Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε σε μέσο της Βουλγαρίας όπου αναφέρθηκε στο κομμάτι της προσαρμογής του στις ΗΠΑ και το NBA

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε σε μέσο της Βουλγαρίας όπου αναφέρθηκε στο κομμάτι της προσαρμογής του στις ΗΠΑ και το NBA, ενώ μίλησε και για το επίπεδο του μπάσκετ στη Βουλγαρία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοφ:

«Είμαι ακόμα τραυματίας. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάρω μέρος στον αγώνα, αν και το ήθελα πολύ, γιατί ήταν ξεχωριστό για μένα. Η υποστήριξη τόσων Βουλγάρων είναι απίστευτη. Υπήρχαν μάλιστα πολλοί Έλληνες, αλλά ήταν πολύ περισσότεροι οι Βούλγαροι.

Ακόμη και οι συμπαίκτες μου είπαν ‘ουάου’. γιατί δεν είχαν δει ποτέ τόση υποστήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενος, χάρη στον Ντάνι Ίλιτς. Βοήθησε σε όλη την οργάνωση και με βοήθησε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στο Σακραμέντο. Το Σικάγο είναι μια πολύ ωραία πόλη, ήμασταν σε ένα ελληνικό εστιατόριο για να θυμηθούμε πώς είναι η Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στη Βουλγαρία είμαστε πίσω δυστυχώς. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 το μπάσκετ ήταν θρησκεία για εμάς, αλλά μετά ή μείναμε πίσω ή προχώρησαν οι άλλοι. Δεν ξέρω ποιος είναι ακριβώς ο λόγος, αλλά είμαστε πίσω στις πιο σημαντικές ηλικίες – από 14 έως 19 ετών. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί το βουλγαρικό μπάσκετ δεν είναι καν σε ένα μέσο επίπεδο αυτή τη στιγμή.

Όλα είναι διαφορετικά εδώ – τα προπονητικά κέντρα, το επίπεδο, το ταλέντο. Στην Ευρώπη βλέπουμε πιο έντονα ματς, όπου υπάρχουν περισσότερη τακτική και είναι πιο σημαντικά τα αποτελέσματα. Το NBA είναι περισσότερο ένα σόου, υπάρχουν περισσότερα highlights εδώ, ενώ στην Ευρώπη μετράει περισσότερο το αποτέλεσμα και η νίκη.

Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Η Αμερική είναι κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ μεγάλο. Δεν είμαι 20 χρονών πια, όταν προσαρμόζεσαι πιο γρήγορα. Οι συμπαίκτες μου και η οικογένειά μου είναι εκεί για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Προσπαθώ να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να κερδίσω περισσότερα λεπτά».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!