Ο Άρης διέλυσε την Ουλμ εκτός έδρας (66-86) με κορυφαίο τον Βασίλη Τολιόπουλο (17π, 5ασ) και σε συνδυασμό με την ήττα της Τουρκ Τέλεκομ, πήρε την πρόκριση στα playoffs.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, αμυντικά και επιθετικά, από τη δεύτερη περίοδο και μετά, ο Αρης υπέταξε απόψε στη Γερμανία, για τη 17η αγωνιστική του Eurocup, την Ουλμ με 86-66. Αποτέλεσμα το οποίο, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Τουρκ Τέλεκομ από την Μπουργκ, τον στέλνει στους «16» της διοργάνωσης. Ουλμ-Άρης 66-86

Μελανό σημείο στο παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς αποτέλεσε ο τραυματισμός στο χέρι του Ρομπέρτο Γκάλινατ, στα 42’’ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με συνέπεια να χρειαστεί να φύγει στα αποδυτήρια και να μη επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι. Στο 34’ , μετά από τραυματισμό στη μύτη, άφησε το παρκέ για το σύνολο του Γιάννη Καστρίτη και ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ο Αρης «έπνιξε» την Ουλμ, περιορίζοντας την επιθετική δράση της, ήταν κυρίαρχος στις δύο ρακέτες (μάζεψε 38 ριμπάουντ, 15 εκ των οποίων ήταν επιθετικά, με την αντίπαλό του να είναι στα 28) και «έδεσε» τη νίκη του «βομβαρδίζοντας», από τα 6.75, με τον Ρόνι Χάρελ και τον Βασίλη Τολιόπουλο.

Ο Αμερικανός φόργουορντ τελείωσε το ματς με 19 πόντους (5/8 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 6 κλεψίματα. Ο Ελληνας γκαρντ, με τη σειρά του, είχε 17 πόντους (5/11 τρίποντα) και 5 ασίστ.

Πάλεψαν περισσότερο για την Ουλμ οι Ελ Τζέι Φιγκερόα (14 πόντοι), Τρέβιον Γουίλιαμς (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

*Εντυπωσιακή ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, με τα συνθήματα και την υποστήριξη στην ομάδα τους, 500 περίπου φίλαθλοι του Αρη, οι οποίοι παρακολούθησαν δια ζώσης την αναμέτρηση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με καλύτερα πατήματα στο πρώτο δεκάλεπτο η Ουλμ, γεγονός που της έδωσε το προβάδισμα στο σκορ με 26-18. Η γερμανική ομάδα είχε τα ηνία στο ματς, με μισό καλάθι, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (26-25), όταν ο Αρης, με εφαλτήριο την εξαιρετική άμυνά του έγινε «αφεντικό» στο παιχνίδι και έφυγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με 40-49.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Το σκηνικό έγινε ακόμη πιο ιδανικό στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι «κιτρινόμαυροι», με επιμέρους σκορ 6-20, βρέθηκαν στο +23 (28’ 46-69) και έβαλαν γερά τα θεμέλια για τη νίκη τους.

Η Ουλμ μείωσε στο 34’ στους 15 πόντους (58-73), η προσπάθειά της, όμως, έμεινε εκεί.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 40-49, 48-71, 66-86 Ουλμ-Άρης 66-86

Διαιτητές: Κόρτες (Ισπανία), Πόρομπιτς (Βοζνία Ερζεγοβίνη), Γκόρντον (Ισραήλ)

Οι συνθέσεις

ΟΥΛΜ (Άντον Γκαβέλ): Τζαουάρα, Νταντιέ 7 (1), Τζένσεν 9 (1), Κρίστεν, Μπρέτζελ 3, Κλεπάις 2, Φιγκερόα 14 (3), Ντε Πόλα 8, Τζάλοου 9, Γουίλιαμς 14.

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης 6, Σταρκ 5, Σανόγκο 6, Τολιόπουλος 17 (5), Κατσίβελης 2, Μπλούμπεργκς 11 (1), Περσίδης 4, Ντε Σόουζα 8, Χάρελ 19 (5), Καλόγηρος, Μπάνκστον 8, Γκάλινατ. Ουλμ-Άρης 66-86

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!