Ο Άρης δεν τα κατάφερε κόντρα στην ισχυρή Μπουργκ, γνωρίζοντας την ήττα στο Αλεξάνδρειο με 68-76.

Όρθωσε ανάστημα, όσο το επέτρεπαν οι δυνατότητές του, ο Αρης «λύγισε», όμως, απόψε, στο Αλεξάνδρειο, στην ανωτερότητα της Μπουργκ. Ηττήθηκε, για την 16η αγωνιστική του Eurocup, από την πρωτοπόρο στη βαθμολογία του Β’ ομίλου γαλλική ομάδα, με σκορ 68-76, παραμένει, ωστόσο, «ζωντανός» στην κούρσα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Άρης-Μπουργκ 68-76

Η Μπουργκ με ενέργεια, υπεροχή στη ρακέτα (σ.σ. είχε 40 ριμπάουντ, 15 εκ των οποίων επιθετικά, έναντι 27 του Αρη), έφτασε στη 13η ευρωπαϊκή επιτυχία της, έχοντας κορυφαίο στο παρκέ τον Ζακ Ρισασέ (20 πόντοι, 3 ριμπάουντ).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Ξεχώρισαν για τους Θεσσαλονικείς οι Ρομπέρτο Γκάλινατ (20 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Βασίλης Τολιόπουλος (17 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Η εξέλιξη του αγώνα

Με βασικό επιθετικό εκφραστή της τον Ρισασέ , η Μπουργκ προηγήθηκε στο 5’ με +8 (4-12). Διαφορά η οποία, συνδυαστικά με τη δυναμική της στη ρακέτα -γεγονός που τις έδινε δεύτερες επιθέσεις με επιθετικά ριμπάουντ- και τα λάθη του Αρη, «ανέβηκε» στο 11’ στο +13 (14-27).

Η γαλλική ομάδα κράτησε στο ίδιο περίπου επίπεδο την απόστασή της από τους Θεσσαλονικείς ως το 17’ (24-36), όταν οι «κιτρινόμαυροι», βελτιώνοντας την άμυνά τους και με τους Τολιόπουλο, Γκάλινατ, κυρίως, να βάζουν την μπάλα στο καλάθι, «έτρεξαν» σερί 15-3 και ισοφάρισαν το στο ματς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου (39-39).

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η Μπουργκ, με τους Μάικ, Κοκίλα να μπαίνουν στην επιθετική εξίσωση, «απάντησε» με σερί 7-0, ανέκτησε τα ηνία στο σκορ στο 24’ (39-46) και ξέφυγε εκ νέου με +10 (51-61) στο 31’.

Ο Αρης δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Με τους Τολιόπουλο, Σανόγκο μείωσε στο 34’ στους 3 πόντους (60-63). Ένα λεπτό αργότερα, με διαδοχικά τρίποντα από τους Μόργκαν, Ρισασέ, η Μπουργκ ξέφυγε ξανά με +9 (60-69) και τελείωσε, ουσιαστικά, με την κατάκτηση της νίκης.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 34-39, 51-59, 68-76 Άρης-Μπουργκ 68-76
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιάβορ (Σλοβενία), Κόγιενσιτς (Μαυροβούνιο), Σίλβα (Πορτογαλία)

*Μικρός αριθμός φιλάθλων της Μπουργκ παρακολούθησε δια ζώσης το ματς, συνυπάρχοντας αρμονικά στις κερκίδες του Αλεξανδρείου, με τους υποστηρικτές του Αρη.
*Τη μνήμη φιλάθλου του Αρη, ο οποίος έχασε πρόσφατα τη ζωή του, τίμησε η ΚΑΕ Αρης, με τον Γιάννη Καστρίτη να αφήνει ανθοδέσμη σε σημείο στην κερκίδα που αναρτήθηκε πανό με φωτογραφία του εκλιπόντος. Άρης-Μπουργκ 68-76
*Σκάουτ από το ΝΒΑ παρακολούθησαν το ματς στο «Nick Galis Hall» για τον Ζακ Ρισασέ.

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ ( Γιάννης Καστρίτης): Σταρκ 4 (1), Σανόγκο 4, Τολιόπουλος 17 (3), Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς 7 (1), Ντε Σόουζα 6, Χάρελ 5 (1), Μπάνκστον 5, Γκάλινατ 20 (2) .
ΜΠΟΥΡΓΚ (Φρεντερίκ Φοτού): Λιούις 2, Μπράουν 3 (1), Σαλάς 6, Ρισασέ 20 (3), Μασά 9, Μόργκαν 7 (2), Ρόουλαντ 7 (1), Μάικ 7 (1), Κοκίλα 7, Ζουλιέν 8 (2).

Η βαθμολογία

Standings provided by Sofascore
Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!