Έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον Μάριους Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκό επιβλήθηκε της Αναντολού Έφες και δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη δουλειά του κόντρα στην Αναντολού Έφες για την 20η αγωνιστική της Euroleague. Οι Πράσινοι είχαν ένα τρομερό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, πήραν άμεσα διψήφιες διαφορές. Στο δεύτερο μέρος έκαναν κάποια… νερά, με τους Τούρκους να πλησιάζουν στο σκορ, όμως εν τέλει έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν. Από πλευράς τρόπου παιχνιδιού. Το «τριφύλλι» που δεν είχε παίξει καλά κόντρα στη Βαλένθια, δείχνει πως το… βρίσκει. Προβλήματα είναι εμφανώς πως υπάρχουν, όμως η γενική εικόνα είναι πάρα πολύ καλή. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις που έχει γυρίσει τον… διακόπτη.

Ο Παναθηναϊκός και οι καλές επιλογές

Το μεγάλο κέρδος που είχε ο Παναθηναϊκός στο ματς ήταν δίχως άλλο ότι σκόραρε χωρίς να… ιδρώσει. Ο Αταμάν είχε διαβάσει πολύ καλά την Έφες. Μπήκαν άσχημα στο ματς και οι Τούρκοι και το «γλυκό» έδεσε. Το spacing ήταν πάρα πολύ καλό, ειδικά όταν στην πρώτη περίοδο σουτάρει με 6/8 τρίποντα.

Πολύ σημαντικός ήταν και ο τομέας των ασίστ. Οι Πράσινοι μοίρασαν 23 τελικές πάσες στην αναμέτρηση. Για την ακρίβεια είχαν 34,8 ασίστ ανά 100 κατοχές. Αυτό δείχνει ότι η μπάλα γύρισε αρκετά καλά. Όλα αυτά, χωρίς να «χαρίσει» την μπάλα, προστατεύοντάς τη με τον καλύτερο τρόπο, αφού έκανε μόλις 11 λάθη.

Τα παραπάνω έφεραν καλές επιλογές, όπως αναφέραμε. Κάτι που δείχνει και το καλό ποσοστό στα εντός πεδιάς σουτ με 54.9%. Το οποίο ήταν το δεύτερο καλύτερο της σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει σταθερότητα και σιγά-σιγά δείχνει να την βρίσκει. Δουλειά χρειάζεται ακόμα, όμως είναι σε καλό δρόμο.

Ο ασταμάτητος Γκριγκόνις

Η ιστορία του Μάριους Γκριγκόνις είναι εντυπωσιακή. Από εκεί που το καλοκαίρι έμοιαζε έτοιμος να αποχωρήσει, πλέον είναι ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας. Η αξία του ήταν αδιαμφισβήτητη, όμως κανείς δεν περίμενε από την αρχή να κάνει αυτά τα πράγματα.

Ο Λιθουανός διανύει πια μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Και χθες (9/1) ήρθε η μεγάλη επιβεβαίωση με το season high των 24 πόντων. Πλησιάζοντας παράλληλα στο career high του που είναι οι 25 πόντοι. Παράλληλα έκανε ατομικό ρεκόρ σε εύστοχα τρίποντα με επτά και σε index rating με 27 βαθμούς. Όλα όντας παίκτης της Ζάλγκιρις.

Δείχνει λοιπόν πανέτοιμος να ηγηθεί του Παναθηναϊκού και να θυμηθεί τα πολύ καλά του χρόνια στην πατρίδα του, που του έδωσαν τη μεγάλη μεταγραφή στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.