EuroLeague: Η Μπάγερν Μονάχου «πάγωσε» τη Stark Arena – Πάρτι της Μπασκόνια με ρέκορντμαν τον ΜακΙντάιρ
Η Μπάγερν με τρίποντο του Σιλβέν Φρανσίσκο στο φινάλε κέρδισε 79-78 την Παρτίζαν - Η Αρμάνι υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην τέταρτη φετινή ήττα της στην EuroLeague.
Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε η Μπάγερν και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για μια θέση στην πρώτη δεκάδα της Euroleague. Οι Γερμανοί άφησαν πίσω τους την ήττα από τον Ολυμπιακό (72-76) και νίκησαν 78-79 την Παρτίζαν μέσα στην «Σταρκ Αρένα» για την 26η αγωνιστική του θεσμού χάρη στο τρίποντο του Σιλβέν Φρανσίσκο.
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Η Εφές έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Σέιν Λάρκιν νίκησε τη Μακάμπι με 105-91 για την 26η αγωνιστική της EuroLeague με την αναμέτρηση να γίνεται για λόγους ασφαλείας στη Λετονία. Η Αρμάνι υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην τέταρτη φετινή ήττα της στην EuroLeague, ενώ ο Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιρ έκανε μυθική εμφάνιση με ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague στις ασίστ (20!) και οδήγησε την Μπασκόνια στη νίκη με 94-80 επί της Βιλερμπάν.
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Αναλυτικά όσα έγιναν στο «πρώτο πιάτο» της εικοστής έκτης αγωνιστικής:
Αναντόλου Εφές-Μακάμπι Τελ Αβίβ 105-91: Με ρεσιτάλ του Λάρκιν
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της, υπό τις οδηγίες του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς, πανηγύρισε η Αναντολού Εφές, απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην «ουδέτερη» Ρίγα της Λετονία, λόγω των τεταμένων σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.
Η Αναντολού Εφές επικράτησε με 105-91 επί των φιλοξενούμενων Ισραηλινών, για την 26η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 11-15 το ρεκόρ της, με το οποίο δίνει συνέχεια στην προσπάθεια της να προλάβει τη δεκάδα και τα Play-In της διοργάνωσης.
Στον αντίποδα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ υπέστη την τρίτη σερί ήττα της και 13η στο σύνολο, με την οποία θέτει σε κίνδυνο την παραμονή της στη δεκάδα.
Ο επιθετικός πλουραλισμός της Αναντολού Εφές (είχαν διψήφιο αριθμό πόντων έξι παίκτες) και οι… ορεξάτοι Σέιν Λάρκιν (22π.) και Ροντρίγκ Μπομπουά (20π.), απλοποίησαν το έργο της τουρκικής ομάδας. Από τη Μακάμπι ξεχώρισε ο Γουέιντ Μπάλντγουϊν με 26 πόντους.
Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Τα δεκάλεπτα: 29-17, 50-51, 77-75, 105-91
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μιγιάτοβιτς): Λάρκιν 22 (4/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ) , Μπομπουά 20 (2) , Μπράιαντ 4 (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Γκαζί , Κλάιμπερν 10 (1/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ) , Τόμπσον 5 , Πλάις 12 (2), Οσμάνι 13 (1/1 τρίποντο, 7 ριμπάπυντ), Γουίλις 9 (1) , Τζόουνς 10
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κάτας): Κλίβελαντ 12 (2/6 τρίποντα), Γουέμπ 4 , Μπάλντγουιν 26 (5/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 10/11 βολές, 5 ασίστ) , Μένκο, Σόρκιν 2, ΝτιΜπαρτολομέο 10 (2/7 τρίποντα) , Ριβέρο 11, Νίμπο 11 (7 ριμπάουντ), Μπλατ 3 (1/5 τρίποντα, 9 ασίστ) , Κόλσον 12 (3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ)
Τα highlights
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 81-76: Υπόκλιση της «βασίλισσας» στο Μιλάνο
Η Αρμάνι έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των δύο ηττών της με μία εκκωφαντική νίκη επί της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία υποχρέωσε στο Μιλάνο στην μόλις τέταρτη εφετινή αποτυχία της στη Euroleague. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 81-76 των Ισπανών, για την 26η αγωνιστική, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους σε 11-15, με το οποίο μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα δεκάδας.
