Εκτός έδρας δοκιμάζονται το Σαββατοκύριακο (27-28/1) οι δύο προπορευόμενες ομάδες της La Liga, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Εκτός έδρας δοκιμάζονται το Σαββατοκύριακο (27-28/1) οι δύο προπορευόμενες ομάδες της La Liga, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος Τζιρόνα καλείται να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Μαγιόρκα και να ξεπεράσει το μεσημέρι της Κυριακής (28/1) το εμπόδιο της Θέλτα στο Βίγκο, προκειμένου να παραμείνει -τουλάχιστον ως την επόμενη Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου- στην πρώτη θέση. Από αποκλεισμό στο Copa del Rey προέρχεται και η ομάδα του Τάσου Δουβίκα, που δεν έχει όμως την… πολυτέλεια για δεύτερες σκέψεις, αφού προέχει η μάχη της παραμονής στην κατηγορία.

Μετά από μία εβδομάδα πολύ χρήσιμης ξεκούρασης, αλλά και μεγάλης έντασης (λόγω των διαιτητικών αποφάσεων στην αναμέτρηση με την Αλμερία), η Ρεάλ αντιμετωπίζει το Σάββατο (27/1) στα Κανάρια τη Λας Πάλμας, στην εκκίνηση ενός οκταημέρου που μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για την κατάκτηση του τίτλου.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Οι «μερένγκες» θέλουν νίκη σε αυτό το ματς, καθώς και στο εξ αναβολής με τη Ράγιο Βαγεκάνο, που θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου, ώστε να πάνε ως πρωτοπόροι στο νέο ντέρμπι με την Ατλέτικο, την επόμενη Κυριακή (4/2) στο «Μπερναμπέου». Αν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κάνει το «3 στα 3» σε αυτά τα παιχνίδια, θα είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για το τρόπαιο.

Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα χθες (24/1), με τον αποκλεισμό της στο Copa del Rey από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, και πλέον επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, όπου πάντως έχει να καλύψει χάντικαπ επτά βαθμών έναντι της Ρεάλ (και οκτώ από την Τζιρόνα, που έχει όμως ένα ματς περισσότερο). Θεωρητικά, οι «μπλαουγκράνα» έχουν την ευκαιρία να ανακάμψουν στα επόμενα δύο παιχνίδια τους, καθώς φιλοξενούν διαδοχικά τη Βιγιαρεάλ το Σάββατο (27/1) και την Οσασούνα την Τετάρτη (31/1), στο εξ αναβολής ματς της 20ης αγωνιστικής, όμως η αλήθεια είναι ότι αγωνιστικά δεν πείθουν ότι μπορούν να μπουν με αξιώσεις στη μάχη του τίτλου.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της La Liga

Αλμερία-Αλαβές 26/1

Σοσιεδάδ-Ράγιο Βαγεκάνο 27/1

Λας Πάλμας-Ρεάλ Μαδρίτης 27/1

Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 27/1

Μαγιόρκα-Μπέτις 27/1

Θέλτα-Τζιρόνα 28/1

Κάντιθ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 28/1

Σεβίλη-Οσασούνα 28/1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια 28/1

Χετάφε-Γρανάδα 29/1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

Τζιρόνα 52

Ρεάλ Μαδρίτης 51 -20αγ.

Μπαρτσελόνα 44 -20αγ.

Ατλέτικο Μαδρίτης 41 -20αγ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο 41

Σοσιεδάδ 35

Βαλένθια 32

Λας Πάλμας 31

Μπέτις 31

Χετάφε 26 -20αγ.

Οσασούνα 25 -20αγ.

Αλαβές 23

Ράγιο Βαγεκάνο 23 -20αγ.

Βιγιαρεάλ 20

Μαγιόρκα 20

Θέλτα 17

Σεβίλη 16

Κάντιθ 15

Γρανάδα 11

Αλμερία 6

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!