Η Καρδίτσα επικράτησε του Άρη με 80-71 κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα για τη παραμονή.

Αφού υποχρεώθηκε να παίξει σχεδόν σε ολόκληρο τον α΄ γύρο της Basket League μακριά από το σπίτι της, η Καρδίτσα εκμεταλλεύεται πλέον την έδρα της και κάνει αποφασιστικά βήματα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Η θεσσαλική ομάδα επικράτησε απόψε 80-71 του Άρη, για τη 14η αγωνιστική. Έτσι, πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη της (όλες στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης») και έπιασε το Λαύριο στους 18 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε έδαφος στη μάχη της τετράδας, μένοντας ένα βαθμό πίσω από το Περιστέρι.

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα και στη δεύτερη περίοδο «έτρεξαν» σερί 9-0. Παράλληλα, απέκτησαν διαφορά δέκα πόντων (34-24) στο 15΄, ενώ τα διαδοχικά τρίποντα του ΜακΚάλουμ έφεραν το σκορ στο 40-28.

Ο Αρης μείωσε σε 44-38 στο ημίχρονο και ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με επτά αναπάντητους πόντους, για να πάρει για πρώτη φορά «κεφάλι» στο σκορ (44-45).

Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν, όμως στις αρχές της τελευταίας περιόδου η Καρδίτσα, με πρωταγωνιστή τον Μπιουκάναν, ξέφυγε 67-60 και 70-62 στο 35΄, με τρίποντο του Δίπλαρου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ άστοχοι στην τελική ευθεία του αγώνα και δεν κατάφεραν να επανέλθουν, με τη θεσσαλική ομάδα να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη.

Να σημειωθεί ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα υπήρξε μεγάλη ένταση (παρότι το αποτέλεσμα είχε κριθεί) και οι διαιτητές, μετά από εξέταση του βίντεο, απέβαλαν με ντισκαλιφιέ τους Γιάνκοβιτς και Γκάλινατ.

Οι λεπτομέρειες 

Διαιτητές: Συμεωνίδης, Μαρινάκης, Μαγκλογιάννης

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 44-38, 59-58, 80-71

Οι συνθέσεις

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Νίκος Παπανικολόπουλος): Ουάιτ 10, Μπιουκάναν 18, Καμπερίδης 2, ΜακΚάλουμ 16 (3), Μακ 7, Δίπλαρος 5 (1), Χρηστίδης 4, Σάιμπερτ 7 (2), Γιάνκοβιτς 9, Τζόουνς 2

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Σταρκ 8 (1), Μπλούμπεργκς 8 (1), Μποχωρίδης 12 (2τρ., 7ρ.), Ντε Σόουζα 1, Γκάλινατ 18 (3), Σλαφτσάκης, Σανόγκο, Τολιόπουλος 11 (6ασ.), Περσίδης, Μπάνκστον 13.

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!