Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην Ιστορία του και με... πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε ο Παναιτωλικός, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ, αυτή τη φορά με 3-1 στο Αγρίνιο και με συνολικό σκορ 5-2

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην Ιστορία του και με… πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε ο Παναιτωλικός, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ, αυτή τη φορά με 3-1 στο Αγρίνιο και με συνολικό σκορ 5-2 πήρε το «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη σε διπλούς αγώνες. Παναιτωλικός-ΟΦΗ

Ο Φρεντ Ντουάρτε στο 38’, ο Χατζηθεοδωρίδης στο 59’ κι ο Πέρες στο 90’+3’ σημείωσαν τα γκολ της δεύτερης νίκης της ομάδας του Αγρινίου που είχε και δοκάρι στο 30’ με τον Ντίας, ενώ για τους Κρητικούς μείωσε στο 72’ ο Ισέκα.

Ο ΟΦΗ μπήκε λίγο πιο δυνατά στο ματς, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να φέρει ξανά σε ισορροπία το «ζευγάρι» και στο 3’ είχε στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν από σέντρα του Νέιρα, ο Λουίζ Φελίπε πήρε μία αδύναμη κεφαλιά και στη συνέχεια δύο παίκτες των Κρητικών μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, πριν τους πάρει την… μπουκιά απ’ το στόμα ο Μαλής.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Στο 17’ ο Τοράλ πέρασε στον Μπάκιτς, ο Μαυροβούνιος εκτέλεσε εκτός περιοχής, αλλά ο Μαλής έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 23’ από σέντρα του Αμπάντα, ο Νέιρα πήρε την κεφαλιά και ο Στεργιάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός «απάντησε» στις ευκαιρίες στο 30’ όταν από ασίστ του Τορεχόν, ο Ντίας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μία, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και γύρισε στον Μπάουμαν.

Στο 36’ ο Ντίας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά, αλλά ο Μπάουμαν άπλωσε το χέρι του κι έδιωξε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά (38’) ο Παναιτωλικός πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ο Πέντρο με τακουνάκι έδωσε στον Σέρχιο Ντίας, ο οποίος με τη σειρά του «έστρωσε» την μπάλα στον Φρεντ Ντουάρτε, που εκτέλεσε εκτός περιοχής κι έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός έκλεισε καλά τους χώρους και σε μία απ’ τις λιγοστές αντεπιθέσεις του βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 59’ ο Τσιγγάρας πέρασε δύο παίκτες, έβγαλε προς τον Λιάβα που σέντραρε χαμηλά κι ο Χατζηθεοδωρίδης που ακολουθούσε τη φάση στο δεύτερο δοκάρι (ακούμπησε την μπάλα κι ο Τορεχόν) έκανε ο 2-0.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο ΟΦΗ μείωσε το 72’ με τον νεοαποκτηθέντα Ααρόν Ισέκα. Από κάθετη πάσα του Μπάκιτς στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Βέλγος φορ βγήκε πρώτος στην μπάλα και πλάσαρε ιδανικά μειώνοντας σε 2-1 και ξαναδίνοντας ενδιαφέρον στο ματς. Στο 79’ ο «κεραυνός» του Γκαγιέγκος έξω απ’ την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 84’ το σουτ του Γκαγιέγκος βγήκε σε ετοιμότητα τον Στεργιάκη, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ βγήκε μπροστά για να βρει κι άλλο ένα γκολ, όμως ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που έβαλε την τελική… πινελιά στο ματς. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Αγρινιώτες έφυγαν σε μία πολύ γρήγορη αντεπίθεση, με τον Λιάβα να «στρώνει» την μπάλα στον Πέρες, ο οποίος σούταρε με τη μία διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, που χάρισε στην ομάδα του Αγρινίου μία ιστορική πρόκριση.

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)
Κίτρινες: 50’ Μαλής, 87’ Σενγκέλια, 89’ Πέρες – 18’ Λουίζ Φελίπε, 54’ Νέιρα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης. Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (85’ Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85’ Πέρες), Χατζηθεοδωρίδης (70’ Μπακάκης), Τορεχόν (70’ λ.τρ. Μπρούνο Ντουάρτε), Ντίας (57’ Λιάβας), Ζοάο Πέντρο.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Τοράρινσον. Βούρος. Μπρεσάν. Αμπάντα, Γκλάζερ (46’ Ριέρα). Μπάκιτς, Νέιρα (64’ Ισέκα). Τοράλ (64’ Γκαγιέγκος). Μπάκου (54’ Μοσκέρα). Λουίζ Φελίπε.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!