Η Αρμάνι Μιλάνο εξαργύρωσε την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και κυρίως αυτή του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν κράτησε τη Ρεάλ στους 10 πόντους, τη στιγμή που η παραγωγικότητα της έκανε… υπερωρίες.
Οι γηπεδούχοι πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +19 (48-29), τρέχοντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό σερί 21-0 από το 7΄ έως το 16΄, με το οποίο έγραψαν το 36-19! Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσαν στο καλάθι στο 36΄, αλλά ο «ζεστός» Μίροτιτς έδωσε τέλος στα όνειρα ανατροπής από τα 6,75.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Σέιβον Σιλντς με 27 πόντους, ενώ στους 23 με 6/7 τρίποντα σταμάτησε ο Νίκολα Μίροτιτς. Από τη Ρεάλ ξεχώρισε ο Ντζάναν Μούσα με 12 πόντους.
Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Τα δεκάλεπτα: 23-19, 48-29, 66-54, 81-76
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μεσίνα): Λο 8 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), ΜακΓκρούντερ 7 (1), Μέλι 2 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Νέιπιερ 8 (0/5 τρίποντα), Ρίτσι, Χολ 4 (4 ριμπαουντ, 3 ασίστ), Σιλντς 27 (5/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές), Μίροτιτς 23 (1/2 δίποντα, 6/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Χάινς 2 (4 ριμπάουντ), Φόγκτμαν (5 ριμπάουντ)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Κοζέρ, Φερνάντεθ 3 (1), Καμπάσο 8 (1/3 τρίποντα, 7 ασίστ), Χεζόνια 11 (2), Ροντρίγκεθ 9 (3/7 τρίποντα, 5 ασίστ), Ντεκ 10 (2), Πουαριέ 6 (6 ριμπάουντ, 3 λάθη), Ταβάρες 8 (4 ριμπάουντ), Γιουλ 4 (4 ασίστ), Γιαμπουσέλε 5 (7 ριμπάουντ), Μούσα 12 (2)
Τα highlights
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Παρτίζαν-Μπάγερν Μονάχου 78-79: Νίκη με τρίποντο-μαχαιριά του Φρανσίσκο
Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο «πάγωσε» από τα 6,75 τη Stark Arena στο 1.1΄΄ πριν από τη λήξη, γράφοντας το τελικό 78-79 για την Μπάγερν Μονάχου επί της Παρτιζάν, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.
Μετά από μία συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση, η γερμανική ομάδα φάνηκε να αποδέχεται τη… μοίρα της, όταν βρέθηκε στο -4 (78-74) στα 46΄΄ για τη λήξη, αλλά με μεγάλη ανατροπή και πέντε σερί πόντους του γνώριμου μας από τη θητεία του στο Περιστέρι, που είχε αποκορύφωμα το νικητήριο τρίποντο (και 2/2 βολές), άφησε άφωνους τους 20.000 Σέρβους που γέμισαν και πάλι το κλειστό.
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Με το αποψινό «διπλό» η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βελτίωσε το ρεκόρ της σε 11-15 και παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της δεκάδας, ενώ το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς υποχώρησε στο 12-14 και έχασε έδαφος στην προσπάθεια της να εδραιωθεί στις θέσεις για τα Play-In.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Σιλβέιν Φρανσίσκο με 20 πόντους, ενώ από την Παρτιζάν ξεχώρισε ο Κέβιν Πάντερ με 22.
Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Τα δεκάλεπτα: 23-26, 45-41, 63-59, 78-79
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): ΛεΝτέι 5 (4 ριμπάουντ), Αβράμοβιτς 3 (1), Κοπρίβιτσα 2, Πάντερ 22 (3/7 τρίποντα), Σμάιλαγκιτς 2, Γιάραμαζ 8, Νάναλι 10 (2), Ντοζίερ 10 (4 ριμπάουντ), Πονίτκα, Καμίνσκι 14 (4/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Καμπόκλο 2 (6 ριμπάουντ).
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λάσο): Γουάιλερ-Μπαμπ 9 (3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Φρανσίσκο 20 (4/7 τρίποντα), Έντουαρντς 12 (2), Γκιφάι 2, Ράντοντσιτς 2, Μπόνγκα (0/3 σουτ, 7 ριμπάουντ), Λούτσιτς 3 (1), Ομπστ 6 (2), Ιμπάκα 14 (6/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), Μπράνκοβιτς 11 (6 ριμπάουντ).
Τα highlights
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Μπασκόνια-Βιλερμπάν 94-80: Με ασύλληπτο ΜακΙντάιρ!
Με τον Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιρ να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα του στη βίβλο των ρεκόρ της Euroleague, η Μπασκόνια δεν… αγχώθηκε στη Βιτόρια, απέναντι στην ουραγό Βιλερμπάν, συνεχίζοντας με ρεκόρ 14-12 το κυνήγι της εξάδας! Οι Βάσκοι επικράτησαν άνετα με 94-80 των Γάλλων, για την 26η αγωνιστική της Euroleague, βυθίζοντας τους φιλοξενούμενους σε 5-21.
Ο Αμερικανός γκαρντ της Μπασκόνια, έσπασε το πρώτο ρεκόρ σε ασίστ στη Euroleague σε ένα ημίχρονο με τις 12 που μοίρασε στο 20λεπτο, ενώ συνεχίζοντας να διακρίνεται στο κομμάτι της δημιουργίας σημείωσε ρεκόρ και στο σύνολο των ασίστ σε έναν αγώνα, σταματώντας στις 20(!), με τις οποίες άφησε πίσω τις 19 που είχαν μετρήσει οι -μέχρι σήμερα- ρέκορντμαν Φακούντο Καμπάτσο (με τη Ρεάλ στις 6/2/2020 απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου) και Στέφαν Γιόβιτς (με τον Ερυθρό Αστέρα στις 12/11/2015 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου).
Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Παράλληλα ο ΜακΙντάιρ έγινε μόλις ο τρίτος με triple-double μετά από τους Νίκολα Βούιτσιτς και Νικ Καλάθη. Ο άσος των Βάσκων τελείωσε τον αγώνα με 20 ασίστ, 11 ριμπάουντ και 11 πόντους, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο της Μπασκόνια.
Πρώτος σκόρερ των νικητών στην αποψινή αναμέτρηση αναδείχθηκε ο Μάρκους Χάουαρντ με 18 πόντους, ενώ ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έμεινε στο παρκέ 17 λεπτά με απολογισμό 3 πόντους (1/1 τρίποντο) και 1 ριμπάουντ. Από τη Βιλερμπάν πάλεψε ο Ζόφρι Λοβέρν με 16 πόντους.
Οι λεπτομέρειες του αγώνα
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 52-39, 71-61, 94-80
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Χάουαρντ 18 (3/6 δίποντα, 3/9 τρίποντα), Ραϊέστε 6, Μαρίνκοβιτς 12 (2/5 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ) , Μίλερ-ΜακΙντάιρ 11 (1/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 20 ασίστ) , Ντίεθ 8 (2), Ρογκαβόπουλος 3 (1/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ σε 17’02”) , Κότσαρ 8 (3 ριμπάουντ) , Θίοντορ, Μονέκε 14 (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ)
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πουπέ): Σκοτ 9 (5 ριμπάουντ), Τόμας 5 (2 ριμπάουντ) , Λι 6 (3/3 δίποντα, 3 ασίστ), Καχούντι 2, Τζάκσον 14 (5/5 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Λάιτι 7, Εντιαγέ 8 (9 ριμπάουντ), Γιάκοβ 11 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ)
Τα highlights
Η βαθμολογία της EuroLeague