Η ατυχία που έχει ο Ολυμπιακός συνεχίζεται χωρίς σταματημό, ενώ ο Παναθηναϊκός κερδίζει πια από... συνήθεια.

Το τέταρτο ντέρμπι της σεζόν αποτελεί παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός νίκησε, ο Ολυμπιακός προβληματίστηκε και ουσιαστικά γίναμε λίγο πιο… σοφοί από το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που εδραιώνει στην κορυφή του πρωταθλήματος τούς Πράσινους.

Ένα αποτέλεσμα που δεν λέει πολλά στους Ερυθρόλευκους, όμως τους γέμισε με πρόβλημα. Τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο τραυματισμός του σε συνδυασμό με εκείνον του Μουστάφα Φαλ, δένει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έτσι καλείται λοιπόν να βρει απαντήσεις σε ερωτήσεις που… δεν έκανε.

Ο Παναθηναϊκός που κερδίζει από… συνήθεια

Πώς το λέμε εμείς οι πιο νέοι; Πήγαν να χάσουν και από συνήθεια… νίκησαν. Αυτό έπαθε και ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Οι Πράσινοι είχαν το πάνω χέρι σχεδόν σε όλο το ντέρμπι. Μόλις αποφάσιζαν να πατήσουν «γκάζι» εξαφανίζονταν και έχτιζαν διψήφιες διαφορές.

Παρόλα αυτά υπήρχαν και στιγμές που έμοιαζαν χαμένοι. Είναι δεδομένο πως χρειάζεται να γίνουν πιο… ομάδα και να μην βασίζονται τόσο στο ατομικό ένστικτό των παικτών τους. Που είναι πλούσιοι αν μη τι άλλο. Οι φορές που ο Ολυμπιακός γύρισε από διψήφιες διαφορές είναι ένα καμπανάκι. Όμως το «τριφύλλι» αρχίζει πλέον να συνηθίζει στις νίκες και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.

Το απίστευτο με τον Ολυμπιακό και τα λάθη

Πριν λίγες μέρες οι Πειραιώτες ενημέρωναν πως ο Μουστάφα Φαλ θα μείνει εκτός για τρεις εβδομάδες. Πλέον, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έρχεται να προστεθεί στη λίστα. Ο Σέρβος υπέστη βαρύ διάστρεμμα και θα μείνει στα… πιτς για έναν μήνα. Αυτήν στιγμή λοιπόν έχει μείνει μόνο με τον Φιλίπ Πετρούσεφ στο «5» και κάποιες λύσεις ανάγκης. Συνεπώς ίσως κινηθεί για έναν παίκτη. Θα δείξει. Η… γκαντεμιά πάντως όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά εξαπλώνεται, για δύο παιδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος.

Στα του ντέρμπι τώρα. Το ότι ο Ολυμπιακός το πάλεψε είναι… παράσημο. Μεταξύ μας, ο Μπαρτζώκας θα ήθελε το ροζ φύλλο, όχι παράσημο, αλλά τι να κάνεις. Πάντως οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τρόπο να κυνηγήσουν το ματς παίζοντας χωρίς σέντερ. Σε ένα ΟΑΚΑ «κολαστήριο». Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν βλέπει κανέναν όσον αφορά την ψυχολογία.

Πέραν των τραυματισμών, τα λάθη τον πλήγωσαν κατάφωρα. Υπήρχαν στιγμές που η μπάλα έμοιαζε να… ζωντανεύει στα χέρια των παικτών. Έλλειπε αυτή η σιγουριά. Η πίεση του «τριφυλλιού» ήταν μεγάλη, αλλά οι Πειραιώτες έδειχναν να μην είναι 100% εκεί. Τώρα όμως καλούνται να το αφήσουν πίσω. Το κενό στο «5» δεν καλύπτεται εύκολα, με μοναδικό παρόντα τον εξαίρετο Πετρούσεφ. Ο Μπαρτζώκας λοιπόν καλείται να βρει απάντηση σε ένα ερώτημα που δεν θα ήθελε ποτέ να… κάνει.