Οι φίλοι του ΟΦΗ ζουν την ημέρα της... μαρμότας, απλά για εκείνους δεν είναι μόνο μία ημέρα, αλλά τόσες και τόσες αγωνιστικές χρονιές.

Ο ΟΦΗ και οι παίκτες του έζησαν ακόμη μία πίκρα αυτή τη σεζόν. Το ίδιο και οι φίλοι του κρητικού συλλόγου. Το σύνολο του Πέπε Μελ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου, μετά και την εκτός έδρας ήττα με σκορ 3-1 από τον Παναιτωλικό.

Έτσι, σε συνάρτηση τη «σφαλιάρα» μέσα στο «Γεντί Κουλέ» (είχαν επικρατήσει οι Αγρινιώτες με 2-1) οι «μελανόλευκοι» θα δουν τη συνέχεια του θεσμού από τις τηλεοράσεις τους. Αναπαυτικά τουλάχιστον.

Ο ΟΦΗ ΚΑΙ τη φετινή σεζόν δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω. Άλλο πράξεις και άλλο θεωρία για τους Κρητικούς που αποδείχτηκαν στο δεύτερο σκέλος κατώτεροι των προσδοκιών. Έτσι, στα μέσα της σεζόν αυτή μοιάζει ήδη… χαμένη υπόθεση με τους Ηρακλειώτες να πρέπει από τώρα να οργανώσουν την επόμενη ημέρα που σε βάθος χρόνου μπορεί να είναι καλύτερη. Πιο λαμπρή. Να φέρει ελπίδα και επιτυχίες.

Μιας και η φετινή… κάηκε!

Πορεία για κλάματα στο πρωτάθλημα

Η σεζόν για τον ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Τουλάχιστον όσον αφορά τα αποτελέσματα. Οι Κρητικοί στις πρώτες κιόλας αγωνιστικές είχαν νικήσει Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Όλα αυτά τα ματς έγιναν στο «Γεντί Κουλέ». Νίκες που ήρθαν με καλές εμφανίσεις, όμως, οι αδυναμίες των «μελανόλευκων» ήταν ορατές. Ειδικά στα μάτια εκείνων που παρακολουθούν την ομάδα.

Και αυτό φάνηκε όταν ο ΟΦΗ χρειάστηκε να περιμένει 11 ολόκληρες αγωνιστικές, ώστε να πάρει την επόμενη νίκη του. Λογικό και επόμενο στο μεσοδιάστημα όχι μόνο να μείνει πίσω στον… στόχο του -που ήταν μία θέση για τα play offs σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου- μα να τον περάσουν ομάδες που έπαιζαν χειρότερα και δεν είχαν πάρει ανάλογα αποτελέσματα.

Έτσι, οι Κρητικοί είδαν τον πρώτο τους στόχο όχι απλά να απομακρύνεται. Αλλά να τους… χαιρετάει πολύ πριν τα κρίσιμα παιχνίδια για το Κύπελλο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Έχει ξεχάσει ο ΟΦΗ τι πάει να πει διάκριση

Ο ΟΦΗ είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της επαρχίας. Μία από εκείνες που βρίσκονται στο πάνθεον των ομάδων που έχουν κατακτήσει, έστω και μία φορά το Κύπελλο. Ωστόσο, μετά το 1990 -και τον τελευταίο του τελικό που έδωσε απέναντι στον Ολυμπιακό- οι Κρητικοί δεν έχουν καταφέρει να κάνουν ανάλογη πορεία.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια όσο και αν θέλουν δεν… μπορούν να πάνε ένα βήμα παρακάτω στον θεσμό του Κυπέλλου που προσφέρεται για εκπλήξεις. Την περσινή σεζόν οι Κρητικοί είχαν αποκλειστεί από την Κηφισιά -της δεύτερης εθνικής τότε- και φέτος στα προημιτελικά από τον Παναιτωλικό με τα ματσαρίσματα να είναι ευνοϊκά. Μιας και σε περίπτωση που ο ΟΦΗ άφηνε εκτός συνέχειας τον σύλλογο του Αγρινίου θα έδινε τη δική του μάχη με τον Άρη για ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού.

Ο μόνος στόχος του ΟΦΗ

Το Κύπελλο ήταν ο «μόνος στόχος» για τον ΟΦΗ και τους παίκτες του. Η εικόνα των Κρητικών και στα δύο παιχνίδια ήταν καλή. Όχι, όμως, κάτι τρομερό. Ναι στη ρεβάνς οι παίκτες του Μελ θα μπορούσαν να είχαν πάρει το κάτι παραπάνω, όμως, όταν σε μία τέτοια αναμέτρηση δέχεται κανείς τρία… φτηνά γκολ και δεν μπορεί να σκοράρει ούτε με αίτηση -μιας και αυτό συμβαίνει πολλάκις φέτος- δεν μπορεί να ζητήσει κάτι παραπάνω. Δεν μπορεί να ζητήσει τα… ρέστα από τον αντίπαλο. Παρά απαντήσεις μόνο από τον εαυτό του.

«Τα γκολ που δεχόμαστε είναι σαν από… ανέκδοτο. Δεν ξέρω τι φταίει και κάνουμε τόσα πολλά ατομικά λάθη», είπε ο Μελ μετά την εκτός έδρας ήττα του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Με τον έμπειρο τεχνικό να δηλώνει μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο: «Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι μας. Δεν μπορούμε με τίποτα να σκοράρουμε. Όσες ευκαιρίες και αν κάνουμε και ο αντίπαλος έβαλε τρία γκολ με τρία σουτ».

Πλέον ο στόχος του ΟΦΗ πρέπει να είναι ένας, Και πολύ απλός: να έχει μία καλή εικόνα ως το τέλος του πρωταθλήματος και να κάνει το… αυτονόητο: να μην μπει σε παραπάνω μπελάδες. Παράλληλα, πρέπει από τώρα οι άνθρωποι του συλλόγου να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Μόνο έτσι οι Κρητικοί και οι φίλοι τους θα κάνουν όνειρα και θα έχουν βάσιμες ελπίδες για μία σοβαρή πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και δεν θα είναι με κατεβασμένα κεφάλια από τα τέλη του Ιανουαρίου.