Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε 39 ετών, όμως, η ιστορία και η πορεία του Πορτογάλου φορ μας θυμίζουν ότι η ηλικία είναι... σχετική!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε 39 ετών. Η Αλ Νασρ του έκανε ένα μικρό δώρο. Μικρό μπροστά σε όλα αυτά που μας έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Ο Πορτογάλος φορ ποτέ δεν άφησε μία ημερομηνία να τον στιγματίσει. Ή να μην του επιτρέψει να γίνεται καλύτερος.

Άλλωστε δεν το… δηλώνει μόνο με λόγια. Αλλά και με πράξεις. Με γκολ. Στα 38 του έκλεισε το 2023, όντας αρχισκόρερ σε όλο τον κόσμο και φτάνοντας τα 54 τεμάχια. Περισσότερα ακόμη και από τον Έρλινγκ Χάαλαντ ή τον Κιλιάν Μπαπέ. Και ας μην αγωνίζεται σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, μα σε εκείνο της Σαουδικής Αραβίας.

Στην ερώτηση για πόσο καιρό ακόμα θα σκοράρει και θα αγωνίζεται ο Κριστιάνο κανείς δεν μπορεί να δώσει μία απάντηση. Ούτε καν ο ίδιος. «Θα παίζω για όσο ακόμα μπορώ να προσφέρω και να παραμείνω σε ένα καλό επίπεδο», λέει ο ίδιος. Λόγια… μαχαιριά για κάθε αμυντικό και κάθε τερματοφύλακα. Μα και πράξεις από τον 39χρονο άσο που δείχνει ότι η ηλικία είναι σχετική. Είναι ένα νούμερο και τίποτα παραπάνω, γιατί για εκείνον φαίνεται ότι είναι το ίδιο… Τι 30, τι 40, τι 50!

Στη Ρεάλ Μαδρίτης είδαμε τα πιο μεστά χρόνια του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Αλλού έκανε το ξεπέταγμά του (Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Αλλού έκανε… όνομα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Και αλλού μας χάρισε τις καλύτερες εμφανίσεις του. Βασικά, τις καλύτερες… παραστάσεις του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι του 2009 άφησε το μουντό Μάντσεστερ για να συνεχίσει την καριέρα του στην ηλιόλουστη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ.

Για χάρη του η «βασίλισσα» έσπασε κάθε ρεκόρ -για εκείνη την εποχή- έβγαλε από τα ταμεία της 97 εκατομμύρια ευρώ! Αυτός με τη σειρά του της χάρισε αμέτρητα γκολ, ακόμη περισσότερα ρεκόρ και ακόμη πιο πολλές στιγμές που μένουν στον χρόνο. Όχι μόνο για τους φίλους της ισπανικής ομάδας, μα και από τους αντιπάλους!

Τα νούμερά του έφτασαν σε απίθανα ύψη. Μαζί της κατέκτησε τέσσερα Champions League. Μαζί της πανηγύρισε τα πιο πολλά γκολ σε συλλογικό επίπεδο και έγινε πρώτος σκόρερ της ιστορίας της. Έγινε στην ουσία ο Βασιλιάς της «βασίλισσας». Και αυτό από μόνο του λέει τόσα πολλά.

Κριστιάνο Ρονάλντο- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μία σχέση αγάπης και μίσους!

Θα μπορούσαν να γραφτούν και να ειπωθούν πολλά όσον αφορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη σχέση του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το παρασκήνιο πίσω από τη μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2003 και το πως έκανε… κουτό τον Τζον Οσέι. Ή για το τηλέφωνο που έπεσε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το θέρος του 2021, ώστε να επιστρέψει στους «κόκκινους διαβόλους» και για να μην δώσει τα χέρια με τη Μάντσεστερ Σίτι, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ήταν πολύ κοντά στο να τον αποκτήσει.

