
1ος όμιλος: Κροατία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σκωτία
2ος όμιλος: Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισραήλ
3ος όμιλος: Ολλανδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βοσνία
4ος όμιλος: Ισπανία, Δανία, Ελβετία, Σερβία

LEAGUE B
1ος όμιλος: Τσεχία, Ουκρανία, Αλβανία, Γεωργία
2ος όμιλος: Αγγλία, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ελλάδα
3ος όμιλος: Αυστρία, Νορβηγία, Σλοβενία, Καζακστάν
4ος όμιλος: Ουαλία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Τουρκία

LEAGUE C
1ος όμιλος: Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία, Εσθονία
2ος όμιλος: Ρουμανία, Κόσοβο, Κύπρος, Λιθουανία ή Γιβραλτάρ
3ος όμιλος: Λουξεμβούργο, Βουλγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Λευκορωσία
4ος όμιλος: Αρμενία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία, Λετονία

LEAGUE D
1ος όμιλος: Λιθουανία ή Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν
2ος όμιλος: Μολδαβία, Μάλτα, Ανδόρα

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ NATIONS LEAGUE 2024/25

Φάση Ομίλων
-1η αγωνιστική: 5-7 Σεπτεμβρίου 2024
-2η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου 2024
-3η αγωνιστική: 10-12 Οκτωβρίου 2024
-4η αγωνιστική: 13-15 Οκτωβρίου 2024
-5η αγωνιστική: 14-16 Νοεμβρίου 2024
-6η αγωνιστική: 17-19 Νοεμβρίου 2024

Κλήρωση Play Off: Νοέμβριος 2024
Play-Off: 20-25 Μαρτίου 2025
Προημιτελικοί League A: 20-25 Μαρτίου 2025
Τελικό τουρνουά: 4-8 Ιουνίου 2025

*Εκκρεμεί η αναμέτρηση Λιθουανία-Γιβραλτάρ για τα play-off του Nations League 2022/23. Ο νικητής του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάρτιο θα συμμετάσχει στην League C και ο ηττημένος στη League D.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!