Ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, μίλησε για το μοντέρνο ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι έχει δηλώσει ότι χάνεται η «ουσία του ποδοσφαίρου», καθώς οι τακτικές και οι αναλύσεις αρχίζουν να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο σύγχρονο παιχνίδι. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του αρχηγού της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, ο Σκαλόνι εξήγησε ότι οι τακτικές μπορεί να γίνουν… ρομποτικές, όταν σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καλύτερο να επιτραπεί στους παίκτες να παίζουν μόνοι τους.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μιλώντας στη«Marca», επέκρινε την υπερβολική χρήση τακτικών στο σημερινό ποδόσφαιρο. «Φυσικά, δεν υπάρχουν πλέον ντρίμπλερ. Δεν υπάρχουν ντρίμπλερ γιατί αμέσως που παίρνουν την μπάλα λέμε “Πασάρε την”. Φανταστείτε αν ο Μέσι όταν ήταν οκτώ χρονών του άκουγε όλο τον χρόνο “Πασάρε την!” από τους προπονητές του, δε θα τον είχαμε σήμερα. Είναι εντυπωσιακό. Επειδή το ποδόσφαιρο έχει γίνει τόσο μεγάλο, όλοι διαβάζουν, μελετούν, και νομίζουν ότι με αυτό μπορούν να διαχειριστούν. Λες σε ένα παιδί 7 ή 8 ετών να κάνει τη διαγώνια, να καλύπτει… Είναι επτά χρονών! Αφήστε το να παίξει μπάλα, αφήστε το να κάνει λάθη, και όταν είναι 14 ή 15 θα αρχίσουμε να τον διορθώνουμε. Είναι ένα μήνυμα για το μέλλον. Αυτό είναι ένα άθλημα και δεν πρέπει να χαθεί το κάλλος του ποδοσφαίρου».

Ο Σκαλόνι συνέχισε εξηγώντας ότι για τους νεότερους παίκτες, το να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν το παιχνίδι είναι πιο σημαντικό από τις τακτικές όπως το μαρκάρισμα των αντιπάλων. Προσέθεσε: «Το καθαρό παράδειγμα είναι με τα παιδιά. Όταν είναι 12 ή 13 χρονών πρέπει να παίζουν μπάλα και να διασκεδάζουν, και όχι να είμαστε συνέχεια πάνω τους διορθώνοντάς τα, γιατί τους παίρνετε την ουσία και θα βλέπουμε λιγότερους και λιγότερους παίκτες με αυτήν την ανέμελη στάση που συνηθίζαμε να βλέπουμε πριν».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!