Η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε πολύ καλά. Ο Πορτογάλος με τις ξανθές τούφες -τότε- κατάφερε να σπάσει πολλά ρεκόρ. Να κατακτήσει μέχρι και την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα» με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας. Να μοιράσει πολλές… σακούλες -μιας και το στιλ του τότε ήταν τελείως διαφορετικό- αλλά και να σκοράρει ακόμη περισσότερα γκολ.

Η επιστροφή έδειχνε να είναι βγαλμένη από το σινεμά. Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι και δύο γκολ με αντίπαλο τη Νιούκαστλ. Όμως, κάθε ιστορία αγάπης πρέπει να έχει ένα άδοξο τέλος. Μόνο έτσι περνάει στο… πάνθεον. Και αυτό συνέβη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πορτογάλος… Μπέντζαμιν Μπάτον

«Το σώμα του δεν είναι… φυσιολογικό. Δεν είναι λογικό. Αν δεν τον ήξερα θα έλεγα ότι είναι στα 20 το πολύ στα 24». Αυτή ήταν η ατάκα του γιατρού της Γιουβέντους, λίγη ώρα μετά τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις τις οποίες πέρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι του 2018. Όμως, από τότε και μέχρι τώρα, αν και πέρασαν μερικά χρόνια, ο Πορτογάλος φορ παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση.

Θα μπορούσε να είναι σαν τον Μπραντ Πιτ. Να τον κοντράρει στα… ίσα για τον ρόλο στην ταινία «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον». Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Αμερικανό σούπερ σταρ αυτό που κατάφερε -και έχει διατηρήσει ακόμη και τώρα στα 39 του- ο Πορτογάλος άσος δεν είναι κατασκεύασμα ειδικών στα εφέ. Μα αποτέλεσμα σκληρής και πολύωρης δουλειάς πίσω από τις κλειστές πόρτες γυμναστηρίων. Είναι το αποτέλεσμα των τροφών που εμπεριέχουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές αξίες για να βοηθήσουν στο έπακρον το σώμα του Κριστιάνο.

«Δεν μπορώ να βλέπω τον γιο μου να πίνει Coca Cola. Και ας είναι μικρός του λέω από τώρα ότι πρέπει να προσέχει τη διατροφή του αν θέλει όντως να γίνει ποδοσφαιριστής και να φτάσει ψηλά», το μήνυμά του τόσο προς τον κανακάρη του, αλλά και γενικότερα τη νέα γενιά!

GOAT ό,τι και αν γίνει!

Είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που βγήκε ποτέ; Είναι καλύτερος όλων των εποχών; Ανώτερος του Λιονέλ Μέσι; Όλα αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα έχουν απαντηθεί και θα απαντηθούν σε βάθος χρόνου. Για άλλους η απάντηση είναι καταφατική. Για άλλους αρνητική. Αναλόγως σε ποιον τίθεται το ερώτημα.

Ωστόσο, στο φινάλε δεν πρέπει να ρωτάμε αυτό. Αλλά να λέμε ότι προλάβαμε έναν εκ των κορυφαίων να δίνει ό,τι καλύτερο έχει. Σε κάθε ηλικία και σε κάθε φάσμα της καριέρας του ή της πορείας του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σταμάτησε και δεν έχει σταματήσει να δουλεύει για να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Να ανήκει στους κορυφαίους και ας τα έχει πάρει όλα στην καριέρα του. Κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται να κατακτήσει κάποιο Παγκόσμιο Κύπελλο ή ακόμη ένα Euro πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Μην στεναχωριέσαι που τελειώνει. Αλλά να είσαι χαρούμενος που το έζησες». Και αυτό μπορούν να το πουν με σιγουριά όλοι όσοι είδαν, αγάπησαν, μίσησαν ή αναφώνησαν σε κάποιο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε κάποια ντρίμπλα του ή σε κάποια όμορφη ενέργειά του. Μιας και ό,τι και αν γίνει στη Δύση της καριέρας του όλοι θα έχουν να λένε για ένα τόσο λαμπρό αστέρα.