Πολύ μεγάλη εμφάνιση κόντρα στη Μακάμπι έκανε ο Ολυμπιακός, βγάζοντας την αντίδραση που όλοι περίμεναν σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση μετά τις δύο ήττες στην Ισπανία από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια. Όχι τόσο βαθμολογικά, αφού χρόνος υπάρχει. Αλλά αγωνιστικά. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν όπως ήθελαν, ενώ παράλληλα έχασαν και τον Μουστάφα Φαλ.

Η αναμέτρηση με τη Μακάμπι, λοιπόν, είχε πάρει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Ένα «πρέπει» σηκώθηκε με ταμπελάκι. Κυρίως για να μπορέσουν οι Πειραιώτες να πάρουν ψυχολογία. Ειδικά ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός. Όπως τον χαρακτήρισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του. Βρήκε ρυθμό, έβαλε τα σουτ από την αρχή και είχε έναν εκπληκτικό Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο κόσμος έδωσε το παρών, έφερε ενέργεια και οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μια από τις πιο πειστικές τους εμφανίσεις.

«Ο Ολυμπιακός είναι σοβαρή ομάδα και θα το δείξει μέχρι το τέλος»

Μετά το ματς, ο Μπαρτζώκας ανέφερε πως οι Πειραιώτες είναι σοβαροί και θα το δείξουν μέχρι το τέλος. Το τελευταίο διάστημα είναι η αλήθεια ότι ειπώθηκαν πολλά. Το ματς με τη Μακάμπι απέκτησε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η νίκη ήταν μονόδρομος για μην υπάρξει και τρίτη σερί ήττα.

Οι οπαδοί της ομάδας έκαναν το… καθήκον τους να βρεθούν στις κερκίδες του ΣΕΦ και όλα ήταν ιδανικά. Κάτι που απέδειξε και αγωνιστικά ο Ολυμπιακός. Οι ενέργεια που έβγαλαν οι Πειραιώτες έδειξαν πως όλοι έχουν αφήσει πίσω τους το κακό διάστημα στην Ισπανία.

Φυσικά υπήρχαν και οι δύσκολες στιγμές με κάποια καλά σουτ που ήταν άστοχα, αλλά η γενική εμφάνιση ήταν άκρως αισιόδοξη. Η απάντηση που ήθελαν να δώσουν όλοι στον Ολυμπιακό. Απάντηση στους εαυτούς τους. Σε κανέναν άλλον. Γιατί η συγκεκριμένη ομάδα, με τα προβλήματα που έχουν προκύψει, έχει αδικήσει τον εαυτό της. Δεν είναι τόσο κακή όσο κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα. Ήταν ο πραγματικός Ολυμπιακός τού Μπαρτζώκα.

Το άριστα… 20 του Μιλουτίνοφ

Αν οι Ερυθρόλευκοι είχαν ένα σημείο αναφοράς χθες (18/1), αυτό ήταν δίχως άλλο ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Μεγάλες εμφανίσεις έκαναν και ο Κάνααν με τον Πίτερς. Ο Σέρβος όμως ήταν το κάτι άλλο. Ένας παίκτης που με τη σειρά του έχει πέσει… θύμα έντονης κριτικής. Έδωσε άλλη μία απάντηση.

Εν τη απουσία τού Φαλ έκανε κάτι που είχε να συμβεί 17 χρόνια στη Εuroleague. Ντάμπλ-νταμπλ με «20άρια». 20 πόντοι και 20 ριμπάουντ έγραψε το… κοντέρ. Ατομικό ρεκόρ σε ριμπάουντ και δεν συμμαζεύεται. Κυριαρχική εμφάνιση από τον έμπειρο ψηλό που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με τη σειρά του φέτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προέρχεται από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Άρχισε με… φόρα τη σεζόν και μετά τραυματίστηκε. Διένυσε ένα ικανό διάστημα ντεφορμαρίσματος, όμως ήταν απόλυτα λογικό. Τώρα καλείται να παίξει ξανά και για τον Φαλ. Στο ξεκίνημα της χρονιάς το έκανε άψογα. Τώρα ήρθε η ώρα να το ξανακάνει. Μοιάζει απόλυτα έτοιμος. Πλέον μένει να το αποδείξει…