Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Clasico» Νο4 μέσα στη χρονιά - Δείτε τους αριθμούς που ξεχωρίζουν πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση

Τέταρτο…Clasico μέσα στη σεζόν ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ολυμπιακό, αυτή τη φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (21:00), αυτή τη φορά για την Super League.

Εκτός από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα που δεν ολοκληρώθηκε και κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό με 3-0, οι «αιώνιοι» αναμετρήθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η οποία κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, αφού οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες, με 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα στατιστικά των δύο αιωνίων

«Ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί μόνο σε μια από τις έντεκα τελευταίες αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης. Σε αυτά τα έντεκα παιχνίδια υπάρχουν έξι ισοπαλίες, τέσσερις νίκες των «Πρασίνων» και μια των «Ερυθρολεύκων», η οποία ήταν για τα Playoffs της περσινής σεζόν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της Super League.

Γενικά πάντως, η ισοπαλία επικρατεί στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό όταν γηπεδούχοι είναι οι «Πράσινοι». Τα μεταξύ τους ματς δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 68 να έχουν τελειώσει χωρίς σκορ, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι μόλις στο 2,01.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 14 εμφανίσεις. Μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Κανένας ποδοσφαιριστής από τις δύο ομάδες δεν έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Από δύο γκολ στην ίδια αναμέτρηση έχουν οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τζιμπούρ, Σισέ, Καραπιάλης, Βαζέχα, Άλβαρες και Αντωνιάδης.

Οι περισσότερες νίκες του Παναθηναϊκού (9) και οι περισσότερες του Ολυμπιακού (7) είναι με σκορ 1-0. Μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις υπήρξε ισοπαλία με τέσσερα γκολ (2-2).

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Α’ Εθνική/Super League ήταν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στις 14 Φεβρουαρίου 1960 και τελείωσε 0-0.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε στην έδρα του στα επτά πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το καλύτερο του σερί.

Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει το αήττητο σε εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό. Για οκτώ διαδοχικά ματς (5 ισοπαλίες και 3 ήττες) , από τις 1 Νοεμβρίου 1980 έως και τις 6 Νοεμβρίου 1988 που ηττήθηκαν με 2-1.

Συνολικά σε 68 αναμετρήσεις με γηπεδούχους τους «Πράσινους», 21 νίκες έχει ο Παναθηναϊκός. 19 ο Ολυμπιακός, 28 ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία και τα γκολ είναι 67-70.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!