Ο Ματίας Αλμέιδα παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Supermitre Deportivo» όπου μίλησε για τη θητεία του στην ΑΕΚ αλλά και το χαμό του πατέρα του.

Ο Ματίας Αλμέιδα παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Supermitre Deportivo» όπου μίλησε για τη θητεία του στην ΑΕΚ αλλά και το χαμό του πατέρα του.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «ο πατέρας μου πέθανε γιατί δεν τον εμβολίασαν», αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες, για τον οποίο είπε. «Ξέρει τι έκανε σωστά και τι έκανε λάθος».

Ερωτηθείς αν υποστηρίζει κάποια πολιτική παράταξη, είπε: «Δεν πιστεύω στους πολιτικούς. Δεν με νοιάζει η πολιτική, θέλω το καλύτερο για τη χώρα μου».

Για το πώς είναι να προπονεί στην Ελλάδα:

«Για εμένα είναι το ίδιο με την Αργεντινή, το Μεξικό, τις ΗΠΑ. Εγώ συνεχίζω να προπονώ. Κάνω αυτό που αγαπώ. Μου δίνει ευτυχία η δουλειά μου. Όταν το ποδόσφαιρο δεν θα μου δίνει ευτυχία θα το παρατήσω. Γιατί δεν κινούμαι από άλλα πράγματα αλλά από αυτό που λέει η καρδιά μου. Για αυτό κάνω και λάθη. Η Ελλάδα μου αρέσει, μου αρέσει. Μέχρι τώρα η διοίκηση με στηρίζει. Είχαμε υπογράψει συμβόλαιο που δεν προέβλεπε αποζημίωση. Μέσα σε λίγους μήνες όμως υπογράψαμε ένα νέο συμβόλαιο για πέντε χρόνια. Δουλέψαμε στην Αργεντινή, στο Μεξικό, στις ΗΠΑ αλλά δεν μας κάλεσαν από άλλο μέρος στην Ευρώπη. Εδώ μας έδωσαν την ευκαιρία. Είχαμε την τύχη αλλά κάναμε και τη σκληρή δουλειά να κερδίσουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Παίξαμε στην Ευρώπη, στα προκριματικά του Champions League και τελικά περάσαμε σε έναν όμιλο του Europa, τόσο δύσκολο που έμοιαζε με το Champions League. Η καριέρα μας σε αυτό το μέρος έχει κερδίσει ύψος».

Για την ΑΕΚ:

«Είναι μια από τις μεγάλες ομάδες εδώ. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους». Ματίας Αλμέιδα

Για το αν αντιμετώπισε προβλήματα στην Ελλάδα με τη γλώσσα και την κουλτούρα:

«Τα αγγλικά μου είναι μέτρια. Η Ελλάδα με βοήθησε να μιλήσω καλύτερα αγγλικά. Γιατί βλέπετε στις ΗΠΑ ντρεπόμουν λόγω της κακής μου προφοράς. Και στις ΗΠΑ αν δεν μιλάς καλά αγγλικά δεν σε βοηθούν. Στην Ελλάδα το 90% του πληθυσμού ξέρει αγγλικά. Τα ελληνικά είναι πολύ δύσκολα και για να ανοιχτούν στον κόσμο τα γράφουν όλα και στα αγγλικά και μιλούν επίσης. Αν όμως εδώ μιλάς βασικά αγγλικά σε βοηθούν. Μοιάζουμε πολύ εμείς οι Αργεντίνοι με τους Έλληνες. Τα έθιμα μας μοιάζουν πολύ. Όπως και εμείς θέλουν να βοηθούν και είναι πολύ της οικογένειας. Μου αρέσει αυτό το μέρος και μου θυμίζει πολύ την Αργεντινή».

Σου αρέσουν τα μοναδικά αφιερώματα; Οι σπάνιες ρετρό ιστορίες; Τα εμπεριστατωμένα κείμενα άποψης; Ή θες να ενημερώνεσαι για κάθε hot trend της ημέρας; Ό,τι και να ψάχνεις, το Debut.gr στα παρέχει όλα.
Για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα:

«Μοιάζει και αυτό πολύ με την Αργεντινή».

Για το αν τον αναγνωρίζουν στην Ελλάδα όπως στην Αργεντινή:

«Ναι όταν βγαίνω έξω ο κόσμος με χαιρετά». Ματίας Αλμέιδα

Για το αν θα επιστρέψει να προπονήσει στην Αργεντινή:

«Δεν το ξέρω. Είναι πιθανό. Δεν μπορώ να αποκλείσω. Κανείς δεν ξέρει πώς τα φέρνει η ζωή. Για τώρα όμως σίγουρα όχι. Έχω συμβόλαιο και ελπίζω ότι θα ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου».

Για το αν θα άλλαζε στην καριέρα του:

«Όχι, έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Τα έζησα όλα με πάθος, με τιμή. Ίσως κάποια λάθη που έχω κάνει στη ζωή μου, όπως όλοι μας. Όμως από τα λάθη μαθαίνεις. Έτσι είναι η ζωή. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Βλέπετε πιστεύω στον Θεό, πιστεύω αληθινά. Στο καλό που μας έρχεται και στο κακό που πρέπει να ξεπεράσουμε».

Για τον αν τον έχει κάνει ευτυχισμένο το ποδόσφαιρο:

«Κάποιες στιγμές ναι. Ήθελα να γίνω πρωταθλητής και τα κατάφερα και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής. Αυτή όμως η ευτυχία κρατάει μια νύχτα, εκείνη που γίνεσαι πρωταθλητής. Την επόμενη σκέφτεται πώς θα είσαι πρωταθλητής και πάλι». 

Για την πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα από θέμα φυσικής κατάστασης είναι λίγο διαφορετικό από την Αργεντινή. Για εμάς (την ΑΕΚ) ήταν διαφορετικό να παίζουμε στο ελληνικό Πρωτάθλημα και να μετά να αγωνιστούμε στο Europa League. Αντιμετωπίσαμε τον Άγιαξ, την Μπράιτον, την Μαρσέιγ και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σκεφτείτε τη διαφορά που υπάρχει. Πόσα χρήματα παίρνει η Μπράιτον στην Αγγλία από τα τηλεοπτικά. Αυτά που παίρνει ένας παίκτης στην Μπράιτον τα παίρνει ολόκληρη η δική μας ομάδα. Ήταν όμως μια εξαιρετική εμπειρία. Κερδίσαμε ένα ματς για το οποίο μίλησε ολόκληρη η Ευρώπη. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε. Δεν περάσαμε για έναν πόντο αλλά μάθαμε απ’ όλο αυτό».

Αν σου αρέσει το περιεχόμενο της σελίδας μας μπορείς να μας ακολουθήσεις τόσο στο Facebook και στο Instagram για περισσότερο υλικό. Α, πού είσαι; Κάνε Subscribe και στο κανάλι του Debut.gr στο Youtube για να μην χάσεις κανένα νέο βίντεο. Ακόμα εδώ είσαι; Άντε, πήγαινε! Τώρα κιόλας λέμε! Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί! Αλήθεια λέμε, όσο κι αν δεν μας πιστεύεις!