Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Γκεόργκι Χάτζι θα «πατήσει» στα 59 χρόνια της ζωής του και όπως κάθε χρόνια προς τιμήν του διοργανώνεται ένα τουρνουά με την επωνυμία «Χάτζι Καπ», στην πόλη Τούλτσα, που βρίσκεται κοντά στην γενέτειρα του, Σατσέλε.

Στις 5 Φεβρουαρίου, ο Γκεόργκι Χάτζι θα «πατήσει» στα 59 χρόνια της ζωής του και όπως κάθε χρόνια προς τιμήν του. Διοργανώνεται ένα τουρνουά με την επωνυμία «Χάτζι Καπ», στην πόλη Τούλτσα, που βρίσκεται κοντά στην γενέτειρα του, Σατσέλε.

Ο τοπικός σύλλογος AJF Τούλτσα τιμά σε ετήσια βάση το «παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ρουμανικού ποδοσφαίρου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση. Μέσω της οποίας γίνεται γνωστό, ότι στο εφετινό τουρνουά θα λάβουν μέρος 400 παιδιά από 24 ομάδες των περιοχών, Γκρέτσι, Μπαμπαντάγκ, Γιουρίλοβκα, Σαριτσιόι και Λούνκαβι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η εφετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου και στο τέλος της, οι εκκολαπτόμενοι ποδοσφαιριστές, θα παραλάβουν δίπλωμα συμμετοχής.

Από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ρουμάνος Γκεόργκε Χάτζι γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1965. Στην κωμόπολη Σατσέλε της Κωνστάντσας.

Το 1982 άρχισε την καριέρα του στην τοπική Φάρουλ. Tην επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Σπορτούλ Στουντένσκ, με την οποία σκόραρε 58 φορές σε 108 συμμετοχές. Γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο «Μαραντόνα των Βαλκανίων» πήγε στην ισχυρή ομάδα της πρωτεύουσας και μετά από τρία χρόνια τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης (64 αγώνες-16 γκολ).

Το 1992 συνέχισε την καριέρα του στην Ιταλία και στην Μπρέσια. Μετά από δύο χρόνια και για μία διετία επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, απ’ όπου το 1997 πήρε μεταγραφή για την Γαλατασαράϊ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA (2000). Υπό την τεχνική καθοδήγηση του σημερινού προπονητή του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ.

Ο Χάτζι έκλεισε την καριέρα του, με 217 γκολ σε 516 αναμετρήσεις και 35 γκολ σε 125 συμμετοχές με την εθνική Ρουμανίας. Κατέκτησε μεταξύ άλλων το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Στεάουα (1986), τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Τουρκίας.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!