H ΑΕΚ έδρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα και έκανε δικό της τον Όστιν Χόλινς ο οποίος θα προσθέσει εμπειρία στη περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

H ΑΕΚ έδρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα και έκανε δικό της τον Όστιν Χόλινς.

O 32χρονος guard τα βρήκε σε όλα με την Ένωση και έτσι έρχεται να προσθέσει εμπειρία στη περιφερειακή γραμμή της ομάδας. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ζαλκίρις σε Λιθουανία και Euroleague. Επίσης, έχει αγωνιστεί σε Ζενίτ Ερυθρό Αστέρα και Μακάμπι.

Ο Χόλινς έρχεται αντί του Ρίκι Λίντο ο οποίος αποχώρησε χωρίς να έχει προλάβει να αγωνιστεί με τους “κιτρινόμαυρους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

“H AEK BETSSON BC ανακοινώνει την απόκτηση του Όστιν Χόλινς (Austin Hollins, 32 χρ., 1μ.93).

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Όστιν Χόλινς γεννήθηκε στο Τσάντλερ, της Αριζόνα, στις 8 Νοεμβρίου 1991.

Ο Αμερικανός αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην τελευταία του χρονιά, όντας μάλιστα και ο MVP της σεζόν.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Γαλλία, το 2014, φορώντας τη φανέλα της Denain Voltaire για δύο συνεχόμενες χρονιές, με μέσο όρο 11.3 πόντους. Το 2016, μετέβη στη Φινλανδία, για λογαριασμό της Kauhajoki, καταγράφοντας 16.6 πόντους σε 47 συμμετοχές.

Για την επόμενη διετία, αγωνίστηκε στη Γερμανία. Το πρώτο έτος, στους GIESSEN 46ers (12 πόντοι μ.ο.) και το επόμενο στη Ράστα Βέχτα (17 πόντοι μ.ο.), πριν γίνει κάτοικος Ρωσίας. Στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ο Χόλινς έμεινε για δύο αγωνιστικές χρονιές. Τη σεζόν 2019-2020, σκόραρε 11,6 πόντους, σε πρωτάθλημα και Euroleague, ενώ την επόμενη είχε 8.5 πόντους.

Το 2021 πήρε μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα, με τον οποίο κατέκτησε τρία τρόπαια (Πρωτάθλημα Σερβίας, Αδριατικής Λίγκα, Κύπελλο Σερβίας), με 9.5 πόντους μέσο όρο.

Τη σεζόν 2022-2023 βρέθηκε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατακτώντας το πρωτάθλημα στο Ισραήλ. Την εφετινή περίοδο αγωνίστηκε με ολιγοήμερο συμβόλαιο στη Ζαλγκίρις.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!