Η Ελλάδα, με όπλο την πίεση στην περιφέρεια, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Βραζιλία, την οποία και νίκησε με 23-4 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα.

Πρωινός… περίπατος υπ΄ αριθμόν 2 για την εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 23-4 τη Βραζιλία, σε ένα ματς όπου δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε ένα διάστημα 3,5 λεπτών στην πρώτη περίοδο και άλλο ένα προς τη λήξη του αγώνα.

Οπως ήταν εξ αρχής αναμενόμενο, η πρώτη θέση του Β΄ ομίλου και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί την Παρασκευή (9/2, 18:00) στο ματς με τη Γαλλία, Οι «τρικολόρ» νίκησαν 16-9 την Κίνα στο εναρκτήριο παιχνίδι της σημερινής ημέρας και έφτασαν κι αυτοί τους έξι βαθμούς.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Θοδωρής Βλάχος αυτή τη φορά έδωσε… ρεπό στον Αγγελο Βλαχόπουλο (στην πρεμιέρα δεν είχε παίξει ο Γιάννης Φουντούλης), ενώ ο Νίκος Παπανικολάου έκανε ντεμπούτο σε μεγάλη διοργάνωση, παίρνοντας τη θέση του Ζαννή Αλαφραγκή. Η εθνική δέχθηκε τρία γκολ στην πρώτη περίοδο, αλλά επιθετικά βρήκε από το ξεκίνημα ρυθμό, «χτύπησε» από την περιφέρεια και στην κόντρα και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες. Οταν οι διεθνείς άρχισαν να πρεσάρουν, οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν απαντήσεις και έμειναν «άσφαιροι» για 24 λεπτά, με την ελληνική ομάδα να πετυχαίνει 20 αναπάντητα γκολ!

Οι δύο τερματοφύλακες μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής, με τον Μάνο Ζερδεβά και ξεκινάει και τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο να τον αντικαθιστά στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Σκόραραν όλοι οι παίκτες γηπέδου πλην του Γκιουβέτση, με τον Παπανικολάου να σημειώνει κι αυτός το παρθενικό του γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-0, 6-0, 7-1. Ελλάδα-Βραζιλία 23-4

Η εθνική είχε 6/8 με παίκτη παραπάνω, 5/5 πέναλτι, 6 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού, 3 στην κόντρα και 1 με μπάσιμο.
Η Βραζιλία είχε 2/5 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Κοουτίνιο (4΄18΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Καμπράλ (2΄07΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού).

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Σεβέρο (Ιταλία) Ελλάδα-Βραζιλία 23-4

Η εξέλιξη του σκορ

1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια). 2-0 Αργυρόπουλος (κόντρα). 2-1 Γκιμαράες (περιφέρεια). 2-2 Π. Ρεάλ (περιφέρεια). 3-2 Καλογερόπουλος (περιφέρεια). 4-2 Παπαναστασίου (πέναλτι). 4-3 Πιρές (π.π.), 5-3 Γκίλλας (π.π.), 6-3 Καλογερόπουλος (κόντρα), 7-3 Καλογερόπουλος (περιφέρεια), 8-3 Κάκαρης (π.π.), 9-3 Φουντούλης (περιφέρεια), 10-3 Νικολαϊδης (π.π.), 11-3 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 12-3 Γκίλλας (πέναλτι), 13-3 Σκουμπάκης (κόντρα), 14-3 Φουντούλης (πέναλτι), 15-3 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 16-3 Γκίλλας (π.π.), 17-3 Κάκαρης (φουνταριστός), 18-3 Κάκαρης (φουνταριστός), 19-3 Γενηδουνιάς (μπάσιμο), 20-3 Αργυρόπουλος (πέναλτι), 21-3 Φουντούλης (π.π.), 22-3 Φουντούλης (πέναλτι), 22-4 Πιρές (π.π.), 23-4 Παπανικολάου (π.π.).

Οι συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 3, Αργυρόπουλος 3, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 3, Παπανικολάου 1
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μπάρμπαρο Ντίας): Μπαρέλα, Καμπράλ, Ναρντάκι, Κοουτίνιο, Αντράντε, Ρ. Ρεάλ, Π. Ρεάλ 1, Πιρές 2, Ντα Σίλβα, Γκιμαράες 1, Σίλβα, Μέντες, Καρσαλάντε

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!