Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν «καυτός», ο Μόουζες Ράιτ ήταν απολαυστικός στο ντεμπούτο του και ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη... καρμπόν με την Άλμπα.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στη 13η νίκη του στη Euroleague, επικρατώντας της Άλμπα στο ΣΕΦ με σκορ 101-87. Το παιχνίδι με τους Γερμανούς έμοιαζε υπερβολικά με εκείνο στο Βερολίνο. Είχε όμως και την ίδια κατάληξη. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το αποτέλεσμα και πλέον κοιτούν το επόμενο ματς με την Μπάγερν.

Κατά τα άλλα, ο Αϊζάια Κάνααν έδειξε για ακόμη μία φορά τι μπορεί να κάνει μόλις βρει ρυθμό. Όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Από την άλλη δεν ήταν και ο μοναδικός. Τα… φώτα έπεσαν και πάνω στον νεοφερμένο Μόουζες Ράιτ, που σε ορισμένες στιγμές ήταν απλά απολαυστικός.

Μόλις βρει ρυθμό, άντε πιάστε τον

Η φετινή σεζόν είναι ίσως η κορυφαία στην καριέρα του Αϊζάια Κάνααν. Ήταν η τρίτη φορά που έσπασε το ατομικό του ρεκόρ σε πόντους. Ξέρει όσο λίγοι να βάζει… φωτιά σε ένα γήπεδο. Είναι από τους παίκτες που μόλις βρουν το χέρι τους δεν πρόκειται να σταματήσουν. Και δεν θα σταματήσουν.

Ο Αμερικανός έφτασε μια ανάσα από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στη Euroleague. Και να μπει στην ίδια κουβέντα με Σέιν Λάρκιν και Άντριου Γκάουντλοκ που είχαν 10. Ο «Ησαΐας» μπορεί να έμεινε στα 9 όμως έδειξε ξανά πως έχει ρυθμό. Κάθε του τέτοια εμφάνιση είναι και μια απάντηση προς τους επικριτές του.

Είναι απίστευτα κομβικός παίκτης ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει ζητήματα από μακριά. Η αυτοπεποίθησή του είναι στον… Θεό και τώρα μένει να κάνει κάτι ανάλογο κόντρα στους έτερους Γερμανούς. Αυτή τη φορά στη Βαυαρία.

Βρήκε κι άλλο… λαβράκι ο Ολυμπιακός;

Ο παλιός ήταν αλλιώς (Κάνααν) και ο νέος ήταν ωραίος. Ο Μόουζες Ράιτ έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό έχοντας μόλις μία προπόνηση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διατυμπάνιζε πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ρίξει στα… βαθιά. Και ο Αμερικανός… κολύμπησε.

Στο πρώτο μέρος έδειξε να ψάχνεται. Πάρα πολύ λογικό. Στο δεύτερο όμως όλα ήταν αλλιώς. Βρήκε ρυθμό από την άμυνα και πήρε μπρος επιθετικά. Οι συμπαίκτες του τον βρήκαν εκεί που ήθελε και τα καρφώματα έπεσαν βροχή. Είχε στιγμές που μοίρασε ωραία την μπάλα. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν ο τρόπος που έβαζε τα χέρια του στην άμυνα. Είτε κάνοντας κλεψίματα, είτε τάπες.

Μία εμφάνιση προφανώς και δεν λέει πολλά. Όμως το πρώτο δείγμα ήταν θετικότατο. Ήταν το ιδανικότερο σενάριο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δείξει πως ξέρει να διαλέγει ξένους και να βρίσκει… λαβράκια. Ο Ράιτ μπορεί να είναι ένα από αυτά. Όπως κι αν έχει, ο χρόνος θα δείξει αν θα δικαιώσει τον Έλληνα τεχνικό.