Γκάνα και Ακτή Ελεφαντοστού τέθηκαν εκτός στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ενώ το Καμερούβ γλίτωσε στο «τσακ» το κάζο με μια αλληλουχία γεγονότων.

Οι εκπλήξεις στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής για το 2024 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό καθώς η οικοδέσποινα Ακτή Ελεφαντοστού και η Γκάνα έπεσαν θύματα εκπλήξεων και αποκλείστηκαν. Το Καμερούν γλίτωσε τον αποκλεισμό μετά από μια πρόκριση-θρίλερ επί της Γκάμπια και όπως αναμενόταν, μετά το τέλος της αναμέτρησης παίχτες και παράγοντες του Καμερούν «ξέσπασαν».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Μέχρι το 85′ το Καμερούν βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1 και εκτός διοργάνωσης, με μια αλληλουχία γεγονότων να του δίνουν την απευθείας πρόκριση στη φάση των “16” μέσω της κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Αρχικά στο 87′ με αυτογκόλ της Γκάμπια και στη συνέχεια με γκολ του Κρίστοφερ Γού στο 90+1′ το ματς γύρισε τούμπα. Με τους έξαλλους πανηγυρισμούς να ξεσπάνε μετά και το γκολ που δέχθηκε η Γουϊνέα του Αγκιμπού Καμαρά στο 90′ από τη Σενεγάλη, με το Καμερούν να παίρνει εν τέλει τη δεύτερη θέση λόγω της καλύτερης επιθετικής συγκομιδής.

Η δραματική αυτή εξέλιξη αποτυπώθηκε στο πρόσωπο του Σάμουελ Ετό. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Καμερούν να ξεσπάει σε κλάματα στα αποδυτήρια μετά τη λήξη της επικής αναμέτρησης.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!