Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τίμησαν την μνήμη του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς στην αναμέτρηση με τους Ατλάντα Χοκς - «Είναι ακόμα πολύ συναισθηματικό» τόνισε ο Στιβ Κερ

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τίμησαν την μνήμη του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς στην αναμέτρηση με τους Ατλάντα Χοκς (134-112 υπέρ των «πολεμιστών»). Οι παίκτες των δύο ομάδων στάθηκαν στο «Chase Center» φορώντας ασορτί μπλουζάκια που έγραφαν «Brate», τη σερβική λέξη για τον «αδελφό». Το πίσω μέρος της φανέλας έγραφε «Deki», το παρατσούκλι του Μιλόγεβιτς.

Στη γωνία ήταν μια καρδιά με τα γράμματα «DM», τα αρχικά του αείμνηστου βοηθού προπονητή των Ουόριορς, Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 17 Ιανουαρίου από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 46 ετών.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

«Το χαμόγελο του Ντέκι, η χαρά του, το γέλιο του ήταν πάντα παρόντα», είπε ο προπονητής των Ουόριορς, Στιβ Κερ στο πλήθος και συνέχισε: «Απόψε λοιπόν, αντί για μια στιγμή σιωπής, θα ήθελα να συμμετάσχετε μαζί μου για να τιμήσετε τον Ντέκι και την όμορφη οικογένειά του, θα ήθελα όλοι μας να του δώσουμε ένα standing ovation που να μπορέσει να το ακούσει από τον παράδεισο»

Το χειροκρότημα κράτησε για περίπου ένα λεπτό και ακολούθησε ο σερβικός εθνικός ύμνος, ο ύμνος της πατρίδας του Μιλόγεβιτς.

Μετά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, οι παίκτες των Ουόριορς αφαίρεσαν τις φανέλες φόρου τιμής και μία προς μία τις τοποθέτησαν στο κάθισμα που κατείχε ο Μιλόγεβιτς κατά τις δυόμιση σεζόν του με το Γκόλντεν Στέιτ. Ένα λευκό τριαντάφυλλο ήταν ήδη εκεί δίπλα στα μπλουζάκια που φορούσε το υπόλοιπο προσωπικό.


Η σύζυγός του, Νατάσα, και τα δύο παιδιά του, ο Νίκολα και η Μάσα, κάθισαν πέντε σειρές πίσω από τον γενικό διευθυντή Μάικ Ντάνλιβι και τον σύμβουλο Ζάζα Πατσούλια. Τους δόθηκε το υπόλοιπο μπουκέτο με λευκά τριαντάφυλλα, ενώ δάκρυα κυλούσαν στα πρόσωπά τους.

«Είναι ακόμα πολύ συναισθηματικό γιατί είναι ακόμα πολύ, πολύ ωμό και σουρεαλιστικό με πολλούς τρόπους», είπε ο Κερ στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι, επισημαίνοντας: «Κάναμε προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες. Δεν έχω πολλά να πω [στην ομάδα μου] για να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο. Απλώς πρέπει να βουτήξουμε στα βαθιά, να μείνουμε ενωμένοι και να προσπάθήσουμε να νικήσουμε τον αγώνα για να τιμήσουμε τον αδελφό μας».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε SUBSCRIBE και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!