Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, δεν «μάσησε» τα λόγια του, για την εισαγωγή της μπλε κάρτας, την οποία σχεδιάζει να εφαρμόσει η IFAB

Ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, δεν «μάσησε» τα λόγια του, μιλώντας σήμερα (9/2) στους δημοσιογράφους, όταν εξέφρασε τη γνώμη του για την εισαγωγή της μπλε κάρτας, την οποία σχεδιάζει να εφαρμόσει η IFAB, με την οποία οι παίκτες που διαπράττουν τακτικά φάουλ ή διαμαρτύρονται για τις παραβάσεις θα τιμωρούνται με αποβολή δέκα λεπτών.

«Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που αυτοί οι τύποι (η IFAB) είχαν μια φανταστική ιδέα… αν είχαν ποτέ μία», είπε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η IFAB αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα μια καινοτομία της οποίας η εφαρμογή υπόσχεται αναμφίβολα να αλλάξει πολύ την πορεία του παιχνιδιού.

Οι μπλε κάρτες θα χρησιμοποιηθούν για τιμωρία φάουλ που κόβουν «υποσχόμενες επιθέσεις» ή διαμαρτυρίες ποδοσφαιριστών. Επιπλέον, ένας παίκτης θα αποβάλλεται από τον αγώνα εάν λάβει δύο μπλε κάρτες ή μία μπλε και μία κίτρινη (και το αντίστροφο).

«Δεν μου ακούγεται σαν φανταστική ιδέα αμέσως», πρόσθεσε.

Επίσης ο προπονητής της Τσέλσι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, πιστεύει ότι οι μπλε κάρτες θα προκαλέσουν περισσότερες διαμάχες και θα περιπλέξουν τα πράγματα για παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους.

Η μπλε κάρτα δεν θα αντικαταστήσει καμία από τις υπάρχουσες, αλλά θα προστεθεί στις κίτρινες και τις κόκκινες.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!