Ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε για τα καλά και το δείχνει με τα γκολ του. Όπως επιβεβαιώνει πόσο έλειψε από την επίθεση της ΑΕΚ.

Ο Λιβάι Γκαρσία από την αρχή της σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί με διάφορους τραυματισμούς. Έχει χάσει πολλά ματς της ΑΕΚ. Κάτι που έχει κάνει κακό στην «Ένωση». Όχι μόνο γιατί δεν είχε τον ίδιο. Αλλά ούτε καν κάποιον που να μπορούσε να αναπληρώσει το κενό του με επιτυχία. Γι’ αυτό τον λόγο και οι φίλοι του συλλόγου έχουν κάνει μεταξύ τους πολλές φορές την κουβέντα «τι θα γινόταν αν…».

Ο έμπειρος στράικερ πλέον επέστρεψε και ανεβάζει ρυθμούς. Στροφές. Όμως, ανεβάζει παράλληλα και τα νούμερά του, αφού σημειώνει το ένα γκολ μετά το άλλο. Και δείχνει ότι γύρισε στο πιο κρίσιμο και σημαντικό σημείο, ώστε να κάνει για τα καλά τη διαφορά!

Η ζωή χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία!

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ δεν έχουν αλλάξει τόσα πολλά σε σχέση με πέρυσι. Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν να κάνουν πολλές φάσεις και να πιέζουν από την αρχή ως το τέλος τον αντίπαλο. Ενίοτε πολύ ψηλά και άλλες φορές πιο κεντρικά. Αυτό ήταν και παραμένει ίδιο.

Η μεγάλη διαφορά ήταν στις φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Η φαντασία δεν έλειπε. Οι παίκτες της «Ένωσης» έκαναν και κάνουν πολλές απέναντι στους τερματοφύλακες που έχουν να αντιμετωπίσουν. Αυτό που έλειπε ήταν ένας επιθετικός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ακόμη και αυτή τη μία φάση για να κάνει τη διαφορά. Ή για να το πούμε πιο απλά. Ο Λιβάι Γκαρσία.

Η ζωή της «Ένωσης» χωρίς τον σούπερ σταρ της ήταν δύσκολη. Γι’ αυτό και οδηγήθηκε σε εύκολες απώλειες βαθμών. Η απουσία ενός killer της στοίχισε ακριβά. Οπότε ο Γκαρσία έλαμψε δια της απουσίας του. Κάτι που δείχνει πόσο σημαντικός είναι για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Γύρισε και τα άλλαξε όλα

Από την ώρα και τη στιγμή που ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε στα βασικά πλάνα της ΑΕΚ όλη η ομάδα δείχνει να έχει διαφορετικό πρόσωπο. Άλλον… αέρα. Ειδικά οι μέσοι. Πλέον είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνους να βγάλουν την μπάλα μπροστά και να σκοράρουν. Ακόμη και όταν οι μπαλιές τους δεν είναι τόσο καλές ή ακριβείας.

Ο Γκαρσία είναι δυνατός. Όχι μόνο στον αέρα, αλλά και στην ταχύτητα. Οπότε μπορεί πολύ εύκολα να βγει μπροστά και να κάνει μία μπαλιά δική του που υπό άλλες συνθήκες θα έμοιαζε… σκοτωμένη. Μάλιστα, είναι πολύ αθλητικός και ιδιαίτερα αλτικός, με αποτέλεσμα να μπορεί να σκοράρει από φάσεις που άλλοι παίκτες -όχι μόνο της ΑΕΚ- όχι απλά δεν θα σκόραραν μα θα έκαναν παράπονα στους συμπαίκτες τους!

Γεννημένος για τα μεγάλα ματς

Κακά τα ψέματα. Ναι μεν ο Λιβάι Γκαρσία είναι από τους πιο αποτελεσματικούς και ταλαντούχους επιθετικούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Super League -έχει σημειώσει οκτώ γκολ και όλα έχουν σημειωθεί στα τελευταία έξι ματς- αλλά όταν η μπάλα καίει και ζυγίζει πολλά παραπάνω κιλά αυτός μεταμορφώνεται. Προς το καλύτερο. Όχι προς το χειρότερο.

Οι παίκτες που μπορούν να σημειώνουν τέρματα σε ντέρμπι ανεβάζουν κατακόρυφα την τιμή τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αλλά και την ψυχολογία των συμπαικτών τους. Ο Γκαρσία πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με κεφαλιά, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Με τον Παναθηναϊκό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον κενό χώρο που βρήκε μπροστά του και έτσι με την ταχύτητά του, αλλά και την τεχνική του κατάρτιση -που φάνηκε στο τελείωμά του- νίκησε τον Γιούρι Λοντίγκιν και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο εκεί που ξεχώρισε. Στα τελευταία λεπτά ήταν εκείνος που πήρε την μπάλα στα πόδια του για να εκτελέσει το πέναλτι. Σχεδόν σε… νεκρό χρόνο. Θα μπορούσε να στείλει την μπάλα στο κέντρο. Όμως, εκείνος διάλεξε “Γ” και με αρκετή δύναμη έκανε το 2-2 που έμεινε ως το τέλος.

Μία εκτέλεση, όμως, που δείχνει ότι πέρα από την αυτοπεποίθηση που έχει ο έμπειρος στράικερ, επιβεβαιώνει ότι είναι γεννημένος για τα μεγάλα ματς κα τις μεγάλες στιγμές!