Μόνο 50 πόντους χρειάζεται ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη σε πόντους στο σύνολο στη Euroleague.

Μόνο 50 πόντους χρειάζεται ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό για να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη σε πόντους στο σύνολο στη Euroleague. Ο Αμερικανός γκαρντ μετρά 4.406 πόντους έως και την 25η αγωνιστική της τρέχουσας σεζόν στη διοργάνωση. Ο νυν τεχνικός του Περιστερίου και θρύλος του ελληνικού μπάσκετ και του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, κρέμασε τα παπούτσια του έχοντας σημειώσει 4.455 πόντους στη Euroleague και έκτοτε βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

O Mάικ Τζέιμς το έχει πετύχει φορώντας τη φανέλα πέντε ομάδων (Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μονακό) σε 10 σεζόν. Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάστηκε 15 σεζόν φορώντας τη φανέλα δύο μόνο ομάδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Γι’ αυτό και ο Τζέιμς έχει σαφώς καλύτερο μέσο όρο πόντων, δηλαδή 16,4 π., ενώ ο Σπανούλης έχει μέσο όρο 12,4. Πρώτος σε μέσο όρο πόντων ανά αγώνα παραμένει ο αείμνησος Αλφόνσο Φορντ με 22,2 πόντους, δεύτερος σε μέσο όρο είναι ο Λετονός Κασπάρς Καμπάλα με 16,7 και 3ος ο Τζέιμς.

Οι δέκα πρώτοι σκόρερ όλων των εποχών της Euroleague έχουν ως εξής:

Βασίλης Σπανούλης 4.455
Μάικ Τζέιμς 4.406
Νάντο ντε Κολό 4.383
Χουάν Κάρλος Ναβάρο 4.152
Σέρχιο Γιουλ 3.868
Σέρχιο Ροντρίγκεθ 3.720
Γιαν Βέσελι 3.673
Γιώργος Πρίντεζης 3.599
Κώστας Σλούκας 3.473
Νίκολα Μίροτιτς 3.393

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!