Η μπλε κάρτα ανεστάλη σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αγγλικής εφημερίδας Telegraph. Η είδηση αναμενόταν να ανακοινωθεί σήμερα, αλλά οι αντιδράσεις κατά της αλλαγής αυτής φαίνεται ότι άλλαξαν τα σχέδια.

Ανεστάλη η εφαρμογή της μπλε κάρτας μετά από αρνητικές επιπτώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αγγλικής εφημερίδας Telegraph. Η είδηση αναμενόταν να ανακοινωθεί σήμερα, αλλά οι αντιδράσεις κατά της αλλαγής αυτής φαίνεται ότι άλλαξαν τα σχέδια.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η έναρξη των δοκιμών της μπλε κάρτας, που σύμφωνα με ρεπορτάζ της Telegraph, θα ξεκινούσαν κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Αγγλίας, κάτι που διέψευσε η FIFA με επίσημη ανακοίνωσή της, παίρνει αναβολή, λόγω των «εξαιρετικών αντιδράσεων».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Τονίζεται ότι στο αγγλικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν πολλές αναφορές που αντιτίθενται στην είδηση.

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάου, ήταν αυτός που πρώτος αντιτάχθηκε δημόσια στην εφαρμογή της νέας κάρτας: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής. Γι’ αυτό είναι οι κίτρινες κάρτες. Το τρέχον σύστημα λειτουργεί καλά, απλά πρέπει να εφαρμοστεί σωστά. Η προσθήκη μιας μπλε κάρτας θα έδινε απλώς περισσότερη σύγχυση κατά τη γνώμη μου, γι’ αυτό και είμαι αντίθετη.»

Επίσης ο Γιούργκεν Κλοπ είπε στη συνέντευξη Τύπου σήμερα (9/2) ότι: «Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που αυτοί οι τύποι (η IFAB) είχαν μια φανταστική ιδέα… αν είχαν ποτέ μία», ενώ ο Μαουρίτσο Ποτσετίνο είπε ότι ότι οι μπλε κάρτες θα προκαλέσουν περισσότερες διαμάχες και θα περιπλέξουν τα πράγματα για παίκτες, διαιτητές και φιλάθλους.

Η καθιέρωση της μπλε κάρτας θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση του Διεθνούς Συμβουλίου Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB), του οργάνου που καθορίζει τους κανόνες του ποδοσφαίρου, όπου συμμετέχει και η FIFA.

Η FIFA, παρεμπιπτόντως, ανέφερε στο σημείωμά της ότι «οποιεσδήποτε δοκιμές αυτού του τύπου, εάν εφαρμοστούν, θα πρέπει να περιοριστούν σε υπεύθυνες δοκιμές σε χαμηλότερα επίπεδα».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!