Συνεχίζεται το Australian Open όπου Αλκαράθ, Σβέρεφ και Ρουντ συνάντησαν αρκετές δυσκολίες ενώ στις γυναίκες η Τζέσικα Πεγκούλα αποκλείστηκε από την Κλάρα Μπιρέλ (Νο 51)

Απροσδόκητες δυσκολίες συνάντησε ο Κάρλος Αλκαράθ, στην αναμέτρησή του με τον Λορέντζο Σονέγκο, για τον 2ο γύρο του Australian Open. Ο Ισπανός τενίστας πήρε τελικά τη νίκη στο γκραν σλαμ της Μελβούρνης με 6-4, 6-7(3), 6-3, 7-6(3), μετά από 3 ώρες και 25 λεπτά αγώνα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Australian Open για 2η φορά στην καριέρα του.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Με τη νίκη αυτή ο Αλκαράθ έφτασε τις 43 στην καριέρα του σε επίπεδο Grand Slam. Παράλληλα έγινε ο παίκτης (κάτω των 21) με τις περισσότερες νίκες (21) σε σκληρή επιφάνεια σε major τουρνουά πιάνοντας στην κορυφή της σχετική λίστας τον Άντι Ρόντικ. Στο μεταξύ μάχη έδωσε και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ απέναντι στον Λούκας Κλέιν.

Λόγω της βροχής, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με κλειστή την οροφή στην John Cain Arena, με τον Γερμανό να χρειάζεται 4.5 ώρες για να κάμψει την αντίσταση του 25χρονου Σλοβάκου, Νο163 στον κόσμο, με σκορ 7-5, 3-6, 4-6, 7-6(5), 7-6(7). Το ίδιο δύσκολες στιγμές πέρασε και ο Κάσπερ Ρουντ, με τον Νορβηγό να επικρατεί τελικά με 6-3, 6-7(5), 6-3, 3-6, 7-6(7) του Μαξ Πουρσέλ, μετά από 3 ώρες και 50 λεπτά αγώνα.

Εκτός Australian Open η Τζέσικα Πεγκούλα

Με ακόμη μία έκπληξη συνεχίσθηκε το Australian Open στις γυναίκες. Η Γαλλίδα Κλάρα Μπιρέλ (Νο 51 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε την Αμερικανίδα, Τζέσικα Πεγκούλα (Νο 5 στον κόσμο) με 6-4, 6-2 και θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσα της, Οσεάν Ντοντέν (Νο 95 στον κόσμο), στον τρίτο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη της Μπιρέλ στην καριέρα της απέναντι σε παίκτρια του Top-10, μετά από πέντε ήττες, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η Πεγκούλα είχε προβάδισμα με break και στα δύο σετ (1-0 και 2-0), αλλά τα 31 αβίαστα λάθη της, απεδείχθησαν «καταδικαστικά».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!